Вийшов драйвер GeForce 560.70 WHQL для нових ігор із підтримкою Nvidia DLSS 3

Цього вечора Nvidia виклала у вільний доступ свіжий Game Ready драйвер. Випуск GeForce 560.70 WHQL містить оптимізації для нових ігор з підтримкою фірмової технології DLSS 3, включно з Dungeonborne, Flintlock: The Siege of Dawn й Stormgate. Він також розширює перелік моніторів категорії G-Sync Compatible та усуває деякі проблеми, з якими могли зіткнутися власники «зелених» відеоадаптерів.

Flintlock: The Siege of Dawn

Зокрема, у драйвері GeForce 560.70 WHQL виправлено помилку, через яку під час 10-бітного кодування NVENC ігнорувалися налаштування якості та бітрейта. Також усунуто спотворення під час масштабування 10-бітного контенту в OBS, артефакти під час рендерінгу геометрії, що перекривається, в Unity, а також візуальні спотворення в попередньому перегляді в Adobe Premiere.

Як завжди, завантажити останній пакет драйверів для «зелених» відеоадаптерів можна скориставшись пошуком на сайті Nvidia або через застосунок GeForce Experience (Nvidia App). Документація до випуску GeForce 560.70 WHQL доступна за посиланням.

Обговорити в форумі (коментарів: 2)

Опубліковано системні вимоги Nobody Wants to Die

Напередодні релізу польська студія Critical Hit Games опублікувала системні вимоги ПК-версії Nobody Wants to Die. Це неонуарний детектив від першої особи, який занурить геймерів у похмурий Нью-Йорк 2329 року, виконаний у стилістиці ретро-футуризму. Гра створюється на базі рушія Unreal Engine 5 та стане доступною вже завтра, 17 липня.

Nobody Wants to Die

«Пориньте у похмурий світ Нью-Йорка 2329 року, у якому безсмертя має ціну, яку хтось має заплатити. Після клінічної смерті детектив Джеймс Карра береться за отриману від свого начальника неофіційну справу, залучивши на допомогу лише молоду поліцейську Сару Кай. Час розкриває все саме тоді, коли вони, ризикуючи усім у гонитві за вбивцею, відкривають темні таємниці міської еліти», — розповідають розробники.

Для запуску Nobody Wants to Die з мінімальними налаштуваннями знадобиться комп'ютер із процесором Intel Core i3-8100 або AMD Ryzen 5 2600X, вісьмома гігабайтами оперативної пам'яті та відеокартою рівня GeForce GTX 1660 Super, Radeon RX Vega 56 або Arc A750. Однак розробники рекомендують системи на базі Core i5-10400 або Ryzen 5 3600, 16 гігабайтами ОЗП і відеокартою GeForce RTX 3070 Ti, Radeon RX 6750 XT або Arc A770. На накопичувачі гра займе 30 Гбайт.

Детальніша інформація про Nobody Wants to Die наведена на сторінці Steam. Гра також буде доступна на консолях PlayStation 5 і Xbox Series X/S.

Обговорити в форумі (коментарів: 4)

Процесори Intel Core Ultra 300 (Panther Lake) отримають до 16 ядер і графіку покоління Celestial

Не встигла Intel випустити лінійку процесорів Core Ultra 200, як у Мережі почали з'являтися подробиці про їхніх наступників. Йдеться про мобільне сімейство Panther Lake, реліз якого очікується в другій половині 2025 року. У цих процесорах Intel продовжить використовувати багаточипове компонування, причому мікросхема з x86-ядрами виготовлятиметься за технологією Intel 18A. Нагадаємо, що CPU Core Ultra 200V (Lunar Lake) випускаються на потужностях TSMC.

Intel Core Ultra

Сімейство Intel Panther Lake має охопити відразу кілька сегментів ноутбуків. Чипмейкер готує три окремі лінійки, які відрізняються за кількістю x86-ядер та конфігурацією графічного блоку. У нових процесорах Intel застосує P-ядра з архітектурою Cougar Cove, E-ядра Skymont та відеоядро покоління Xe3 (Celestial). За попередньою інформацією, сімейство Intel Panther Lake буде представлено такими серіями:

  • Panther Lake-U (PTL-U): 4 P-ядра, 0 E-ядер, 4 LP-ядра і графіка на 4 Xe-ядра при 15 Вт TDP;
  • Panther Lake-H (PTL-H): 4 P-ядра, 8 E-ядер, 4 LP-ядра і графіка на 4 Xe-ядра при 25 Вт TDP;
  • Panther Lake-P (PTL-P): 4 P-ядра, 8 E-ядер, 4 LP-ядра і графіка на 12 Xe-ядер при 25 Вт TDP.

Intel Core Ultra
Схема процесора Intel Panther Lake-H

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

Розкрито особливості чипсетів AMD B850 та B840 для платформи AM5

Компанія AMD розкрила свіжу інформацію про набори логіки для оновленої платформи AM5. Вона вже представила чипсети X870 і X870E, які ляжуть в основу топових материнських плат, й цього разу торкнулася теми хабів для доступніших плат. Йдеться про моделі B850 і B840, подробиці про які вже надходили від неофіційних джерел.

AM5

Материнські плати на базі хабів AMD B850 і B840 обійдуться без підтримки інтерфейсу USB4. Разом із цим моделі AM5/B850 збережуть можливість розгону процесора й оперативної пам'яті, підтримку інтерфейсу PCI Express 5.0 для NVMe-накопичувача, а в разі слота PCIe x16 для відеокарти вона стане опціональною.

Набір логіки AMD B840 буде використовуватися в порівняно недорогих платах AM5. Моделі на його основі дадуть змогу розганяти оперативну пам'ять, а слоти розширення і роз'єми M.2 працюватимуть у режимі PCI Express 3.0. Фактично хаб B840 розташується на сходинку нижче A620, який пропонує підтримку інтерфейсу PCIe 4.0.

AM5

Терміни виходу материнських плат AM5 з логікою AMD B850 і B840 поки не уточнюються

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 24)

Нові подробиці Kingdom Come: Deliverance II

Цього року ми побачимо продовження незвичайної рольової гри Kingdom Come: Deliverance від чеської Warhorse Studios. Перша частина запропонувала реалістичну історичну пригоду в середньовічній Богемії та сподобалася геймерам. На цей момент продано шість мільйонів копій гри. Друга частина стане більшою, глибшою та амбітнішою. Деякими новими подробицями гри поділився сценарист Мартін Зіглер.

Kingdom Come: Deliverance II

Він заявив, що розробники одразу планували продовження. Під час розробки у них було багато ідей, які довелося відкласти на потім. Головною особливістю Kingdom Come: Deliverance є реалістичний сетинг. Протагоніст — син коваля, який хоче помститися угорському королю Сигізмунду за вбивство родини. У першій грі Генрі (Індржих) приєднався до прихильників чеського короля Вацлава IV, щоб допомогти відбити постійні набіги Сигізмунда на регіон. Друга частина продовжує цю сюжетну лінію, але при цьому може сприйматися як самостійна історія, вам не обов'язково грати в оригінал. Основні сюжетні лінії сиквела — тема особистої помсти та національний конфлікт між Вацлавом і Сигізмундом.

Автори намагаються забезпечити вірогідне занурення в середньовічний світ Богемії. У першій частині були невеликі села, замки та багато природних ландшафтів. Тепер ще з'явиться місто Каттенберг, яке є великим регіональним центром. За масштабами воно значно перевершує всі поселення з оригінальної гри.

Kingdom Come: Deliverance II

Під час розробки студія співпрацювала з істориками, університетськими професорами та реконструкторами. Вони допомогли відтворити повсякденне життя в Богемії XV століття. Частково ці відомості суперечать загальноприйнятим уявленням. Наприклад, картоплі в той час ще не було, але активно вирощували кавуни.

Warhorse залучила експертів з фехтування та зброї для захоплення рухів та відтворення реалістичних боїв. Реалістична бойова система є однією з важливих складових гри. Тут не можна бездумно махати мечем, адже герой швидко втомлюється. А кілька пропущених ударів легко звалять вас із ніг. Кінь може збрикнути при загрозі насильства. Пошкодження сильно залежить від типу броні — один й той самий удар може залишити як подряпину, так і смертельну рану. При цьому розробники намагалися витримати баланс між реалізмом та доступністю гри для новачків. У бойовій системі будуть зміни, які спростять базові елементи, але зроблять її глибшою для досвідчених гравців. Також у другій частині з'являться арбалети та прості порохові гвинтівки.

Місії запропонують ще більше свободи та варіативності, особливо в побічних квестах. Наприклад, можна тихо пробратися й отруїти ціль або розстріляти її здалеку. А можна спробувати увірватися у важкій броні та вбити всіх. У деяких побічних квестах ви можете остаточно вирішити долю всіх ключових персонажів. Розробники намагалися дати гравцеві відчуття свободи, коли він сам вибирає стиль проходження, а гра могла б реагувати на будь-яку дію. У побічних завданнях автори зосередилися на повсякденних аспектах середньовічного життя — від сварки між двома селами до пошуку зниклої людини.

Kingdom Come: Deliverance II

Під час роботи над основними квестами автори теж думали над тим, як вписати їх у реальні історичні події. При цьому політичний конфлікт і війна виступають фоном для розвитку особистої історії. І хоча Генрі відіграє важливу роль у подіях, що відбуваються, при його простому походженні він обмежений у можливостях і впливі.

Покращено поведінку NPC. У кожного персонажа буде свій розпорядок дня — вони сплять, снідають, ходять на роботу та за покупками. Але на розпорядок можуть впливати світові події та інші чинники. У деяких персонажів будуть унікальні характеристики. Наприклад, коваль може мати високий показник сили та носити з собою особливий молот, який він готовий використати у разі загрози з вашого боку.

У грі багато невеликих механік, які мають додатково підкреслити реалізм того, що відбувається. Герою потрібно харчуватися, щоб не відчувати голод, потрібен смолоскип, щоб іти в темряві.

Kingdom Come: Deliverance 2 вийде наприкінці 2024 року. Точну дату релізу розробники поки що не називають.

Джерело:
Epic Games

Обговорити в форумі (коментарів: 10)

HP випустить найпотужніший ноутбук із ШІ на базі Ryzen AI 300

Компанія HP готує OmniBook Ultra на базі процесора AMD Ryzen AI 300, який претендує на звання найшвидшого ПК зі штучним інтелектом. Головною особливістю цього лептопа стане висока продуктивність нейронного процесора NPU, який має забезпечити до 55 TOPS.

Виробник представив лептоп OmniBook Ultra AI в рамках спеціального заходу Imagine AI в Нью-Йорку. Таким чином HP приєдналася до числа Acer, ASUS та інших провідних виробників, які готові випустити на ринок свої рішення на базі нової лінійки процесорів AMD Ryzen AI 300. Але в OmniBook Ultra буде вагома перевага — підвищена продуктивність NPU. Раніше було заявлено, що Ryzen AI 300 зі своїм NPU забезпечують продуктивність обчислень ШІ на рівні 50 TOPS. Виробник говорить про якісь оптимізації та використання застосунку HP AI Companion для підвищення продуктивності. Завдяки цьому новий OmniBook Ultra стане найшвидшим ноутбуком для платформи Copilot+ PC.

Ноутбук отримає екран діагоналлю 14 дюймів з роздільною здатністю 2240 x 1400 пікселів при яскравості 300 ніт. Буде вбудована 9-мегапіксельна камера з підтримкою ШІ. Заявлений час автономної роботи складе до 21 години. Буде підтримка швидкісного інтерфейсу Thunderbolt 4, який раніше був прерогативою рішень на Intel. Серед інших особливостей згадується використання програмного захисту Wolf Security. Пристрій розроблено з використанням до 90% перероблених металів та 5% пластику, що потрапляє в океан, що допомагає знизити вплив на навколишнє середовище.

Рекомендована вартість OmniBook Ultra складе 1449,99 долара США.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

MSI стартує збір на «Безпечний простір» для дітей у м. Дружківка і розігрує ігровий ПК, монітор та периферію

Українське представництво компанії MSI разом із Благодійним фондом Волонтерська спілка «Поруч» стартують збір на створення «Безпечного простору для арттерапії» у місті Дружківка Донецької області, де 800 дітей матимуть змогу відволіктися від війни за допомогою творчості, отримуючи кваліфіковану психологічну підтримку. Це дасть їм можливість виразити складні переживання та страхи у підтримуючій атмосфері, сприятиме соціалізації та розвитку комунікативних навичок, що є важливим для психологічного розвитку.

З детальною презентацією проєкту можна ознайомитись за посиланням.

Пропонуємо усім охочим доєднатися до збору та отримати шанс виграти ігровий ПК, монітор чи периферію від MSI!

Ціль поточного збору — 500 000 грн.

Зробити пожертву можна у відповідну банку Monobank або за номером картки: 5375 4112 2026 2146.

MSI

Правила розіграшу подарунків наступні:

  •  Донат 200 гривень = 1 квиток у розіграші ПК MSI
    процесор: AMD Ryzen 5 7600 X;
    материнська плата: MSI B650 Project Zero;
    відеокарта: MSI GeForcce RTX 4070 Ti GAMING X SLIM WHITE 12G;
    пам’ять: Kingston DDR5 FURY RENEGADE 16GB x2;
    твердотілий накопичувач: MSI SPATIUM M570 PRO FROZR 2TB;
    система рідинного охолодження: MSI LQ E360 White;
    корпус: MSI MAG Pano M100R PZ;
    блок живлення: MSI MPG A750GF WHITE.
  • Донат 100 гривень = 1 квиток у розіграші монітора MSI MPG 274URF QD
    діагональ: 27 дюймів;
    роздільна здатність: 3840x2160 (4K UHD)
    частота оновлення: 160 Гц;
    тип матриці: IPS.

  •  Донат 50 гривень = 1 квиток у розіграші ігрової периферії:
    мишка: MSI Clutch GM51;
    гарнітура: MSI Immerse GH50 Wireless;
    клавіатура: MSI Vigor GK50 Elite.

Більше донатів — більше шансів виграти! Наприклад, за донат 1000 гривень ви отримуєте 5 квитків у розіграші ПК, 10 — у розіграші монітора та 20 у розіграші ігрової периферії.

Розіграш відбудеться 15 серпня. Переможців буде визначено за допомогою механізму розіграшів в банці Monobank.

Усі зібрані кошти буде переказано на рахунок Благодійного фонду Волонтерська Спілка «Поруч». Звіти шодо використання коштів буде опубліковано на офіційних сторінках представництва MSI соціальних мережах.

Обговорити в форумі (коментарів: 11)

Процесори Intel Bartlett Lake-S для платформи LGA1700 отримають до 12 P-ядер

Попри те, що цієї осені відбудеться реліз перших чипів Core Ultra 200 у конструктивному виконанні LGA1851, корпорація Intel ще не готова відправити «на пенсію» платформу LG1700. Для неї компанія готує сімейство процесорів Bartlett Lake. Спочатку вважалося, що вони розраховані на сферу периферійних обчислень і телекомунікаційного обладнання, але останні дані свідчать про те, що це будуть споживчі процесори.

Intel Bartlett Lake

З погляду архітектури чипи Intel Bartlett Lake не відрізнятимуться від актуальних процесорів LGA1700. Щобільше, частина моделей продовжить використовувати кристали від CPU Alder Lake/Raptor Lake, які мають до 24 ядер (8P + 16E). Однак Intel також випустить абсолютно новий кристал. У ньому компанія застосує 12 «великих» ядер, щоправда, на реліз таких процесорів доведеться почекати.

Intel Bartlett Lake

Ребрендинг чипів Alder Lake/Raptor Lake заплановано на січень, тоді як по-справжньому нові процесори Intel Bartlett Lake на P-ядрах вийдуть тільки в третьому кварталі 2025-го. Як вважають закордонні колеги, таким чином Intel розраховує доповнити модельний ряд Core Ultra 200 (Arrow Lake-S) та запропонувати альтернативу недорогим чипам для платформи AM4. Доречі, нові моделі для платформи-довгожительки AMD вийдуть цього місяця.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 20)

Western Digital пропонує 8-терабайтну версію NVMe-накопичувача WD_Black SN850X

Western Digital вирішила доповнити лінійку твердотілих накопичувачів WD_Black SN850X топовою 8-терабайтною моделлю. Раніше ця серія була представлена пристроями формату M.2 2280 місткістю 1, 2 і 4 ТБ. Усі SSD використовують інтерфейс PCI Express 4.0 x4.

WD_Black SN850X

В основі 8-терабайтного WD_Black SN850X лежить контролер власної розробки Western Digital із зовнішнім буфером DDR4 та 112-шарові мікросхеми пам'яті 3D NAND TLC. Для новинки виробник заявляє швидкості послідовного читання до 7200 Мбайт/с і запису до 6600 Мбайт/с, а також максимальну швидкодію близько 1,2 млн IOPS. Що стосується ресурсу, то показник TBW у новинки становить 4800 Тбайт.

WD_Black SN850X

У закордонних магазинах NVMe-накопичувач WD_Black SN850X місткістю 8 Тбайт можна придбати за рекомендованою ціною $850 за «голий» варіант та $900 за версію з радіатором. Пристрій супроводжується п'ятирічною гарантією виробника.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 75)

Intel випустить майже два десятки моделей процесорів Core Ultra 200 для настільних ПК

Згідно з останньою інформацією, корпорація Intel готує до випуску не менше 18 моделей процесорів Core Ultra 200 (Arrow Lake-S) для настільної платформи LGA1851. У них чипмейкер застосує два варіанти кристала: B0 для моделей Core Ultra 7/9 та C0 для чипів класу Core Ultra 5. Відмінності між ними криються в кількості x86-ядер.

Intel Core Ultra 200

Лінійка настільних процесорів Intel Core Ultra 200 буде представлена моделями з 35-, 65- і 125-ватним рівнем TDP. Максимальна кількість ядер залишиться на рівні актуальних чипів Raptor Lake-S (8P + 16E), але процесори Arrow Lake-S будуть позбавлені підтримки Hyper-Threading, внаслідок чого для топових моделей буде характерна 24-ядерна/24-потокова конфігурація. Будуть запропоновані версії з вбудованою графікою і без неї. Для версій з iGPU характерна наявність двох, трьох або чотирьох Xe-ядер.

Intel Core Ultra 200

З попереднім модельним рядом настільних CPU Core Ultra 200 можна ознайомитися нижче. За традицією, Intel почне з релізу оверклокерських моделей K-серії. До продажу ці «камінці» разом із першими материнськими платами LGA1851 на базі логіки Intel 800-ї серії надійдуть орієнтовно в жовтні. Процесори Arrow Lake-S із заблокованим множником (non-K) вийдуть через кілька місяців після цього.

Intel Core Ultra 200

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 20)

У Steam стартував фестиваль поєдинків

Нещодавно в ігровому магазині Steam проходив великий літній розпродаж. І через короткий час користувачів знову радують черговою акцією. Цього разу на майданчику проходить фестиваль поєдинків, у рамках якого безліч ігор цього жанру можна купити з хорошою знижкою. Серед них Mortal Kombat 1 зі знижкою в 60%, Tekken 8 зі знижкою 43%, Soulcalibur VI зі знижкою в 90% та багато інших ігор. Також на розпродаж потрапили ігри про фехтування і битви на мечах, включно з For Honor та Hellish Quart.

Розпродаж триватиме з 15 до 22 липня. Під час фестивалю також можна випробувати демоверсії та отримати унікальні предмети Steam — стікери, аватари тощо.

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

ASUS випустила ігрову клавіатуру ROG Azoth Extreme

ASUS Republic of Gamers оголосила про випуск флагманської ігрової клавіатури Azoth Extreme у форматі 75%. Ця преміальна клавіатура виготовлена з алюмінію та містить всередині опорну пластину з вуглепластику, який поглинає вібрації. Крім того, опорна пластина закріплена через регульовані демпфери, а спеціальний перемикач дозволяє змінювати глибину натискання усіх клавіш одним рухом. У правому верхньому куті є кольоровий сенсорний OLED-екран та трипозиційний регулятор, який дозволяє миттєво керувати гучністю звуку, мультимедіа, освітлення та іншими параметрами.

Rog Azoth Extreme

Клавіатура може працювати в дротовому або бездротовому режимі через приймач 2,4 ГГц або Bluetooth 5.1. З використанням адаптера ROG Polling Rate Booster можна досягти частоти опитування в 8000 Гц. При цьому одного заряду акумулятора має вистачати на 1600 годин.

Rog Azoth Extreme wireless

Клавіатура побудована на змащених перемикачах ROG NX Snow, які до того ж є легко знімними. Ковпачки клавіш виготовлені з PBT-пластику подвійного лиття. Усі кнопки мають кольорову підсвітку, а довгі клавіші оснащені спеціальними стабілізаторами. Всередині є три демпферні прошарки шумоізоляції, два з порона та один із силікону, що поглинають вібрації, прибирають зайві звуки та забезпечують чудову акустику. Крім того, є подовжена силіконова підставка під зап'ястя та дві пари магнітних ніжок різної висоти, що забезпечують три кути нахилу відповідно до уподобань користувача.

Rog Azoth Extreme inside

Рекомендована вартість ROG Azoth Extreme вражає не менше, ніж сама клавіатура, та складає близько 500 доларів США.

Джерело:
Techpowerup

Обговорити в форумі (коментарів: 22)