MSI готує оверклокерську плату MEG Z890 Unify-X для процесорів Intel Core Ultra

Попри те, що анонс процесорів Intel Core Ultra 200 (Arrow Lake-S) та перших плат LGA1851 відбудеться тільки 10 жовтня, у Мережі продовжують з'являтися подробиці про майбутні новинки. Зокрема, компанія MSI запропонує ПК-ентузіастам та оверклокерам материнську плату MEG Z890 Unify-X. Специфікації цієї моделі днями були розкриті неофіційними джерелами.


MSI MEG Z690 Unify для чипів Intel LGA1700

MSI MEG Z890 Unify-X належить до рішень формату ATX та, як неважко зрозуміти з назви, базується на топовому чипсеті Intel Z890. Вона отримає потужну систему живлення із силовими елементами, розрахованими на 110 А, два роз'єми під модулі оперативної пам'яті DDR5, пару слотів розширення PCI Express 5.0 x16 й одразу шість роз'ємів M.2 для твердотілих накопичувачів.

Мережеві можливості представлені 5-гігабітним Ethernet і бездротовим модулем Wi-Fi 7/Bluetooth 5.4. Звукова підсистема виконана на базі аудіокодека Realtek ALC4080. З іншого можна відзначити 8-контактний роз'єм, через який підводиться додаткове живлення до слотів розширення, а також два порти Thunderbolt 4.

MSI MEG Z890 Unify-X

Щодо рекомендованої ціни MSI MEG Z890 Unify-X інформації на цей момент не надходило.

Джерело:
ChamberTech

Обговорити в форумі (коментарів: 3)

Оголошено системні вимоги Microsoft Flight Simulator 2024

Розробники з Asobo Studio опублікували системні вимоги Microsoft Flight Simulator 2024. Офіційний реліз авіасимулятора відбудеться менш ніж через два місяці — 19 листопада. Він буде доступний на персональних комп'ютерах та ігрових консолях Xbox Series X/S, причому з першого дня стане частиною підписки Game Pass.

Microsoft Flight Simulator 2024

Якщо порівнювати з Microsoft Flight Simulator 2020, то нова гра виділяється меншими вимогами до вільного місця на накопичувачі (50 ГБ замість 150 ГБ). Водночас зросли вимоги до обсягу оперативної пам'яті. В «ідеальній» конфігурації розробники вказують 64 гігабайти ОЗП. З іншими вимогами можна ознайомитися в таблиці нижче. Орієнтовні показники частоти кадрів і роздільної здатності, на жаль, не наводяться.

Microsoft Flight Simulator 2024

Джерело:
Microsoft Flight Simulator FAQ

Обговорити в форумі (коментарів: 4)

Qualcomm звернулася до Intel із пропозицією про поглинання

На початку місяця стало відомо, що компанія Qualcomm вивчає можливість купівлі частини бізнесу Intel. Процесорний гігант перебуває в затяжній кризі, тому поява таких повідомлень не стала чимось дивовижним. Тепер видання The Wall Street Journal, посилаючись на власні джерела, пише, що Qualcomm вже звернулася до Intel з пропозицією про потенційну угоду з поглинання.

Intel

Не уточнюється, чи хоче Qualcomm придбати Intel цілком або ж тільки частину її бізнесу. Однак джерела визнають, що угода далеко не безперечна, оскільки може мати далекосяжні наслідки для архітектури x86. Насамперед слід очікувати підвищеної уваги з боку регулюючих органів. Обидва чипмейкери на цю мить відмовляються давати будь-які коментарі щодо потенційної угоди.

Ринкова капіталізація Qualcomm нині становить близько 188 мільярдів доларів, тобто більш ніж удвічі вища порівняно з Intel ($93 млрд). У першій компанії працює близько 50 тисяч співробітників, а її виторг за 2023 рік склав $35,8 млрд при $7,3 млрд чистого прибутку. З іншого боку, штат Intel до недавнього часу налічував майже 130 тисяч осіб. За підсумками 2023-го процесорний гігант отримав $54,2 млрд виторгу та $1,7 млрд чистого прибутку.

Обговорити в форумі (коментарів: 34)