MSI готує варіант GeForce RTX 4070 Ti Super для фанатів S.T.A.L.K.E.R.2: Heart of Chornobyl

У плани компанії MSI на найближче майбутнє входить реліз відеокарти GeForce RTX 4070 Ti Super у модифікації Gaming Slim STALKER 2 Edition. Про це стало відомо з бази даних Євразійської економічної комісії (ЄЕК). Додамо, що цього тижня MSI представила версію GeForce RTX 4070 Super для фанатів World of Warcraft.

MSI GeForce RTX 4070 Ti Super

На жаль, додаткових подробиць про відеокарту MSI GeForce RTX 4070 Ti Super Gaming Slim STALKER 2 Edition доведеться почекати. Ця модель має успадкувати систему охолодження від звичайної Gaming Slim, а її «фішкою» стане оформлення в дусі шутера S.T.A.L.K.E.R.2: Heart of Chornobyl від української студії GSC Game World. Його реліз, нагадаємо, заплановано на 20 листопада. З демоверсією гри цього тижня могли ознайомитися відвідувачі виставки Gamescom 2024.

Окрім того, з онлайн-бази ЄЕК стало відомо, що MSI готує нові варіанти відеокарт GeForce RTX 4070, найімовірніше, з пам'яттю GDDR6. Вони будуть запропоновані в лінійках Ventus 2X і 3X, а відрізнити їх можна буде за позначкою «E1». Вендор також працює над новими моделями GeForce RTX 3050 6GB.

MSI GeForce RTX 4070 Ti Super

Джерело:
VideoCardz

 
Обговорити в форумі (коментарів: 43)

В європейських магазинах помічені ноутбуки з процесорами Intel Lunar Lake

Офіційний реліз мобільних процесорів Core Ultra 200V (Lunar Lake) корпорація Intel запланувала на третє вересня. Очікується, що одразу після презентації чипмейкера почнуться офіційні продажі ноутбуків з новою платформою. Закордонні ритейлери вже почали готуватися до цієї події, наприклад, у Франції були помічені перші лептопи Acer і ASUS на базі процесорів Lunar Lake.

Lunar Lake

Йдеться про моделі Acer Swift SF14-51 та ASUS ExpertBook P5405. Судячи з наданої інформації, в Європі за ноутбук із процесором Core Ultra 5 226V — наймолодшим рішенням сімейства Lunar Lake — доведеться викласти близько €1000. Рекомендовані ціни новинок, як було зазначено вище, стануть відомі на початку наступного місяця, а поки ось деякі приклади з європейських магазинів:

  • Acer Swift SF14-51-7943 (Core Ultra 7 258V) — €1361;
  • Acer Swift SF14-51-56Y2 (Core Ultra 5 226V) — €1088;
  • ASUS P5405CSA-NZ0038X (Core Ultra 7 258V) — €1359;
  • ASUS P5405CSA-NZ0039X (Core Ultra 5 226V) — €996.

Про головні особливості мобільних процесорів Intel Lunar Lake ми розповідали в окремому матеріалі. Якщо коротко, то нові «камінці» запропонують вісім ядер (4P+4E), вбудовану графіку покоління Xe2-LPG та потужніший NPU-блок для прискорення ШІ-застосунків. З попереднім модельним рядом можна ознайомитися нижче.

Lunar Lake

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 12)

Шутер Concord від Sony викликав мінімальний інтерес у гравців в Steam

Днями відбувся реліз чергового геройського багатокористувацького шутера. Цього разу свій яскравий квітчастий проєкт із незрозумілими героями запустила компанія Sony, яка після успіху Helldivers 2 вирішила випустити Concord одночасно на консолях і в сервісі Steam. Перед релізом у гри був період бета-тестування, на якому стало зрозуміло, що Concord навряд чи чекає успіх. Геймерам не сподобався загальний дизайн та персонажі. При цьому гра прив'язана до сервісу PlayStation Network і доступна не у всіх країнах.

Після виходу гри 23 серпня стало зрозуміло, що це провал. Згідно з даними SteamDB піковий онлайн гри в Steam за ці дні не перевищив 700 одночасних гравців. Хоча перші покупці в основному задоволені. Є відгуки, що у гри незаслужено погана репутація, грається вона бадьоро і нагадує динамічні сутички в Overwatch. Але є й ті, хто пише про вторинність гри, що вона нічим не виділяється на тлі конкурентів.

Після невдалого старту можна очікувати знижки та спроби привернути увагу запуском сезону з бонусами. Але також невдалий старт може підштовхнути Sony переглянути модель розповсюдження гри й перевести Concord на модель free-to-play.

Обговорити в форумі (коментарів: 27)