AMD випустить процесор Ryzen Z2 Extreme для мобільних ігрових консолей на початку 2025-го

Гібридні процесори AMD Strix Point, що сформували мобільну лінійку Ryzen AI 300, незабаром знайдуть застосування в портативних ігрових системах. На початок 2025-го компанія запланувала вихід серії чипів Ryzen Z2. «Червоні» почнуть із випуску топової моделі Ryzen Z2 Extreme, яка принесе відчутний приріст продуктивності та енергоефективності щодо Ryzen Z1 Extreme.

Ryzen Z2 Extreme

Специфікації Ryzen Z2 Extreme поки не повідомляються, але ми вже можемо зробити припущення на основі характеристик Ryzen AI 300. Найімовірніше, у новинці AMD використовуватиме повноцінний варіант кристала Strix Point. Він містить дванадцять x86-ядер (чотири Zen 5 і вісім Zen 5c) та графічний блок RDNA 3.5 на 16 Compute Units. Водночас модуль NPU, що відповідає за прискорення ШІ-застосунків, ймовірно, буде деактивовано. Принаймні так AMD зробила у випадку лінійки Ryzen Z1.

На думку закордонних колег, першими пристроями на базі AMD Ryzen Z2 Extreme можуть стати нові покоління ASUS ROG Ally та Lenovo Legion Go. Більше подробиць про ці та інші новинки з «червоною» платформою ми, ймовірно, дізнаємося під час виставки CES 2025 у першій половині січня.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 35)

EK проговорилася про вихід відеокарт наступного покоління цього року

До виходу наступного покоління відеокарт готуються не тільки AIB-партнери AMD, Intel і Nvidia, але також виробники систем охолодження. Зокрема, словенська фірма EK Water Blocks, попри деякі фінансові труднощі, вже узялася до роботи над рішеннями для майбутніх 3D-прискорювачів.

EK

«Ми розробляємо нові продукти та готуємося представити неперевершені рішення для охолодження нових лінійок GPU, випуск яких заплановано на кінець цього року», — розповів представник EK. Це підтверджує, що щонайменше один із розробників GPU випустить нове покоління продуктів вже цього року. Найімовірніше, йдеться про відеокарти GeForce RTX 50-ї серії на базі графічних процесорів Nvidia Blackwell.

У Мережі вже з'являлася інформація, що «зелені» представлять перші відеокарти GeForce RTX нового покоління протягом 2024-го. До цієї події вже почали готуватися її AIB-партнери, а сама Nvidia тим часом близька до завершення робіт над 3D-прискорювачами Blackwell еталонного дизайну. Що стосується Intel й AMD, то вони повинні випустити наступне покоління відеоадаптерів на початку 2025 року. Офіційні подробиці очікуються на виставці CES 2025 у січні.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 22)

З'явилася велика демонстрація ремейка Silent Hill 2

Японський блогер і стример поділився записом проходження початкового етапу Silent Hill 2 Remake. На відео показали трохи кадрів з оригінальної версії гри, щоб глядачі могли оцінити візуальний прогрес ремейка. Починається все з відомої сцени на парковці, далі герой спускається через ліс у місто.

Silent Hill 2 Remake

Нова версія радує відмінною графікою. Навіть попри туман, що поглинає все, видно чудову деталізацію оточення. Все дуже атмосферно, і музичний супровід чудово підкреслює цей настрій. Відео триває понад годину і дає змогу оцінити реальний технічний стан гри. Але головною проблемою цієї демонстрації є постійна балаканина коментаторів.

Ремейк легендарного горору створюється польською студією Bloober Team на рушії Unreal Engine 5. Реліз гри заплановано на 8 жовтня поточного року.

Обговорити в форумі (коментарів: 19)

Qualcomm вивчає можливість купівлі частини бізнесу Intel

Найближчим часом керівництво Intel представить новий план зі скорочення витрат, а також продажу деяких підрозділів і активів. Ця інформація не залишилася поза увагою інших великих гравців галузі та, приміром, Qualcomm вже вивчає можливість купівлі частини бізнесу процесорного гіганта. Про це повідомило видання Reuters з посиланням на власні джерела.

Intel

Стверджується, що керівництво Qualcomm насамперед зацікавлене в бізнесі Intel з розробки споживчих процесорів. Загалом розглядаються всі підрозділи з розробки. Також підкреслюється, що деякі відділи Intel, наприклад серверний сегмент, не матимуть для Qualcomm сенсу в придбанні.

Офіційної пропозиції про купівлю якогось підрозділу від Qualcomm поки не надходило. Представник процесорного гіганта також підкреслив Reuters, що Intel залишається «глибоко відданою нашому комп'ютерному бізнесу». Хай там як, буде цікаво подивитися на пункти плану керівництва Intel щодо виходу із затяжної кризи.

Обговорити в форумі (коментарів: 50)