Black Myth: Wukong вже розійшлася тиражем понад 10 мільйонів копій

Минулого вівторка, 20 серпня, відбувся реліз рольового бойовика Black Myth: Wukong. Він одразу ж увірвався до списку найпопулярніших ігор серед користувачів Steam, а піковий «онлайн» на цій платформі, зафіксований порталом SteamDB, склав понад 2,4 мільйона одночасних гравців. Таким показником раніше не могла похвалитися жодна однокористувацька гра, включно з Cyberpunk 2077 та Baldur's Gate 3.

Black Myth: Wukong

Цілком очікувано, що за такого «онлайну» продажі у Black Myth: Wukong теж відмінні. Студія Game Science сьогодні поділилася офіційними даними: станом на 16:30 за Києвом тираж гри перевищив 10 мільйонів копій. Тут враховуються продажі на всіх платформах. Окрім ПК-геймерів гра наразі доступна власникам PlayStation 5, а в недалекому майбутньому вона з'явиться і на Xbox Series X/S. Розробники також розкрили, що одночасно на ПК і PS5 у рольовий бойовик грало три мільйони людей.

Black Myth: Wukong заснована на класичному творі китайської літератури «Подорож на Захід» та розповідає про пригоди Короля мавп, який протистоїть фантастичним чарівним створінням. В українському Steam гру можна придбати за 1699 гривень, а deluxe-видання обійдеться у 2199 гривень.

Джерело:
BlackMythGame

Обговорити в форумі (коментарів: 84)

Thermaltake випускає корпус The Tower 600 із підтримкою плат з роз'ємами на звороті

Компанія Thermaltake повідомила про вихід корпусу The Tower 600. Ця модель демонструвалася на червневій виставці Computex 2024 та дозволяє зібрати ігровий комп'ютер на базі материнської плати формату ATX, в тому числі з роз'ємами на тильній стороні. Новинка буде запропонована в чорному, білому, блакитному та зеленому кольорах.

The Tower 600

Габарити Thermaltake The Tower 600 становлять 550x420x286 мм при масі близько 9,7 кг. Усередині знайдеться місце для семи карт розширення завдовжки до 400 мм, ATX-сумісного блока живлення, одного 3,5- і пари 2,5-дюймових накопичувачів, а також радіаторів СРО типорозміру до 360 і 420 мм. На панелі введення-виведення доступні чотири порти USB 3.2 Type-A, один USB Type-C та 3,5-мм аудіороз'єми.

The Tower 600The Tower 600

Як аксесуари будуть доступні 3,9-дюймовий РК-екран, а також спеціальна підставка, що дасть змогу розмістити The Tower 600 горизонтально. Основними матеріалами, використаними при виготовленні корпусу, є сталь SPCC та 3-мм загартоване скло. Детальніші характеристики новинки наведено на сайті виробника.

The Tower 600

У закордонних магазинах Thermaltake The Tower 600 можна буде придбати за ціною від 170 доларів.

Обговорити в форумі (коментарів: 11)

Samsung показала ігровий монітор Odyssey 3D, який працює без спеціальних окулярів

Samsung Electronics представила на виставці Gamescom 2024 нові моделі ігрових моніторів. Мабуть, найцікавішою новинкою південнокорейського гіганта став дисплей Odyssey 3D, який буде доступний у 27- і 37-дюймових модифікаціях. Його головна особливість — можливість відображення 3D-контенту без додаткових окулярів та інших допоміжних засобів.

Samsung Odyssey

«Інноваційна технологія відображення світлового поля (LFD) Odyssey 3D створює реалістичні 3D-зображення з 2D-контенту за допомогою лентикулярної лінзи на передній панелі. У поєднанні з технологіями Eye Tracking та View Mapping, Odyssey 3D забезпечує оптимізоване 3D-відображення без необхідності використання окремих 3D-окулярів. Eye Tracking відстежує рух обох очей за допомогою вбудованої стереокамери, а View Mapping безперервно коригує зображення для покращення сприйняття глибини», — розповідає Samsung.

Samsung Odyssey 3D можна використовувати як звичайний монітор. У цьому режимі він запропонує роздільну здатність 4K, частоту оновлення 165 Гц і час відгуку 1 мс (від сірого до сірого). Серед інших особливостей виробник відзначає підставку з можливістю регулювання висоти та нахилу, а також підтримку AMD FreeSync Premium. Для підключення до джерела зображення передбачені інтерфейси DisplayPort 1.4 і HDMI 2.1 (x2).

Samsung Odyssey

На Gamescom 2024 також були анонсовані три нові моделі лінійки Samsung Odyssey OLED: G95SD, G93SD і G85SD. Для перших двох характерна діагональ 49 дюймів, роздільна здатність 5120x1440 пікселів й частота оновлення 240 Гц, а третій пропонує роздільну здатність 3440x1440 пікселів, діагональ 34 дюйми та частоту оновлення 175 Гц.

Джерело:
Samsung

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

У новому трейлері S.T.A.L.K.E.R.2: Heart of Chornobyl показали старого знайомого

GSC Game World опублікувала ще один трейлер шутера S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl. Цього разу українська студія пропонує заглянути на деякі локації та зустріти старого знайомого — найманця Шрама — головного героя S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky. Доречі, на ігрову виставку Gamescom 2024 розробники привезли демоверсію S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl.

S.T.A.L.K.E.R.2: Heart of Chornobyl

Південно-східний край Зони — безкраї, покинуті сталкерами туманні драговини, де здається, що час зупинився назавжди. Тепер це місце кишить мутантами, а межа між реальністю та кошмаром розмита до невпізнаваності. Деякі експедиції вирушали в цей регіон. І лише кілька з них повернулися, розповідаючи про далекий хутір за непрохідними псі-полями та обіцяючи ніколи не повертатися туди знову.

22 серпня 2008 року сталкери стали свідками подорожі найманця, який прийшов до тями після Викиду на базі Чистого Неба, схованій на самому краю Боліт від війни фракцій та ренегатів. Шрам став одним із Легенд… Але кульмінація його пригоди, здається, тільки наближається!

Нагадаємо, що офіційний реліз S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl нещодавно було перенесено на 20 листопада цього року. Оформити попереднє замовлення на стандартне видання в українському Steam можна за 895 гривень, а версії Deluxe і Ultimate Edition обійдуться відповідно в 1199 і 1599 гривень.

Обговорити в форумі (коментарів: 24)

Qualcomm представила 8-ядерну SoC Snapdragon X Plus з урізаним iGPU

Лінійка однокристальних систем Qualcomm Snapdragon X для Windows-ноутбуків поповнилася новою моделлю. Чипмейкер представив варіант SoC Snapdragon X Plus з ідентифікатором X1P-42-100, у якому «під ніж» було відправлено не тільки процесорні ядра, але й вбудований графічний модуль. Швидкодія NPU-блока залишилася на старому рівні (45 TOPS), тобто новинка відповідає вимогам Microsoft Copilot+ PC.

Snapdragon X Plus

В арсеналі однокристальної системи Snapdragon X Plus X1P-42-100 є вісім ARM-ядер з 64-бітною архітектурою Oryon й частотою до 3,4 ГГц, сумарно 30 Мбайт кеш-пам'яті, графічний блок Adreno з обчислювальною потужністю 1,7 Тфлопс, модуль Hexagon NPU для прискорення ШІ-застосунків та контролер оперативної пам'яті LPDDR5X-8448. Порівняти характеристики всіх варіантів SoC Snapdragon X можна в таблиці.

Snapdragon X Plus

Нагадаємо, що раніше голова Qualcomm Кріштіано Амон (Cristiano Amon) заявив, що наступного року початкова ціна пристроїв із платформою Snapdragon X опуститься до 700 доларів. Судячи з усього, саме для них призначена однокристальна система Snapdragon X Plus X1P-42-100.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 20)

Серверні процесори Intel у майбутньому перейдуть на сокет LGA9324

У лабораторіях Intel кипить робота над серверною платформою нового покоління, відомою під кодовим ім'ям Oak Stream. Вона дебютує орієнтовно наприкінці 2025 або на початку 2026 року разом із сімейством процесорів Diamond Rapids. Корпорація вже почала приймати замовлення на інструменти для роботи над новими серверними рішеннями, підтвердивши перехід на нове конструктивне виконання.

Intel

У процесорах Intel Diamond Rapids компанія перейде на сокет LGA9324, тобто на «черевці» нових CPU буде знаходитися понад дев'ять тисяч контактних площадок. За попередньою інформацією, це пояснюється переходом на 16-канальну оперативну пам'ять та, ймовірно, більшою кількістю ліній PCI Express щодо попередників. Новинки також зможуть похвалитися підтримкою PCIe 6.0.

Варто додати, що AMD тим часом працює над чипами EPYC Venice з архітектурою Zen 6. Вони теж мають перейти на 16-канальну пам'ять і отримати підтримку стандарту PCI Express 6.0. Їхній реліз очікується у 2025-2026 роках разом із платформою SP7.

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 19)

Gigabyte представила системну плату X870E Aorus Master для платформи AM5

Gigabyte Technology підготувала до випуску плату X870E Aorus Master для процесорів AM5. В основі новинки, як неважко зрозуміти з назви, лежить топовий набір системної логіки AMD X870E. Вона готова прийняти на борт процесори Ryzen 9000-ї серії та надійде у продаж протягом найближчої пари місяців.

Gigabyte X870E Aorus Master

Системна плата Gigabyte X870E Aorus Master належить до рішень формату ATX. Вона отримала (16+2+2)-фазну систему живлення із силовими елементами, розрахованими на 110 А, чотири роз'єми під модулі оперативної пам'яті DDR5 та чотири роз'єми M.2 під NVMe-накопичувачі, три з яких підтримують режим PCIe 5.0. Як і інші плати X870/X870E, новинка має слот розширення PCI Express 5.0 x16 для відеокарти та високошвидкісні порти USB4.

Gigabyte X870E Aorus Master

Мережеві можливості представлені бездротовим модулем Qualcomm QCNCM865 з підтримкою Wi-Fi 7/Bluetooth 5.3 та 5-гігабітним Ethernet на базі чипа Realtek RTL8251B. Звукова підсистема виконана на основі аудіокодека Realtek ALC1220. З іншого оснащення можна відзначити два слоти PCIe 4.0 x16@x1, чотири порти SATA 6 Гбіт/с й індикатор POST-кодів.

Gigabyte X870E Aorus Master

Рекомендована ціна плати Gigabyte X870E Aorus Master буде оголошена ближче до релізу.

Gigabyte X870E Aorus Master

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 30)