Вийшли відеокарти ASRock Radeon RX 7900 XT/XTX із «турбіною» та роз'ємом 12V-2x6

Відбувся офіційний реліз відеокарт ASRock Radeon RX 7900 XT/XTX Creator, які вендор демонстрував на виставці Computex 2024. Це перші 3D-прискорювачі Radeon, обладнані (12+4)-контактним роз'ємом додаткового живлення 12V-2x6. Обидві новинки були помічені в північноамериканському магазині Newegg.

ASRock Radeon RX 7900

Ще однією особливістю новинок ASRock стала система охолодження на основі відцентрового вентилятора та радіатора з випарною камерою. Відеокарти займають два слоти розширення, що за задумом виробника, робить їх оптимальним рішенням для щільного встановлення в серверах або робочих станціях. Також варто зазначити, що роз'єм додаткового живлення розташований у задній частині відеокарт.

ASRock Radeon RX 7900

Частотні характеристики Radeon RX 7900 XT/XTX Creator відповідають еталонним. У Radeon RX 7900 XT графічний процесор працює на 2025/2395 МГц (Game/Boost Clock), а у Radeon RX 7900 XTX ці параметри становлять 2270/2500 МГц. Відеопам'ять GDDR6 функціонує на швидкості 20 Гбіт/с. Інші характеристики відеокарт зібрані в таблиці нижче.

ASRock Radeon RX 7900

Рекомендовані ціни ASRock Radeon RX 7900 XT/XTX Creator оголошені не були. Але інтернет-магазин Newegg просить $830 за молодшу та 1070 доларів за старшу відеокарту. Це відчутно дорожче за інші модифікації Radeon RX 7900 XT/XTX.

ASRock Radeon RX 7900

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

Watercool випускає радіатори СРО MO-RA IV з підтримкою до дев'яти 200-мм вентиляторів

Німецький виробник компонентів СРО Watercool анонсував надходження до продажу лінійки радіаторів MO-RA IV, розрахованих на встановлення 200-мм вентиляторів. За словами виробника, новинки відмінно підійдуть як для потужних ігрових комп'ютерів, так і для робочих станцій або серверів.

Watercool

До серії радіаторів Watercool MO-RA IV увійшли три моделі: MO-RA IV 200, MO-RA IV 400 та MO-RA IV 600. Вони розраховані на встановлення двох, чотирьох та дев'яти 200-мм вентиляторів відповідно. У новинках застосовані мідні трубки та алюмінієві ребра, а товщина радіаторів становить 75 мм. Разом із ними виробник рекомендує використовувати вентилятори Noctua NF-A20. Для інтеграції в контур СРО будуть потрібні фітинги типорозміру G1/4.

Watercool

З іншого варто відзначити гнучку систему кріплень. Радіатори можна розмістити окремо, встановити на корпус комп'ютера або стіну. Watercool також пропонує до них низку аксесуарів, на кшталт окремого контролера, дисплея та модуля з помпою і резервуаром. Радіатори доступні в чорному й білому кольорах. Детальніша інформація про новинки наведена на сайті виробника.

Watercool

Що стосується ціни, то радіатори Watercool MO-RA IV можна придбати за €230, €300 і €550 залежно від моделі.

Джерело:
Overclock3D

Обговорити в форумі (коментарів: 48)

Вийшов драйвер Radeon Adrenalin 24.7.1 з підтримкою Anti-Lag 2 у Dota 2

Компанія AMD повідомила про доступність до завантаження свіжого пакета графічних драйверів. У релізі AMD Software: Adrenalin Edition 24.7.1 «червоні» забезпечили підтримку Zenless Zone Zero і Kunitsu-Gami: Path of the Goddess, додали налаштування HYPR-Tune для кількох нових ігор, а також технологію Anti-Lag 2 у Dota 2. Нагадаємо, що раніше ця технологія з'явилася в Counter-Strike 2.

Dota 2

Anti-Lag 2 — це вдосконалена версія Anti-Lag+. Вона покликана зменшити затримки, але її початковий варіант, що вийшов у 2023 році, конфліктував з античитами в популярних онлайн-іграх. Через це користувачі могли зіткнутися з блокуванням облікового запису, а компанія AMD зрештою видалила Anti-Lag+ з пакета драйверів. Технологія Anti-Lag 2 позбавлена цього недоліку, але вимагає інтеграції з боку ігрових розробників.

У свіжому драйвері AMD додала налаштування HYPR-Tune для Gray Zone Warfare, Lords of the Fallen, RoboCop: Rogue City та Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name. Також було усунуто деякі проблеми, на кшталт «заїкань» у Fortnite з API DirectX 12 або під час використання AMD Radeon Anti-Lag разом з AMD FidelityFX Super Resolution 3 із генерацією кадрів.

Детальніша інформація про нововведення драйвера AMD Software: Adrenalin Edition 24.7.1 наведена на офіційному сайті компанії. Там же доступні посилання для завантаження.

Обговорити в форумі (коментарів: 28)

Valve опублікувала розклад фестивалів і розпродажів Steam на першу половину 2025 року

Попри те, що до кінця 2024-го залишається ще понад п'ять місяців, компанія Valve вирішила оприлюднити список фестивалів і розпродажів Steam, запланованих на першу половину наступного року. Додамо, що цьогоріч користувачі сервісу матимуть ще чимало можливостей придбати ігри зі знижками, включно з масштабними осіннім та зимовим розпродажами. Розклад на цей рік компанія опублікувала наприкінці зими.

Steam

Окрім традиційних сезонних розпродажів наступного року відбудуться фестивалі новинок й тематичні розпродажі (фестивалі), присвячені різноманітним категоріям ігор. Інформацією про події Steam, заплановані на другу половину 2025-го, Valve обіцяє поділитися пізніше. Розклад на першу половину року виглядає таким чином:

  • Фестиваль стратегій у реальному часі: 20–27 січня
  • Фестиваль «Без зусиль»: 3–10 лютого;
  • Фестиваль локальних кооперативних ігор: 10–17 лютого;
  • Лютневий Фестиваль новинок: 24 лютого — 3 березня;
  • Фестиваль візуальних новел: 3–10 березня;
  • Весняний розпродаж: 13–20 березня;
  • Фестиваль містобудівництва та симуляторів колонії: 24–31 березня;
  • Фестиваль сокобану: 21–28 квітня;
  • Фестиваль воєнних ігор: 28 квітня — 5 травня;
  • Фестиваль збирання істот: 12–19 травня;
  • Фестиваль «Зомбі проти вампірів»: 26 травня — 2 червня;
  • Червневий фестиваль новинок: 9–16 червня;
  • Фестиваль риболовлі: 16–23 червня;
  • Літній розпродаж: 26 червня — 10 липня.
Обговорити в форумі (коментарів: 1)