Процесори AMD Ryzen та EPYC мають уразливість Sinkclose

Процесори AMD EPYC та Ryzen мають уразливість під назвою Sinkclose, яка потенційно може вплинути на мільйони процесорів по всьому світу. Використовуючи її, зловмисники можуть здійснити крадіжку даних або вбудувати у систему власний код. Схоже, що ця проблема присутня в процесорах AMD вже понад десять років, і була оприлюднена на хакерській конференції Defcon співробітниками компанії IOActive, що займається питаннями безпеки.

AMD Ryzen

Уразливість Sinkclose дозволяє зловмисникам запускати свій шкідливий код на процесорах AMD, коли вони перебувають у «Режимі керування системою». Однак, щоб вставити фрагмент коду, хакери повинні отримати глибокий доступ до ПК або сервера на базі AMD. Щоб отримати контроль над системою, зловмисники можуть використовувати шкідливе програмне забезпечення під назвою «буткіт», яке не виявляється антивірусами.

AMD Security bulletin

Компанія AMD випустила новий бюлетень з безпеки, в якому розглядається ця вразливість, а також опублікувала великий список процесорів, на які вона впливає. До нього входять процесори Ryzen 3000 і новіші, а також серверні процесори 1-го покоління EPYC і новіші. AMD також пропонує виправлення для прошивки та мікрокоду, щоб зменшити вплив на різні покоління процесорів. Всі сімейства Ryzen і EPYC доступні для усунення наслідків, за винятком сімейства Ryzen 3000, заснованого на архітектурі ядра Zen 2.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 44)

Одна з відеокарт Intel Arc Battlemage «засвітила» 12 Гбайт GDDR6 зі 192-бітною шиною

Цього року корпорація Intel випустить не тільки наступне покоління процесорів Core Ultra, але й графічну архітектуру Battlemage. Вона дебютує в iGPU мобільних чипів Lunar Lake, чий офіційний реліз відбудеться на початку вересня, а через деякий час з'явиться в дискретних відеокартах Arc B-серії. Зразки цих 3D-прискорювачів вже тестуються чипмейкером та його партнерами, завдяки чому стали відомі параметри однієї з новинок.

Intel Arc Battlemage

Йдеться про модель із графічним чипом Intel BMG-G21 у конфігурації з 14 Xe2-ядрами та 192-розрядною шиною пам'яті, грубо кажучи, середньорівневу відеокарту наступного покоління. Пристрій оснащено 12 гігабайтами пам'яті GDDR6 зі швидкістю 19 ГТ/с, що забезпечило пропускну здатність відеобуфера на рівні 456 Гбайт/с. Інформації про продуктивність новинки, на жаль, не надходило.

Intel Arc Battlemage

Нагадаємо, сімейство графічних процесорів Intel Battlemage представлено трьома GPU: BMG-G10, BMG-G21 та BMG-G31. Модель BMG-G10, згідно з доступною інформацією, було скасовано. Для відеоядер покоління Battlemage чипмейкер заявляє істотний приріст швидкодії трасування променів, кращу сумісність з іграми й підтримку більш високошвидкісної пам'яті. Наприклад, у разі мобільних CPU Lunar Lake йдеться про півтораразовий приріст швидкодії вбудованої графіки щодо Meteor Lake.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 14)

Intel підтвердила плани щодо випуску настільних процесорів Core Ultra 200 (Arrow Lake-S)

Скасування конференції Intel Innovation 2024 не вплине на плани компанії щодо релізу процесорів Core Ultra 200 (Arrow Lake-S) для настільних ПК. Свою відповідь на лінійку чипів AMD Ryzen 9000 (Granite Ridge) процесорний гігант представить протягом наступних кількох місяців. Точніші терміни стануть відомі в міру наближення до анонсу новинок.

Arrow Lake

«У планах Intel щодо запуску, термінів та готовності продуктів немає жодних змін. Ми з нетерпінням чекаємо анонсів нових продуктів і динаміки, яку ми маємо в запасі, в тому числі важливих анонсів цієї осені. Ми поділимося більш детальною інформацією про наші настільні процесори наступного покоління під кодовою назвою Arrow Lake пізніше цього року», — розповів представник Intel британському виданню Overclock3D.

Згідно з доступною інформацією, анонс десктопних процесорів Core Ultra 200 (Arrow Lake-S) мав відбутися наприкінці вересня на Intel Innovation 2024. Ймовірно, тепер компанія підготує окрему презентацію з цього приводу. Старт продажів перших CPU Arrow Lake-S і материнських плат LGA1851 очікується в середині осені. Додамо, що мобільні процесори Intel Core Ultra 200V (Lunar Lake) вийдуть вже на початку вересня.

Обговорити в форумі (коментарів: 9)