Для AMD сьогодні на першому місці центри обробки даних, вважає Ліза Су

Для корпорації Nvidia сегмент центрів обробки даних вже давно став ключовим напрямком бізнесу, який формує понад 85% сукупного виторгу. Схожі тенденції спостерігаються і в «червоному» таборі. Генеральний директор AMD Ліза Су днями заявила, що сьогодні для компанії на першому місці дата-центри.

AMD

«Було дуже цікаво спостерігати за тим, як ринок центрів обробки даних розвивався для нас як бізнес, — розповідає голова AMD. — Якщо згадати, з чого ми починали, то у нас була низька однозначна частка на ринку дата-центрів. Це був аналогічний відсоток нашого виторгу. В останньому кварталі, я вважаю, частка центрів обробки даних перевищила 50% нашого доходу. Таким чином, ми дійсно є компанією, для якої дата-центри на першому місці».

За підсумками другого кварталу виторг AMD у сегменті центрів обробки даних склав $2,8 мільярда (+115% щодо аналогічного періоду минулого року). Усе завдяки високому попиту на прискорювачі обчислень Instinct та серверні процесори EPYC 4-го покоління. Для порівняння, ігровий підрозділ AMD, який відповідає за відеокарти Radeon й однокристальні системи для консолей, відзвітував про $648 мільйонів виторгу, що на 59% менше за показники II кв. 2023-го.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 23)

Noctua усунула проблему стороннього шуму кулера NH-D15 G2

Незабаром після старту продажів суперкулера Noctua NH-D15 G2 у Мережі стали з'являтися скарги від новоспечених власників, які зіткнулися зі стороннім шумом під час роботи. В ході свого розслідування австрійці визначили, що він викликаний ослабленням кріплення верхнього ребра радіатора під час транспортування. Через два місяці після появи скарг Noctua усунула цю проблему на етапі виробництва.

Австрійський вендор, як і раніше, пропонує незадоволеним власникам NH-D15 G2 повне повернення коштів. Але тепер у них також є можливість самостійно усунути дефект за допомогою спеціальних панелей з нержавіючої сталі, які пропонується встановити з боків радіатора. Їх Noctua надасть безплатно при зверненні в службу підтримки. Орієнтовно наприкінці жовтня також стане можливо обміняти проблемний NH-D15 G2 на оновлену версію, позбавлену вищезгаданого недоліку.

Нагадаємо, офіційний реліз Noctua NH-D15 G2 відбувся на початку липня. Цей повітряний суперкулер розроблявся понад п'ять років та доступний за рекомендованою ціною від 150 доларів.

Джерело:
ComputerBase

Обговорити в форумі (коментарів: 57)

Технологія масштабування AMD FidelityFX Super Resolution 4.0 використовуватиме ШІ-алгоритми

Компанія AMD не перестає вдосконалювати свої програмні технології, прикладом чого є нещодавнє оновлення генератора кадрів Fluid Motion Frames 2 (AFMF 2). Фахівці чипмейкера вже узялися до роботи над наступним поколінням технології масштабування FidelityFX Super Resolution (FSR). Головним нововведенням AMD FSR 4.0 стане використання алгоритмів штучного інтелекту, що, як очікується, підвищить продуктивність і якість зображення, а також енергоефективність iGPU портативних ігрових консолей.

FidelityFX Super Resolution

Технологія AMD FidelityFX Super Resolution 4.0 розробляється вже близько року. Про це розповів Джек Х'юнх (Jack Huynh), який обіймає в AMD посаду віцепрезидента і генерального менеджера підрозділу Computing and Graphics Business Group. Нова технологія масштабування і генерації кадрів буде повністю заснована на алгоритмах штучного інтелекту, замінивши фільтри, що використовувалися в попередніх версіях FSR.

Використання ШІ-алгоритмів у FSR 4.0 свідчить, що для її підтримки знадобиться NPU або спеціалізовані обчислювальні блоки в складі графічного процесора. Це питання залишається відкритим, і компанія поки не поспішає давати відповідь на нього. Також на цю мить невідомо, коли саме AMD планує представити нову версію FidelityFX Super Resolution.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 42)