G.Skill випускає комплекти пам'яті DDR5-6400 із затримками CL30

Виробник модулів оперативної пам'яті G.Skill анонсував надходження до продажу наборів DDR5-6400 з низькими затримками. Вони будуть представлені в лінійках Trident Z5 RGB й Trident Z5 Royal із підтримкою оверклокерських профілів Intel XMP 3.0, а також Trident Z5 Neo RGB і Trident Z5 Royal Neo з підтримкою AMD EXPO.

G.Skill

Вищезгадані комплекти стандарту DDR5-6400 набрані двома 16-гігабайтними модулями, для яких характерна штатна формула затримок 30-39-39-102. Як і інші рішення лінійок G.Skill Trident Z5, новинки оснащені алюмінієвими теплорозподільниками та світлодіодним RGB-підсвічуванням.

У продаж набори оперативної пам'яті G.Skill DDR5-6400 CL30 надійдуть цього місяця. Рекомендовані ціни виробник поки не розкриває.

Джерело:
G.Skill

Обговорити в форумі (коментарів: 22)

На підході AMD Ryzen 5 5500X3D — ще один 6-ядерник з 3D V-Cache для платформи AM4

Компанія AMD не перестає розширювати модельну низку процесорів для платформи AM4. Зовсім недавно вона випустила CPU Ryzen 9 5900XT і Ryzen 7 5800XT, а найближчим часом до продажу має надійти Ryzen 5 5500X3D з технологією 3D V-Cache. Про це стало відомо з бази даних Євразійської економічної комісії.

AM4

Інформація про підготовку AMD Ryzen 5 5500X3D вперше з'явилася ще восени 2023-го. Тоді він згадувався поряд із процесором Ryzen 7 5700X3D, який надійшов у продаж на початку цього року. Що стосується технічних характеристик, то новинка переважно успадкує їх від моделі Ryzen 5 5600X3D (6 ядер/12 потоків, 3,3/4,4 ГГц, 96 Мбайт L3-кешу). Головна відмінність криється в тактових частотах: у нового 6-ядерника вони становитимуть від 3,0 до 4,0 ГГц.

AMD Ryzen 5 5500X3D

Рекомендована ціна і дата виходу AMD Ryzen 5 5500X3D поки залишаються невідомі. Хай там що, офіційний анонс процесора не змусить себе довго чекати.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 37)

Відеокарта GeForce RTX 4070 з пам'яттю GDDR6 надійде в продаж цього місяця

Офіційного релізу оновленої GeForce RTX 4070 не доведеться довго чекати. Згідно з останньою інформацією, нова версія відеокарти, обладнана пам'яттю GDDR6, стане доступною для покупки вже цього місяця. Офіційна дата не повідомляється, але партнери «зелених» очікують появу новинки на полицях магазинів із 20 серпня.

GeForce RTX 4070

В оновленій GeForce RTX 4070 замість чипів GDDR6X будуть використовуватися менш швидкісні мікросхеми GDDR6. Це зменшить пропускну здатність відеобуфера на 5% (з 504 до 480 Гбайт/с). Втім, як очікують AIB-партнери Nvidia, швидкодія пристрою залишиться приблизно на тому ж рівні. Кількість обчислювальних блоків GPU, тактові частоти та рівень TDP новинка повинна успадкувати від моделі з пам'яттю GDDR6X.

Серед перших відеокарту GeForce RTX 4070 GDDR6 запропонує компанія Galax. Модель 1-Click OC 2X зовні не відрізняється від аналогічної версії з пам'яттю GDDR6X та поставляється практично в тій же упаковці. Тобто визначити, який саме перед вами варіант GeForce RTX 4070 можна буде тільки уважно ознайомившись з технічними характеристиками.

GeForce RTX 4070

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

Розробники Black Myth: Wukong випустили офіційний бенчмарк

У рамках підготовки до виходу рольового бойовика Black Myth: Wukong китайська студія Game Science випустила офіційний бенчмарк. Він дасть геймерам можливість оцінити, наскільки добре їхній комп'ютер впорається із запуском амбітного проєкту. Нагадуємо, що в основі Black Myth: Wukong лежить рушій Unreal Engine 5.

Black Myth

Завантажити Black Myth: Wukong Benchmark Tool можна в Steam. Інструмент дозволить оцінити швидкодію комп'ютера в декількох ігрових сценах, причому у користувачів буде можливість поекспериментувати з налаштуваннями якості графіки. Доречі, про системні вимоги Black Myth: Wukong ми розповідали в окремому матеріалі.

Офіційний реліз Black Myth: Wukong відбудеться наступного вівторка, 20 серпня. В українському Steam стандартне видання можна придбати за 1699 гривень, а Deluxe-версія гри обійдеться у 2199 гривень. Огляди проєкту, за попередньою інформацією, будуть опубліковані цієї п'ятниці, 16 серпня.

Обговорити в форумі (коментарів: 38)

AMD завершила придбання фінської ШІ-лабораторії Silo AI за $665 мільйонів

Компанія AMD оголосила про завершення угоди з придбання Silo AI, найбільшої приватної лабораторії штучного інтелекту в Європі. Її штат налічує понад триста фахівців світового рівня, які займаються створенням індивідуальних ШІ-рішень для великих корпоративних клієнтів, зокрема Allianz, Philips, Rolls-Royce та Unilever.

AMD

Це найбільше придбання AMD у сфері розробки програмного забезпечення для штучного інтелекту — сума угоди склала близько 665 мільйонів доларів. Протягом останнього року «червоні» також інвестували понад $125 мільйонів у дюжину компаній, що займаються штучним інтелектом, включно з Mipsology та Nod.ai. Команда Silo AI приєднається до підрозділу AMD Artificial Intelligence Group (AIG), який очолює старший віцепрезидент AMD Вамсі Боппана (Vamsi Boppana).

«ШІ є нашим стратегічним пріоритетом номер один, і ми продовжуємо інвестувати як у таланти, так і в програмні можливості для підтримки розгортання та реалізації дорожніх карт наших зростаючих клієнтів, — розповідає пан Боппана. — Команда Silo AI розробила найсучасніші мовні моделі, які пройшли масштабне навчання на прискорювачах AMD Instinct, і вони мають великий досвід розробки та інтеграції моделей штучного інтелекту для вирішення критично важливих завдань для кінцевих клієнтів. Ми очікуємо, що їхній досвід і можливості програмного забезпечення безпосередньо покращать досвід клієнтів у наданні найефективніших ШІ-рішень на платформах AMD».

Джерело:
AMD

Обговорити в форумі (коментарів: 4)

Sony підтвердила вихід ПК-версії Red Dead Redemption

Легендарний вестерн Red Dead Redemption незабаром стане доступний на персональних комп'ютерах. Про це стало відомо завдяки компанії Sony, яка згадала ПК-версію проєкту на сторінці гри в цифровому магазині PlayStation Store. Офіційних подробиць від самої Rockstar Games наразі не надходило.

Red Dead Redemption Remastered

Минулого року перевидання бойовика Red Dead Redemption стало доступним на ігрових консолях PlayStation 4 та Nintendo Switch. Видавець не поспішає ділитися подробицями про ПК-версію, але, судячи з даних Sony, вона отримає підтримку високої роздільної здатності та частоти кадрів, декількох дисплеїв й просторового об'ємного звуку. Найімовірніше, ПК-версія Red Dead Redemption буде офіційно представлена на виставці Gamescom 2024 (21-25 серпня).

Вестерн Red Dead Redemption дебютував на ігрових консолях PlayStation 3 і Xbox 360 у травні 2010 року. Гра зібрала високі оцінки як критиків, так і пересічних геймерів (95 балів на Metacritic при 9,0 User Score), а в жовтні 2018-го отримала приквел у формі Red Dead Redemption 2. Загальний тираж Red Dead Redemption на цей момент перевищив 25 мільйонів копій.

Джерело:
DSOGaming

Обговорити в форумі (коментарів: 21)

Terminator: Survivors перенесли на 2025 рік

Французька компанія Nacon оголосила про затримку гри Terminator: Survivors. Цей проєкт планували запустити в ранньому доступі в жовтні поточного року, але тепер він вийде у 2025 році. В офіційному повідомленні сказано, що розробники хочуть випустити гру, яка відповідає очікуванням геймерів, тому вони вирішили затримати реліз для додаткового доопрацювання.

Особливістю нової гри є її приналежність до жанру виживання. Події Terminator: Survivors відбуваються через чотири роки після Судного дня. Останні люди намагатимуться вижити в агресивному небезпечному світі, обшукуючи околиці в пошуках припасів та ресурсів, щоб потім побудувати свою оперативну базу і розвивати її. При цьому в грі буде тільки один робот T-800, але він буде постійно переслідувати гравців. Так автори намагаються передати атмосферу першого і другого фільмів. У Terminator: Survivors буде режим для одного гравця і кооператив на чотирьох гравців.

Відомо, що Terminator: Survivors створюється на рушії Unreal Engine 5.

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

Анонсовано гру Chernobylite 2: Exclusion Zone

Польська студія The Farm 51 анонсувала продовження гри Chernobylite 2021 року. Це атмосферна пригода у світі, який натхненний S.T.A.L.K.E.R. Гра була міксом шутера, виживання, стелсу та горору. По суті, це альтернативний погляд на знайомий сетинг зі своєю міфологією, де було більше містики та фантастики. Але гра сподобалася геймерам та отримала хороші відгуки.

Продовження отримало назву Chernobylite 2: Exclusion Zone і вийде наступного року. У трейлері нам демонструють багато нових і незвичайних локацій, а також вид від третьої особи. В описі згадано відкритий світ, крафтинг, управління базою і командою, а також нелінійну розповідь.

Візуально нова частина виглядає дуже яскравою, вона розгубила всю свою стилістику й атмосферу. Показані битви, стрільба і бойова система виглядають занадто аркадно. Якщо перша гра робила акцент на похмурій атмосфері та оповіданні, то Chernobylite 2: Exclusion Zone нагадує стандартне квітчасте виживання, яких зараз повнісінько в Steam. Можливо, розробники хотіли скористатися моментом та на хвилі інтересу до S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl вирішили швидко представити гру в схожому сетингу.

Обговорити в форумі (коментарів: 7)