GSC Game World знову перенесла дату релізу S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Українська студія GSC Game World вирішила вкотре перенести дату виходу багатоочікуваного шутера S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl. Раніше розробники планували випустити його п'ятого вересня, але тепер офіційною датою релізу вказується 20 листопада цього року. Додаткові два місяці підуть на доопрацювання гри та усунення «несподіваних аномалій».

Heart of Chornobyl

«Реліз S.T.A.L.K.E.R. 2: Серце Чорнобиля відбудеться 20 листопада 2024 року, змістившись з раніше запланованої дати 5 вересня 2024 року. Знаємо, що ви могли стомитися від очікування, тому щиро цінуємо ваше терпіння. Ці два додаткові місяці дадуть нам можливість виправити більше "несподіваних аномалій" (або просто "багів", як їх ще називають)», — розповідає GSC Game World.

Окрім того, розробники обіцяють найближчим часом поділитися додатковими подробицями про проєкт: «Аби ви теж змогли зануритися в гру та побачити, що на вас чекає в Зоні, ми анонсуємо показ відео "S.T.A.L.K.E.R. 2 Developer Deep Dive", яке вийде на медіамайданчиках Xbox 12 серпня». Серед іншого в ньому геймерам продемонструють проходження одного з квестів.

В українському Steam оформити попереднє замовлення на стандартне видання S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl можна за 895 гривень, а версії Deluxe та Ultimate Edition обійдуться відповідно у 1199 та 1599 гривень.

Обговорити в форумі (коментарів: 124)

Nvidia заробить на серверах Blackwell понад $200 мільярдів у 2025 році

Аналітики прогнозують високий попит на сервери з графічними процесорами Nvidia Blackwell і високі продажі протягом усього наступного року. Лінійка пристроїв Blackwell може стати найуспішнішим продуктом компанії за весь час. Згідно з різними галузевими джерелами, спостерігається величезна кількість попередніх замовлень на нові прискорювачі, відвантаження яких має розпочатися в четвертому кварталі поточного року. Зростання інтересу до штучного інтелекту та розширення обчислювальних центрів будуть і далі підігрівати високий попит.

За прогнозами, у 2025 році компанія Nvidia може відвантажити від 60 до 70 тисяч серверів DGX GB200 на базі графічних чипів Blackwell. Вартість одного сервера становитиме від 2 до 3 мільйонів доларів. Тож компанія заробить близько 210 мільярдів доларів протягом наступного року. У топовій конфігурації система DGX GB200 NVL72 оснащується 72 графічними процесорами Blackwell B200. Але всередині Nvidia також очікують великий попит на простіші серверні конфігурації NVL36. Це пов'язано з великою кількістю стартапів у сфері ШІ, які розпочинають свою діяльність, не володіючи значними фінансовими резервами.

Раніше були прогнози, що Nvidia поставить два мільйони чипів Blackwell протягом наступного року. Але при прогнозі на 60-70 тисяч серверів загальна кількість вироблених чипів буде помітно більшою. Тобто ми бачимо, що з кожним днем прогнози аналітиків щодо Nvidia Blackwell тільки зростають. По суті все впиратиметься у виробничі потужності TSMC та інших партнерів, які вироблятимуть і упаковуватимуть нові чипи.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 17)

Nvidia готує GeForce RTX 3050 A Laptop на процесорі AD106 з архітектурою Ada Lovelace

Модельний ряд відеоадаптерів GeForce RTX 30-ї серії для ноутбуків у найближчому майбутньому поповниться новим варіантом GeForce RTX 3050. Пристрій під назвою GeForce RTX 3050 A Laptop GPU було помічено в базі даних PCI-ID. У його основі, згідно з наданою інформацією, лежить графічний процесор Nvidia AD106 з архітектурою Ada Lovelace. Нагадуємо, що випущені раніше варіанти GeForce RTX 3050 Laptop базувалися на кристалі GA107 (архітектура Ampere).

GeForce RTX 3050 A Laptop

Щодо технічних характеристик GeForce RTX 3050 A Laptop GPU на цей момент інформації не надходило. Можна припустити, що в ній буде використано істотно урізаний варіант GPU AD106. Цей графічний процесор знайомий геймерам та ПК-ентузіастам за десктопною відеокартою GeForce RTX 4060 Ti. Хоч би що там було, залишається дочекатися подробиць від самої Nvidia.

Варто додати, що Nvidia не вперше випускає відеоадаптери старої лінійки на актуальних графічних процесорах. Можна згадати мобільну GeForce RTX 2050, яка попри приналежність до GeForce RTX 20-ї серії використовувала урізаний кристал GA107 на архітектурі Ampere.

GeForce RTX 3050 A Laptop

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 8)

Опубліковано тести кваліфікаційного зразка Intel Core Ultra 9 для настільних ПК

Корпорація Intel наближається до релізу перших десктопних процесорів Core Ultra, також відомих як Arrow Lake-S. Чипмейкер вже налагодив випуск кваліфікаційних зразків CPU, які були відправлені партнерам для подальших випробувань. Результати тестування нових зразків Arrow Lake-S не змусили себе довго чекати.

Intel Core Ultra

У вільному доступі опинилися бенчмарки майбутнього процесора Intel Core Ultra 9 для десктопів, інакше кажучи, моделі Core Ultra 9 275 або Core Ultra 9 285K. Кваліфікаційний (QS) та інженерний (ES2) зразки Arrow Lake-S були протестовані у 250-ватному режимі, що дає змогу оцінити прогрес при переході від ES2- до QS-версії процесора.

Intel Core Ultra

Кваліфікаційний CPU близький за характеристиками до фінального варіанту Core Ultra 9 і в деяких тестах обганяє актуальний Core i9-14900K. Наприклад, у бенчмарку Cinebench R23 він набирає приблизно на 17,5% більше балів. Також варто звернути увагу, що новинка оперує 24 ядрами (8P + 16E) без підтримки Hyper-Threading, тоді як для Core i9-14900K характерна 24-ядерна/32-потокова конфігурація.

З іншого боку, майбутній флагман платформи AMD AM5 — Ryzen 9 9950X — демонструє ще кращий результат. Інженерна версія цього процесора у 230-ватному режимі проходить Cinebench R23 з показником понад 46 тисяч балів.

Intel Core Ultra

Порівняти новинки Intel та AMD віч-на-віч можна буде цієї осені. До продажу перші CPU Core Ultra 200 (Arrow Lake-S) і материнські плати LGA1851 мають надійти у жовтні. AMD тим часом планує запустити продажі чипів Ryzen 9000-ї серії наступного місяця.

Intel Core Ultra

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 31)

CrowdStrike звинувачує тестове ПЗ у масовому збої

Головною новиною минулого тижня став масовий збій ПК під управлінням Windows. У результаті було виведено з ладу 8,5 мільйона комп'ютерів по всьому світу, що тимчасово паралізувало роботу багатьох транспортних, медійних, фінансових компаній і навіть медустанов. Збій виник після оновлення програмного забезпечення CrowdStrike. Усередині компанії провели розслідування і виступили з офіційним коментарем відносно цієї ситуації.

Причина дійсно криється в оновленні для програми Falcon від CrowdStrike, яка використовується підприємствами в усьому світі для боротьби зі шкідливими програмами та загрозами безпеці. У п'ятницю CrowdStrike випустила оновлення конфігурації контенту для свого програмного забезпечення, яке має «збирати телеметрію про можливі нові загрози». Ці оновлення виходять регулярно, але саме це призвело до збою Windows. CrowdStrike випускає оновлення двох типів. Пакети Sensor Content оновлюють безпосередньо детектор загроз Falcon, який працює на рівні ядра Windows. Пакети Rapid Response Content оновлюють сигнатури детектора Falcon для виявлення шкідливого ПЗ. Саме файл оновлення Rapid Response Content розміром 40 Кбайт став причиною масового збою на 8,5 млн комп'ютерів.

CrowdStrike використовує хмарні системи для тестування та перевірки контенту перед його випуском. Минулого тижня компанія випустила два апдейти Rapid Response Content з новими шаблонами для вбудованих механізмів виявлення загроз. Через збій у засобах тестування, обидва вони пройшли перевірку, хоча один містив проблемні дані. Раніше засоби перевірки та тестування добре зарекомендували себе, що забезпечило високий рівень довіри до них всередині компанії.

Після інциденту CrowdStrike обіцяє поліпшити процес тестування всіх оновлень, поліпшивши хмарні інструменти тестування та методи тестування на локальних машинах. Також буде покращено обробку помилок в інтерпретаторі застосунку Falcon. Буде впроваджено поетапне розгортання нового контенту.

Джерело:
The Verge

Обговорити в форумі (коментарів: 12)

Нові чутки натякають на портування Stellar Blade на PC

Екшен Stellar Blade став головним релізом на ігровій консолі Sony PlayStation 5 цієї весни. Спочатку ажіотаж навколо проєкту був пов'язаний із вродливою героїнею, але потім виявилося, що це також чудова гра. З огляду на сучасні тенденції з портуванням усіх ігор Sony, багато гравців очікують виходу Stellar Blade на PC. Інформація про плани з випуску цієї версії ходила давно, але тепер фанати знайшли в мережі вакансії від студії Shift Up, які безпосередньо пов'язані з цим. Зокрема, компанія шукає дизайнера боїв з досвідом розробки на PC. Це ще один аргумент що натякає на роботу над відповідною версією гри.

Про якісь терміни появи комп'ютерної версії говорити дуже рано. Також були чутки, що автори гри готують якийсь додатковий контент. Але якихось офіційних анонсів не було. Зазначимо, що у гри досить високий рейтинг від критиків у 81 бал на Metacritic та користувацька оцінка 9,2 бала з 10.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 39)

AMD перенесла вихід процесорів Ryzen 9000 для платформи AM5

Під час презентації процесорів Ryzen 9000 (Granite Ridge) компанія AMD обіцяла вивести їх на ринок до кінця цього місяця. На жаль, перші десктопні CPU Zen 5 надійдуть у продаж із невеликою затримкою. Чипмейкер оголосив, що перші партії процесорів, які були надіслані партнерам фірми, не відповідають очікуванням за якістю, через що було вирішено замінити їх свіжішими. У результаті придбати 6- і 8-ядерні чипи можна буде починаючи з 8 серпня, а 12- і 16-ядерні моделі вийдуть тижнем пізніше.

Ryzen

Ми цінуємо величезний інтерес до процесорів Ryzen 9000. Під час фінальної перевірки ми виявили, що перші партії вироблених чипів, які вже були надіслані нашим торговельним партнерам, не повністю відповідають нашим очікуванням за якістю.

З міркувань обережності та для підтримки найвищої якості для кожного користувача Ryzen ми працюємо із нашими партнерами над заміною перших партій процесорів на нові. У результаті роздрібні продажі почнуться з невеликою затримкою.

Процесори Ryzen 7 9700X і Ryzen 5 9600X надійдуть у продаж 8 серпня, а моделі Ryzen 9 9950X і Ryzen 9 9900X — 15 серпня. Ми пишаємося тим, що забезпечуємо високу якість для кожного користувача Ryzen, і ми сподіваємося, що наші фанати отримають чудові враження від нової серії Ryzen 9000.

Ryzen 9000

Рекомендовані ціни процесорів Ryzen 9000-ї серії компанія, як і раніше, розкривати не поспішає.

Джерело:
Overclock3D

Обговорити в форумі (коментарів: 33)