Bethesda випустила збірник з класичними Doom та Doom II

Ніколи не пізно перевипустити старі ігри та заново на них заробити. Саме так вирішили в Bethesda Softworks і спільно з id Software анонсували збірку з класичних Doom 1993 року та Doom II 1994 року.

До цього видання увійшли найповніші та покращені версії легендарних ігор, які стали родоначальниками жанру шутерів. Вони підтримуватимуть формат 4K за 120 кадрів на секунду на сумісних системах, буде покращено звук. Виправлено шрифти, додано переклади новими мовами та внесено деякі інші дрібні зміни. До видання включено нові сюжетні епізоди та мультиплеєр на 16 осіб. Буде офіційна підтримка модів.

Збірник Doom + Doom II вже доступний в Steam за ціною 349 грн. Також перевидання вийшло на консолях Xbox One, Xbox Series X|S, PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch і в сервісі Game Pass.

Обговорити в форумі (коментарів: 50)

Intel готує 8-ядерні процесори Core Ultra 3 для платформи LGA1851

У Мережі з'явилися додаткові подробиці про модельний ряд процесорів Intel Core Ultra 200 (Arrow Lake-S) для настільних ПК. Ми вже знаємо, що до нього увійдуть чипи класу Core Ultra 5, 7 та 9. Свіжа інформація вказує на те, що Intel також готує моделі Core Ultra 3 200-ї серії в конструктивному виконанні LGA1851.

Core Ultra

Вищезазначені процесори повинні отримати маркування виду Core Ultra 3 205 і Ultra 3 215. Обом новинкам приписується вісім ядер: по чотири P-ядра Lion Cove та E-ядра Skymont. Підтримка технології Hyper-Threading відсутня, як і в інших чипів Arrow Lake. Доречі, така ж конфігурація характерна для мобільних CPU Lunar Lake, розрахованих на використання в тонких і легких ноутбуках.

За традицією, Intel почне з випуску оверклокерських процесорів K-серії. Моделі Core Ultra 5 245K, Core Ultra 7 265K й Core Ultra 285K, а також перші материнські плати LGA1851 мають надійти до продажу цієї осені. Рішення із заблокованим множником, в тому числі Core Ultra 3, вийдуть не раніше наступного року.

Core Ultra

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 35)

TSMC намагається вирішити проблему з робочими кадрами на новому заводі в Аризоні

Тайванська компанія TSMC все ще має проблеми з нестачею робочих кадрів для першого американського заводу в Аризоні. Згідно з початковим планом завод з випуску 5-нм пластин мав почати роботу в поточному році, але після низки труднощів повноцінний запуск виробництва перенесено на 2025 рік. Ми вже писали про проблеми з американськими співробітниками, які стали певною несподіванкою для TSMC. І судячи з нових повідомлень у пресі, ситуація поки не сильно покращилася.

Азійська та американська робочі культури сильно відрізняються. І менеджери TSMC намагаються діяти старими методами на новій території. Це передбачає 12-годинний робочий день та екстрені виклики в будь-який час доби. Відомо, що на Тайвані все це супроводжується суворими покараннями для тих, хто не вписується в робочий графік. Але американські інженери та робітники не готові до таких умов, тому багато хто з них звільняється, не витримуючи високих вимог і зарозумілого ставлення начальства. Зараз на підприємстві вже працює 2,2 тисячі співробітників, половина з яких прибула з Тайваню. Але згідно з планами всього планують залучити до 6 тисяч співробітників. TSMC намагається активно заповнити вакансії за рахунок місцевих кадрів, щоб зменшити залежність від приїжджих фахівців.

Прилеглі університети та коледжі серйозно розширюють навчальні програми з електротехніки та інших суміжних галузей. TSMC активно співпрацює з навчальними закладами, пропонуючи стажування та різні спільні програми. Щоб допомогти впоратися з культурним конфліктом, TSMC відправляє американських співробітників на Тайвань, де вони можуть ознайомитися з тайванським способом життя. Одночасно компанія проводить тренінги для своїх менеджерів, щоб навчити їх м'якшим методам комунікації.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 31)

Вийшов новий видовищний трейлер зомбі-режиму Call of Duty: Black Ops 6

Слідом за кінематографічним трейлером опубліковано відео з демонстрацією ігрового процесу зомбі-режиму нової Call of Duty. У двохвилинному ролику показано, як герої протистоять ордам ожилих мерців, борються з монстрами та використовують різну зброю. І все це демонструється під бадьору пісню Dragula від Rob Zombie.

Call of Duty: Black Ops 6 Zombies

У новій частині Treyarch Studios повернеться до оригінальної системи з раундами. Додадуть багато нових різновидів упирів і паразитів, які можуть мутувати, розвиватися та ставати небезпечнішими під час гри. На старті Call of Duty: Black Ops 6 Zombies отримає дві карти. У трейлері нам показують зачистку комплексу Terminus на острові у Філіппінському морі.

Activision проведе 28 серпня велику презентацію Call of Duty Next, де покажуть ще більше матеріалів по всім режимам гри. У вересні стартує бета-тестування багатокористувацького режиму. Повноцінний реліз Call of Duty: Black Ops 6 відбудеться 25 жовтня.

Джерело:
Windows Central

Обговорити в форумі (коментарів: 14)

Intel скасувала конференцію Innovation 2024, на якій очікувався анонс CPU Arrow Lake

Корпорація Intel вирішила відкласти наступну конференцію Intel Innovation, яка була запланована на 24-25 вересня. Офіційно вона переноситься на 2025 рік, а всі анонси, які чипмейкер запланував на кінець наступного місяця, компанія проведе в рамках менш масштабних презентацій.

Intel

«Після ретельного обмірковування ми прийняли рішення відкласти наш вересневий захід Intel Innovation до 2025 року. До кінця 2024-го ми продовжуватимемо проводити невеликі, більш спеціалізовані заходи, вебінари, хакатони та зустрічі в усьому світі в межах заходів Intel Connection й Intel AI Summit, а також будемо присутні на інших галузевих заходах», — розповідає пресслужба Intel.

Для чипмейкера стало традицією анонсувати в рамках конференції Intel Innovation нові споживчі процесори. У 2021 році було представлено чипи Core 12-го покоління (Alder Lake), у 2022-му — CPU Core 13-го покоління (Raptor Lake), а минулого року Intel анонсувала процесори Core Ultra 100 (Meteor Lake). Цього року очікувався анонс десктопних Core Ultra 200 (Arrow Lake-S), але, судячи з усього, для нього Intel підготує окремий захід.

Скасування конференції Intel Innovation 2024 є частиною стратегії зі скорочення витрат. Нагадаємо, що після незадовільних фінансових підсумків другого кварталу керівництво Intel анонсувало низку заходів, покликаних заощадити компанії мільярди доларів. Зокрема було вирішено призупинити виплату дивідендів у четвертому кварталі цього року та звільнити близько 15% загального штату Intel.

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 22)

Творець Dishonored анонсував нову гру

Рафаель Колантоніо (Raphael Colantonio), творець легендарної Arkane Studios, презентував свій новий проєкт. Це імерсивний екшен з рольовими елементами та видом від першої особи. Гра створюється під натхненням Dishonored і Prey та виконана в стилістиці ретро-футуризму. Розробкою займається WolfEye Studios, яка раніше випустила ізометричну Weird West. Але в новій команді крім самого Колантоніо є й інші вихідці з Arkane Studios.

Наразі проєкт на ранній стадії, не оголошено навіть назву майбутньої гри. Поки що представлено кілька скриншотів, а в мережі X опубліковано короткий 10-секундний тизер. Перші зображення демонструють нам похмуру локацію, робота-автоматона та якусь машину з техніками. Стилістично це нагадує більш сучасний варіант світу Dishonored.

Зараз розробники шукають партнера та видавця для майбутнього проєкту. У планах запустити альфа-тестування у 2025 році.

Цікаво, що у 2017 році Колантоніо покинув Arkane, оскільки втомився від розробки великих проєктів. Після його звільнення студія не випустила жодного проєкту рівня Dishonored або Prey, а торішня Redfall взагалі стала оглушливим провалом.

Джерело:
Polygon

Обговорити в форумі (коментарів: 4)

Prince of Persia The Lost Crown вийшла в Steam

Компанія Ubisoft оголосила про вихід гри Prince of Persia The Lost Crown в ігровому магазині Steam. Пів року тому відбувся перший реліз гри в Ubisoft Store та на консолях. The Lost Crown серйозно відрізняється від попередніх ігор серії. Тепер це 2,5D платформер-метроїдванія, але з лютими боями, які так люблять фанати. Та й головний герой тепер воїн Саргон, а не принц. Загалом Lost Crown мала доволі простий і дешевий вигляд, але отримала хороші відгуки та стала приємним сюрпризом для багатьох гравців.

Тепер долучитися до Prince of Persia The Lost Crown можуть і користувачі Steam. Перші покупці задоволені, відгуки у гри хороші. Також до 22 серпня на гру діє знижка в 40%.

Зазначимо, що це не єдина гра за мотивами серії Prince of Persia. У травні також стартувала The Rogue Prince of Persia, яка взагалі виконана у вкрай простій мальованій стилістиці та нагадує дешеві інді-ігри. Цей проєкт виконаний у жанрі Roguelike і поки що перебуває в ранньому доступі. Але на подив гра отримала хороші відгуки, попри малий інтерес з боку широкої аудиторії.

Обговорити в форумі (коментарів: 11)

AMD припиняє випуск лінійки відеокарт Radeon RX 6600

Слідом за відеокартою GeForce RTX 3060 «на пенсію» відправиться її головний конкурент з боку AMD — лінійка Radeon RX 6600. Від азійських джерел надійшла інформація, що «червоні» вирішили згорнути виробництво моделей Radeon RX 6600, RX 6600 XT й RX 6650 XT. Усі три відеокарти базуються на 7-нм графічному процесорі Navi 23 та вийшли протягом 2021-2022 років.

AMD Radeon

Разом з тим деякі інші відеокарти AMD RDNA 2-го покоління, як і раніше, залишаються на конвеєрі, зокрема Radeon RX 6750 GRE. Вони покликані доповнити модельну низку 3D-прискорювачів Radeon RX 7000-ї серії та пропонують доволі привабливе співвідношення продуктивності та ціни. Також мінімум до кінця року AIB-партнери AMD випускатимуть відеокарту початкового рівня Radeon RX 6500 XT. У майбутньому, ймовірно, її замінять Radeon RX 7400 і RX 7300.

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 5)

Позбавлений E-ядер процесор Intel Core i9-14901KE обігнав Core i9-12900KS у тесті Geekbench

Минулого місяця Intel представила ще одну лінійку процесорів Core 14-го покоління (Raptor Lake-S Refresh) у конструктивному виконанні LGA1700. Особливістю нових «камінців» стала відсутність енергоефективних ядер. Очолює нову серію 8-ядерний/16-потоковий Core i9-14901KE, який напередодні прописався в базі тестового пакета Geekbench.

Core i9-14901KE

Для Intel Core i9-14901KE характерні тактові частоти від 3,8 до 5,8 ГГц, 36 мегабайтів кеш-пам'яті третього рівня та 125-ватний рівень TDP. Така конфігурація дозволила новинці завершити бенчмарк Geekbench 6 з результатом 3018/16308 балів (Single-/Multi-Core). Це дуже непоганий показник, враховуючи наявність «всього» восьми ядер. В однопотоковому тесті Core i9-14901KE виступив на рівні топових CPU Core 14-го покоління, а при використанні всіх потоків він зумів обігнати 16-ядерний/24-потоковий Core i9-12900KS.

Core i9-14901KE

Порівняти результати Core i9-14901KE та інших актуальних моделей CPU Intel та AMD можна нижче. Нагадуємо, що сферою застосування E-серії процесорів Intel Core 14-го покоління стануть різні вбудовані системи, тобто поширюватися вони будуть переважно через OEM-канали. Вищезгаданий Core i9-14901KE був протестований у складі системи від хмарного провайдера CloudSky.

Core i9-14901KE

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 23)