Valve анонсувала шутер Deadlock. У гри з'явилася сторінка в Steam

Вже багато днів триває закрите бета-тестування багатокористувацького шутеру Deadlock. У Мережі періодично з'являлися скриншоти та короткі ролики не найкращої якості, які показували героїв та уривки ігрового процесу. Згідно зі статистикою SteamDB, за час тестування гра навіть досягла пікового онлайну в 44 тисячі осіб, що є дуже хорошим результатом. При цьому сама Valve, яка створює гру, продовжує зберігати повне мовчання. Але тепер можна говорити про повноцінний анонс, який теж пройшов без зайвого галасу, пафосних трейлерів та презентацій. Просто в Steam з'явилася офіційна сторінка нового проєкту.

На сторінці Deadlock зазначено, що гра на ранній стадії розробки. Немає дати виходу і якоїсь іншої додаткової інформації. Опубліковано тільки короткий анімований тизер. Паралельно Valve зняла обмеження на трансляції та публічне обговорення, тож найближчим часом на нас чекає маса нової інформації від перших гравців та блогерів.

Загалом гра нагадує черговий геройський шутер у дусі Overwatch з мальованою стилістикою. З огляду на великий досвід Valve можна сподіватися на щось оригінальне і по-своєму цікаве. Високий онлайн ранньої версії вже натякає на це. Але говорити про якісь перспективи гри поки ще дуже рано.

Обговорити в форумі (коментарів: 43)

Вийшла велика демонстрація ігрового процесу Little Nightmares 3

Компанія Bandai Namco показала Little Nightmares 3 у рамках виставки Gamescom 2024. На честь цього вийшов окремий трейлер та велика демонстрація ігрового процесу. А за підсумками виставки гра навіть отримала низку нагород — за візуальне виконання і як найкраща гра для платформи Xbox.

Перші дві гри створювалися студією Tarsier Studios, яку було куплено Embracer Group, але права на серію Little Nightmares залишилися в японської компанії Bandai Namco. Тому третя частина створюється студією Supermassive Games — тією самою, що займалася Until Dawn, The Quarry і серією The Dark Pictures. У Little Nightmares 3 вперше буде два повноцінних ігрових персонажа — хлопчик Low і дівчинка Alone.

Грати можна в кооперативі або одному, тоді другим персонажем керуватиме комп'ютер. Багато що в новій грі побудовано на взаємодії між героями для розв'язання головоломок та активації механізмів. Тому кооперативний варіант проходження є основним. У демонстрації нам показали, як діти прибувають у дивне пустельне місто Некрополіс (Necropolis). Тут вони долають різні перешкоди та б'ються з павуками. Також герої уникають величезного монстра-дитини, зокрема ховаючись від його погляду за великими блоками.

За стилем третя частина дуже нагадує оригінальні ігри. Але чи вдасться новій команді повністю повторити успіх перших частин, покаже час. Гру випустять у 2025 році на Xbox Series X/S, Xbox One та PC.

Обговорити в форумі (коментарів: 11)

Gigabyte готує дві моделі GeForce RTX 4070 з пам'яттю GDDR6

В асортименті Gigabyte Technology незабаром з'являться два нові варіанти відеокарти GeForce RTX 4070. Йдеться про моделі Windforce 2X V2 OC і Windforce V2 OC, обладнані системами охолодження з двома і трьома вентиляторами відповідно. Особливість новинок криється у використанні мікросхем пам'яті GDDR6.

GeForce RTX 4070

Офіційна презентація GeForce RTX 4070 з пам'яттю GDDR6 відбулася у вівторок, 20 серпня. Ця модифікація успадкувала конфігурацію графічного процесора від випущеного раніше варіанта, але через перехід з мікросхем GDDR6X на GDDR6 пропускна здатність відеобуфера зменшилася з 504 Гбайт/с до 480 Гбайт/c. Втім, якщо вірити Nvidia, оновлена версія забезпечує аналогічну продуктивність в іграх та застосунках.

GeForce RTX 4070GeForce RTX 4070
Gigabyte GeForce RTX 4070 Windforce 2X V2 OC

Що стосується GeForce RTX 4070 GDDR6 у виконанні Gigabyte, то зовні новинки не відрізняються від випущених раніше версій з пам'яттю GDDR6X. Частотні характеристики не повідомляються, але, найімовірніше, GPU працюватимуть на тих самих частотах, що й у попередників. Додамо, що Gigabyte вказує тип відеопам'яті на коробках нових GeForce RTX 4070, чого не роблять деякі інші виробники.

GeForce RTX 4070GeForce RTX 4070
Gigabyte GeForce RTX 4070 Windforce V2 OC

До продажу відеокарти GeForce RTX 4070 з пам'яттю GDDR6 мають надійти протягом наступних кількох тижнів.

GeForce RTX 4070

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 15)

Особливості GreedFall II: The Dying World у новому трейлері гри

Nacon та Spiders випустили новий оглядовий трейлер рольової гри GreedFall II, яка незабаром стартує в ранньому доступі. Автори проєкту вирішили розповісти про основні особливості проєкту й показали реальні ігрові кадри.

У першій GreedFall ми спостерігали, як герой прибуває з континенту Гакан на новий континент у пошуках ліків проти чуми, і все це нагадувало алюзію на освоєння Америки. GreedFall запропонує кардинально змінити ракурс і розповість про події за три роки до першої частини. Тепер ми граємо за тубільця, якого захопили в полон колоністи та доставили в чуже для нього місто на іншому континенті. Цей світ роздирають політичні інтриги та ворожнеча. Гравцеві потрібно буде завести тут нові знайомства, знайти вірних супутників, помститися викрадачам і знайти шлях додому.

У грі буде розвинена система крафту, стелс, особливий зір для пошуку предметів і оновлена бойова система. Гра стала більше схожою на класичні партійні RPG. Тепер є тактична пауза, де можна роздати точні команди своїм напарникам. Бойовий стиль героя залежить від обраної зброї та його скілів.

GreedFall II: The Dying World стартує 24 вересня в ранньому доступі Steam. Поступово розробники додаватимуть нові глави та новий контент. Фінальну версію обіцяють випустити у 2025 році. Після цього гра одночасно з'явиться на консолях PlayStation 5 та Xbox Series X/S.

Обговорити в форумі (коментарів: 2)

Автори Sniper Elite показали гру Atomfall у стилістиці Fallout

Цей тиждень запам'ятався безліччю ігрових анонсів, які відбулися в рамках виставки Gamescom 2024. Також одночасно пройшла презентація Future Games Show. Найнесподіванішим анонсом цього шоу стала гра Atomfall від британської студії Rebellion, відомої за серією шутерів Sniper Elite.

Гра нагадує британську варіацію Fallout. Події відбуваються у Віндскейлі (Windscale) після реальної трагедії на атомному комплексі, яка сталася 1957 року. Через кілька років тут утворюється своя закрита карантинна зона. Герою гру потрібно буде пройти крізь військові табори, занедбані бункери та руїни, щоб зіткнутися з різними небезпеками, загадковими організаціями та ексцентричними персонажами. У трейлері нам показують битви з якимись культистами, роботами та мутантами. І все це розбавлено відчуттям англійської глибинки.

Гра виходить у березні 2025 року на Xbox Series X/S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4, на PC і в сервісі Game Pass. Для гри анонсували обмежене колекційне видання Survival Pack, замовлення на яке приймають до жовтня поточного року. У Steam уже є сторінка нової гри, але попереднє замовлення поки не відкрито.

Також студія Rebellion не забула про свою основну франшизу й анонсувала Sniper Elite: Resistance. Події нової гри розвиваються паралельно Sniper Elite 5 в окупованій Франції. У Sniper Elite: Resistance обіцяють неперевершену снайперську механіку стрільби, скритність і тактичні бої від третьої особи.

Sniper Elite: Resistance вийде у 2025 році.

Обговорити в форумі (коментарів: 7)