Вийшов Game Ready драйвер GeForce 560.81 WHQL та свіжа версія Nvidia App

Корпорація Nvidia повідомила про доступність до завантаження нового Game Ready драйвера. Випуск GeForce 560.81 WHQL приурочений до виходу Hunt: Showdown 1896, де реалізована фірмова технологія DLSS Super Resolution. Окрім того, «зелені» підготували нову версію програми Nvidia App, розширивши її функціональні можливості.

Hunt Showdow

У релізі GeForce 560.81 WHQL також було усунуто помилку, яка призводила до «вильотів» Farming Simulator 22 на відеокартах лінійок GeForce RTX 30/40. Завантажити останній Game Ready драйвер можна з офіційного сайту Nvidia або через додаток для управління графікою GeForce. Детальна документація до випуску GeForce 560.81 WHQL доступна за посиланням.

Nvidia App

Свіжа версія Nvidia App дає змогу налаштовувати параметри дисплея, наприклад, роздільну здатність і частоту оновлення, керувати функціями RTX Video Super Resolution та RTX Video HDR. За допомогою оновленого застосунку також можна легко встановити інструмент ChatRTX. Посилання для завантаження Nvidia App наведено на офіційному сайті «зелених».

Обговорити в форумі (коментарів: 2)

Silicon Motion випустила SSD-контролер SM2508 з підтримкою PCIe 5.0

У рамках конференції Flash Memory Summit 2024 відбувся офіційний реліз SSD-контролера SM2508 від компанії Silicon Motion. Він стане основою твердотілих накопичувачів з інтерфейсом PCI Express 5.0 x4 та виділяється на тлі аналогів невисокими «апетитами». Як зазначає Silicon Motion, енергоспоживання всього SSD на базі нової платформи складе менше ніж 7 Вт. Це, наприклад, дасть змогу використовувати їх у ноутбуках, не турбуючись про надмірне нагрівання.

Silicon Motion

Домогтися високих показників енергоефективності Silicon Motion вдалося в тому числі завдяки переходу на 6-нм технологію TSMC. Контролер SM2508 використовує чотири ядра ARM Cortex-R8, сумісний із протоколом NVMe 2.0, підтримує вісім каналів NAND зі швидкістю 3600 МТ/с та зовнішній буфер DDR4/LPDDR4. Зустріти нову платформу можна буде в накопичувачах із мікросхемами 3D NAND TLC/QLC.

Що стосується швидкісних показників, то для SSD на базі SM2508 компанія заявляє швидкості читання до 14,5 Гбайт/с і запису до 14 Гбайт/с, а також максимальну швидкодію 2,5 мільйона IOPS.

Silicon Motion

Старт масового виробництва SSD-контролера Silicon Motion SM2508 заплановано на наступний квартал. Твердотілі накопичувачі на його базі з'являться в продажу через деякий час після цього.

Джерело:
Guru3D

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

Американський суд звинуватив Google у монополізації сфери пошукових систем

Минулий понеділок виявився важким для технічних компаній не тільки через обвал фінансового ринку. За підсумками судового розгляду американський суд визнав монополізацію ринку пошукових систем компанією Google (Alphabet). Зокрема, вона витратила понад 26 мільярдів доларів у 2021 році на угоди з іншими компаніями, щоб пошукова система Google використовувалася за замовчуванням на смартфонах і у веббраузерах. Таке агресивне просування і недобросовісна конкуренція дали змогу отримати компанії понад $300 мільярдів річного доходу за рахунок реклами. Монополія дозволила Google диктувати свої умови та підвищувати вартість реклами.

Визнання монополії відкриває шлях для нового судового розгляду, в рамках якого можуть бути обрані заходи правового захисту та обмеження для Alphabet. Серед таких можлива і вимога відносно поділу компанії, щоб виділити рекламний бізнес в окрему структуру. Але робити якісь прогнози поки зарано. Міністерство юстиції США та Google поки що офіційно не коментували рішення суду.

Джерело:
Reuters

Обговорити в форумі (коментарів: 96)

Ubisoft розкрила плани з випуску нового контенту для Star Wars Outlaws

Гра Star Wars Outlaws має стати найбільшим релізом Ubisoft у поточному році. Це масштабна пригода у світі «Зоряних воєн» із вражаючим цінником. Стандартне видання продається за 70 доларів США, Gold Edition за 110 доларів, а Ultimate Edition за 130 доларів. Дорогі видання пропонують три дні раннього доступу, набір Kessel Runner з додатковими костюмами, інші ігрові предмети, плюс сезонний пропуск. Вміст останнього був раніше невідомий, але тепер Ubisoft розкрила подробиці про Season Pass і додатковий контент, який отримає гра.

Представлено дорожню карту з підтримки гри. На старті власники сезонного пропуску отримають набір Kessel Runner та одну ексклюзивну місію. Пізніше для гри вийде два великих сюжетних доповнення. Перше DLC Wild Card з'явиться восени, разом з ним покупці отримають нові набори з костюмами та розмальовками для корабля. Друге DLC A Pirate's Fortune вийде вже навесні 2025 року.

Сама гра стартує 30 серпня на Xbox Series X|S, PlayStation 5 і PC (у магазинах Ubisoft Connect та Epic Games Store).

Обговорити в форумі (коментарів: 3)

Останні драйвери Nvidia викликають «синій екран» на комп'ютерах зі старими процесорами

Закордонні колеги звернули увагу на скарги власників «зелених» відеокарт, кількість яких збільшилася в останні місяці. Було підтверджено, що свіжі графічні драйвери можуть викликати «синій екран» (BSOD) на комп'ютерах під управлінням Windows 10, обладнаних старими процесорами. Йдеться про чипи, позбавлені підтримки інструкцій POPCNT (Population Count).

BSOD

Підтримка інструкцій POPCNT з'явилася в процесорах Intel та AMD орієнтовно у 2007 році. Тобто «синій екран» проявляється на доволі старих комп'ютерах, що використовують чипи на кшталт перших Core 2 Duo. Їхнім власникам слід утриматися від встановлення графічних драйверів Nvidia GeForce версії 555 або свіжіших. Наприклад, при використанні релізів GeForce 550 проблеми з BSOD не виникає.

Джерело:
PCWorld

Обговорити в форумі (коментарів: 33)

Intel уточнила деталі розширеної гарантії на процесори Core 13-/14-го покоління

Корпорація Intel поділилася додатковою інформацією щодо продовження гарантії на десктопні чипи Core 13-/14-го покоління. Раніше процесорний гігант оголосив, що власники «коробкових» версій CPU Raptor Lake-S (Refresh) можуть розраховувати на два додаткові роки гарантії, тобто загальний термін зріс до п'яти років. Тепер було оголошено, що гарантія також подовжується на tray-версії процесорів, зокрема в складі готових комп'ютерів.

Intel Core

В таблиці нижче перелічені чипи Intel Core 13-/14-го покоління з двома додатковими роками гарантії. У разі появи проблем зі стабільністю роботи власникам «коробкових» процесорів слід зв'язатися безпосередньо зі службою підтримки Intel для отримання подальшої допомоги, а в разі tray-версій та готових ПК необхідно звернутися за місцем купівлі або до виробника комп'ютера.

Intel Core

Нагадаємо, що нестабільну роботу чипів Core 13-/14-го покоління Intel пов'язує з надмірною робочою напругою процесора. Зараз компанія працює над оновленням мікрокоду, яке покликане розв'язувати цю проблему. Його реліз відбудеться в середині серпня. Однак слід мати на увазі, що цей патч є радше профілактичним заходом, покликаним убезпечити повністю працездатні процесори.

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

Valve приписують роботу над проєктом White Sands у всесвіті Half-Life

Відомо, що компанія Valve зараз працює над багатокористувацьким геройським екшеном Deadlock у стилі Overwatch. Але це може бути не єдиний проєкт у розробці. У Мережі з'явилися чутки щодо нового проєкту під кодовою назвою White Sands. Зокрема, інсайдер і датаймайнер Tyler McVicker стверджує, що знайшов згадку проєкту HLX, який в інших джерелах називають White Sands. І в цьому проєкті будуть використовуватися елементи із серії Half-Life, наприклад, роз'єм для заряду костюма HEV. Це не гра для VR, тобто проєкт не буде продовженням Half-Life: Alyx.

Звісно, є спокуса оголосити новий секретний проєкт Half-Life 3. Однак це не перший і не останній слух про розробку третьої частини. Більше шансів, що Valve націлена на якийсь побічний проєкт у цьому всесвіті на кшталт Half-Life: Alyx. Доречі з моменту виходу згаданої гри вже минуло чотири роки, і команда, яка має досвід роботи зі світом Half-Life, може бути причетною до розробки White Sands.

Поки ж найближчим проєктом Valve має стати екшен Deadlock. Але навіть відносно цього проєкту компанія зберігає повне мовчання, хоча вже є скриншоти та короткі ролики з першого закритого альфа-тесту.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 15)

Технологічні компанії втратили трильйон доларів через падіння фондового ринку

Минулий понеділок приніс потрясіння у фінансовий світ. Усе почалося з падіння японського фондового ринку. Індекс Nikkei 225 впав на 13,5%, що перевищило обвал 1987 року, який призвів до тривалого економічного застою Японії. За японським ринком пішли фондові ринки Південної Кореї, Тайваню та інших країн. І все це серйозно позначилося на технологічній галузі, включно з тайванськими виробниками та американським бігтехом. Рекордно впали акції багатьох корпорацій. Nvidia втратила понад 300 мільярдів доларів ринкової капіталізації, але частково відновила свої втрати. Наразі капіталізація «зеленого» гіганта оцінюється у 2,52 трильйона доларів, а максимум цього року сягав $3,34 трильйона. Також серйозно втратили Microsoft, Alphabet (Google), Amazon, Tesla, Meta та інші великі гравці. Як пише CNBC, загальні втрати провідних IT-компаній за один день торгів оцінюють у трильйон доларів.


Зображення: CNBC, Michael M. Santiago 

Інвестори у сфері технологій уже давно виявляли занепокоєння. Індекс Nasdaq минулого тижня впав на 3,4% і ще стільки ж втратив у понеділок. Це досить різке зниження на тлі того, як кілька місяців тому зростав ринок і акції IT-гігантів. Утім, фахівці давно говорили, що ринок перегрітий через завищені очікування від штучного інтелекту, тож тут багато хто очікував коригування курсу акцій великих компаній. Зокрема, Elliott Management, один із найбільших хедж-фондів у світі, повідомляв клієнтам, що Nvidia перетворюється на «бульбашку», а ШІ-божевілля сильно переоцінене. Тепер це збіглося з іншими глобальними факторами, що й призвело до великого обвалу.

Окремо варто відзначити компанію Intel, яка зустріла кризу на тлі скандалу з нестабільною роботою процесорів Core 13/14-ї серії та рішенням про масові звільнення співробітників. Після понеділка акції компанії втратили рекордні 30%. Цікаво, що напередодні голова компанії Пет Гелсінгер (Pat Gelsinger) у соцмережі X (Twitter) навіть відзначився фразою зі священного писання, імовірно, в очікуванні дуже великих проблем: «Let your eyes look straight ahead; fix your gaze directly before you. Give careful thought to the paths for your feet and be steadfast in all your ways».

«Нехай очі твої дивляться прямо вперед; дивись прямо перед собою. Обережно думай про стежки для ніг твоїх і будь непохитний на всіх шляхах твоїх» (Притчі Соломона 4:25-26).

Обговорити в форумі (коментарів: 37)

AMD приписують підготовку відеокарт Radeon RX 7400 та RX 7300 з урізаним чипом Navi 33

Лінійка відеокарт AMD RDNA 3-го покоління в найближчому майбутньому може поповнитися двома новими моделями початкового рівня. Неофіційні джерела стверджують, що «червоні» працюють над 3D-прискорювачами Radeon RX 7400 та RX 7300. В основу обох новинок ляже графічний процесор Navi 33, знайомий за Radeon RX 7600 (XT), щоправда, в дещо урізаній конфігурації.

Radeon RX

Специфікації вищезазначених відеокарт, на жаль, поки не повідомляються. Нагадаємо, що повноцінний варіант кристала Navi 33 містить 2048 потокових процесорів, 32 мегабайти Infinity Cache й 128-бітну шину пам'яті. Для використання в моделях Radeon RX 7400 і RX 7300 компанія може не тільки зменшити тактові частоти та кількість обчислювальних блоків GPU, але й відправити «під ніж» шину пам'яті, наприклад, урізати її до 96 або 64 розрядів. У будь-якому разі, залишається дочекатися офіційних подробиць.

Radeon RX

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 24)