Шутер XDefiant залучив 11 мільйонів гравців за п'ять тижнів

Минулого місяця компанія Ubisoft запустила умовно-безплатний багатокористувацький шутер XDefiant, який багато хто називає потенційним конкурентом для Call of Duty. Видавець довгий час не розкривав дані щодо популярності гри, хоча інсайдери вказували на великий успіх і багатомільйонну аудиторію. Тепер з'явилося підтвердження цьому безпосередньо від керівництва Ubisoft. Глава компанії Ів Гіймо (Yves Guillemot) у своєму блозі зазначив, що в XDefiant за п'ять тижнів зареєструвалося 11 мільйонів гравців.

Це велика аудиторія, навіть з урахуванням безплатної моделі поширення гри. Проте команді розробників доведеться постаратися, щоб утримати гравців надовго. Зараз однією з проблем гри називають агресивну монетизацію і високу вартість внутрішньоігрових платних предметів, а також довге прокачування. Найближчим часом у XDefiant стартує перший сезон, який додасть нову фракцію GSK з Rainbow Six Siege і три нові карти. Загалом на перший рік гри заплановано чотири сезони, і кожен має додавати по одній фракції. Також у гру регулярно додаватимуть нові карти й нову зброю.

Також Ів Гіймо також підтвердив, що в розробці перебуває кілька ремейків ігор із серії Assassin's Creed.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 17)

Китайська CXMT інвестує мільярди в запуск власного виробництва пам'яті HBM

З'явилася інформація, що китайська компанія Innotron, яка є дочірньою структурою великого китайського виробника пам'яті ChangXin Memory Technologies (CXMT), планує побудувати велике підприємство для пакування чипів. У новий завод в Шанхаї вже інвестовано 17,1 мільярда юанів (2,4 мільярда доларів). Очікується, що CXMT вироблятиме кристали HBM DRAM, а підприємство Innotron займатиметься їх пакуванням.

Це важливий крок на шляху до запуску власного незалежного виробництва пам'яті HBM у Китаї. Чутки про те, що CXMT працює в цьому напрямку, ходять давно. Ця компанія активно співпрацює з Tongfu Microelectronics та іншими китайськими напівпровідниковими компаніями для налагодження повного циклу виробництва. Пам'ять HBM критично важлива для швидких чипів під обчислення штучного інтелекту. Це передова сфера в сучасній індустрії, і саме тут проти Китаю запроваджено найчутливіші санкції, які обмежують постачання потужних чипів і технологій.

Зараз низка китайських компаній вже пропонують свої рішення для ШІ. Наприклад, є графічні процесори Tiangai 100 від Iluvatar Corex та MetaX C з пам'яттю HBM2 на 32 ГБ і 64 ГБ, при цьому HBM2 виробляється за межами Китаю. Запуск власного внутрішнього виробництва дасть змогу позбутися критичної залежності в іноземних компонентах.

Також Bloomberg повідомляє, що адміністрація Байдена вже розглядає можливість введення санкцій проти CXMT.

Джерела:
Tom's Hardware
Bloomberg

Обговорити в форумі (коментарів: 14)

MSI випускає ігровий ноутбук Titan 18 Pro Ryzen Edition на базі AMD Ryzen 9 7945HX3D

Процесор AMD Ryzen 9 7945HX3D знайшов застосування в новому ноутбуці. Компанія MSI підготувала на його основі флагманську модель Titan 18 Pro Ryzen Edition. На додаток до потужних CPU та GPU цей ігровий ноутбук може похвалитися 18-дюймовим дисплеєм із підсвічуванням Mini-LED. Для нього заявлена роздільна здатність до 3840x2400 пікселів, частота оновлення 120 Гц, 100% охоплення колірної палітри DCI-P3 й сертифікація VESA DisplayHDR 1000.

Titan 18 Pro Ryzen Edition

Нагадаємо, AMD випустила процесор Ryzen 9 7945HX3D минулого літа. Цей «камінець» пропонує 16 ядер з архітектурою Zen 4 на частоті від 2,3 до 5,4 ГГц та 128 Мбайт кеш-пам'яті третього рівня, що забезпечує йому хорошу продуктивність в іграх. Сама AMD називає його найшвидшим ігровим процесором для ноутбуків, що загалом підтверджують незалежні тести. Щоправда, єдиним пристроєм на його базі до цього часу був ASUS ROG Strix SCAR 17 X3D.

Ryzen

За обробку графіки в MSI Titan 18 Pro Ryzen Edition відповідає дискретний відеоадаптер GeForce RTX 4090 Laptop зі 175-ватним рівнем TGP. З іншого оснащення можна відзначити 96 Гбайт оперативної пам'яті DDR5, бездротовий модуль Wi-Fi 7 і акумулятор на 99,9 Вт·год. Штатна місткість твердотілого сховища не розкривається, але заявлена підтримка NVMe SSD з інтерфейсом PCI Express 5.0 x4. Розміри ноутбука становлять 404 x 307,5 x 32,05 мм.

Titan 18 Pro Ryzen EditionTitan 18 Pro Ryzen Edition

Рекомендована ціна MSI Titan 18 Pro Ryzen Edition оголошена не була, проте в Китаї новинка була помічена приблизно за 3050 дол. США.

Titan 18 Pro Ryzen Edition

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 3)

Capcom запустила пробну версію Dragon's Dogma 2

Компанія Capcom оголосила про запуск пробної версії рольової гри Dragon's Dogma 2. Цей проєкт стартував у березні та зібрав багато позитивних відгуків від критиків і геймерів, хоча у гри великі проблеми з оптимізацією і надзвичайно високі вимоги до процесора. Якщо ви раніше сумнівалися в покупці, тепер є можливість попередньо спробувати гру і винести остаточне рішення.

Пробна версія буде доступною до 18 липня. Вона дає змогу пройти дві години сюжетної кампанії без якихось внутрішньоігрових обмежень за контентом і рівнем. При цьому свого персонажа можна створити заздалегідь через безплатний редактор, і витрачати на це час у пробній версії не доведеться. Збереження з пробної версії потім можна буде перенести в повну гру. Ця версія буде доступна на PC у Steam, а також на консолях PlayStation 5 і Xbox Series X|S.

Зараз у Steam проходить літній розпродаж. Якщо ви вирішите купити гру, стандартне видання можна придбати за 1759 грн з урахуванням знижки.

Обговорити в форумі (коментарів: 4)