Мобільний відеоадаптер AMD Radeon RX 7800M отримає GPU Navi 32 та 12 гігабайтів GDDR6

У Мережі вже з'являлася інформація про підготовку мобільного відеоадаптера Radeon RX 7800M. Тепер стали відомі основні технічні характеристики нового 3D-прискорювача. Цікаво, що подробиці про цю модель надійшли не від AMD, а від компанії OneNetbook, яка запропонує зовнішню відеокарту OneXGPU 2 на її основі.

AMD Radeon RX 7800M

Як і очікувалося, в основу Radeon RX 7800M ляже графічний процесор AMD Navi 32. Буде використана конфігурація з 3840 потоковими процесорами та 192-розрядною шиною пам'яті, через яку GPU взаємодіє з 12 гігабайтами GDDR6. Для порівняння, десктопна відеокарта Radeon RX 7800 XT має 3840 потокових процесорів, 256-бітну шину і 16 гігабайтів пам'яті GDDR6.

Штатний рівень TGP (Total Graphics Power) у Radeon RX 7800M складе 180 Вт. Втім, партнери AMD напевно зможуть налаштувати цей параметр залежно від пристрою. OneNetbook також продемонструвала роботу зовнішньої відеокарти OneXGPU 2, підключеної до портативної ігрової системи OneXPlayer X1 Mini.

Варто додати, що офіційної інформації про відеоадаптер Radeon RX 7800M від компанії AMD поки не надходило.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 17)

Новий трейлер Neo Berlin 2087 демонструє ігровий процес

Німецька студія Elysium Game опублікувала геймплейний трейлер гри Neo Berlin 2087. Це Action/RPG у футуристичному Берліні, який дуже нагадує Найт-Сіті з Cyberpunk 2077. Але також ви можете помітити багато знайомих образів із Blade Runner та інших творів жанру кіберпанк. Головний герой, детектив Нолан, намагається захистити дочку начальника поліції після загибелі її батька. Кожен крок наближає детектива до глобальної змови, щупальця якої обплутали все місто.

Трейлер демонструє яскраві красиві міські краєвиди та інтер'єри. Герой відвідує місце злочину, вивчає міські вулички й активно розбирається з ворогами за допомогою вогнепальної зброї. Детектив хвацько розстрілює людей, якихось кібернетичних зомбі та протистоїть роботам. Стрільба поєднується з підкатами та добиваннями. Крім Берліна герой також відвідає пустки за межами міста і снігові локації.

Автори обіцяють емоційну історію з безліччю складних дилем. Ігровий процес поєднує вигляд від третьої та першої особи, різноманітні варіанти для прокачування і розвитку героя, варіативність у виборі стилю проходження — шутер, стелс і багато інших рольових механік.

Візуально Neo Berlin 2087 виглядає дуже добре. Хоча анімації людей дають зрозуміти, що це все ж таки інді-проєкт з обмеженим бюджетом і можливостями. Також дуже дивно виглядають глянцеві обличчя людей. Дата виходу гри поки не озвучена. На виставці Gamescom 2024 пройде окрема демонстрація Neo Berlin 2087, у рамках якої розкриють більше деталей.

Обговорити в форумі (коментарів: 19)

Steam Deck OLED отримала офіційну підтримку Windows

Портативна ігрова система Steam Deck OLED тепер офіційно сумісна з Windows. Компанія Valve виклала у вільний доступ драйвери, необхідні для повноцінного використання пристрою під управлінням ОС від Microsoft. Заявлено підтримку операційних систем Windows 10 та 11.

Steam Deck OLED

Офіційний реліз Steam Deck OLED відбувся ще минулого року. Штатно пристрій функціонує під управлінням SteamOS на базі Linux, але для деяких ігор може знадобитися встановити Windows, наприклад, якщо йдеться про проєкти з античитами. На офіційному сайті можна завантажити драйвери APU, звукової підсистеми, SD-кардридера, бездротового модуля Wi-Fi та Bluetooth.

Valve звертає увагу, що для коректної роботи Bluetooth необхідно заздалегідь оновити прошивку Steam Deck до свіжої версії, яка поставляється разом зі SteamOS версії 3.6.9 або новіше. Також відомо про деякі недоліки під Windows, наприклад, компанія продовжує працювати над можливістю виведення звуку через вбудовані динаміки.

Джерело:
OnDeck

Обговорити в форумі (коментарів: 16)

Intel почала постачання процесорів Xeon W-2500/3500 для робочих станцій

У плани Intel на найближче майбутнє входить реліз не тільки процесорів Core Ultra 200-ї серії, але й нових чипів Xeon для HEDT-платформи LGA4677/W790. Йдеться про сімейство Sapphire Rapids Refresh, яке сформує лінійки Xeon W-2500 і W-3500. Чипмейкер вже розпочав постачання нових CPU, а значить офіційний реліз не за горами. Додамо, що специфікації цих процесорів були розкриті ще взимку.

Intel Xeon W7-2595X

Про старт поставок свідчить фото коробок Intel Xeon W7-2595X. Це топовий процесор серії Xeon W-2500, в арсеналі якого є 26 ядер з підтримкою Hyper-Threading на частоті від 2,8 до 4,8 ГГц. Для порівняння, Intel Xeon W7-2495X пропонує 24 ядра/48 потоків із частотою від 2,5 до 4,8 ГГц. У новинки також зріс обсяг кеш-пам'яті третього рівня: 48,75 МБ проти 45 МБ у попередника.

Що стосується лінійки Intel Xeon W-3500, то її очолить 60-ядерний/120-потоковий Xeon W9-3595X, який прийде на зміну 56-ядерному Xeon W9-3495X. Попередні специфікації всіх новинок зібрані в таблиці нижче. Процесори Intel Sapphire Rapids Refresh можна буде використовувати з випущеними раніше платами LGA4677/W790 за умови оновлення прошивки UEFI.

Intel Xeon W7-2595X

Щодо рекомендованих цін процесорів Intel Xeon W-2500/3500 на цей час інформації не надходило.

Джерела:
WCCFTech
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 1)