Чутки: Intel скасувала «рефреш» процесорів Arrow Lake-S для платформи LGA1851

Наступного місяця відбудеться реліз процесорів Inte Core Ultra 200 (Arrow Lake-S) для настільних ПК. Ці CPU дебютують у складі платформи LGA1851 та, за останньою інформацією, залишатимуться топовим рішенням в асортименті чипмейкера протягом наступної пари років. Неофіційні джерела стверджують, що сімейство Arrow Lake-S Refresh, чий реліз очікували 2025 року, було скасовано.

Arrow Lake

Інформація про підготовку процесорів Intel Arrow Lake-S Refresh з'явилася ще минулого року. Це сімейство повинно було принести продуктивніший NPU-блок, що відповідає за прискорення ШІ-застосунків, тоді як решта особливостей (архітектура, об'єм кеш-пам'яті й т.д.) виявилися б успадковані від звичайних CPU Arrow Lake-S. Якщо «рефреш» дійсно було скасовано, то велике оновлення асортименту настільних чипів Intel відбудеться тільки у 2026 році.

Ми вже знаємо, що у випадку десктопних процесорів Intel наступний перехід на нові архітектури x86-ядер запланований в поколінні Nova Lake. Ці процесори поєднуватимуть E-ядра Arctic Wolf та P-ядра Panther Cove. Щоправда, на цей момент важко сказати, чи успадкують CPU Nova Lake конструктивне виконання LGA1851.

Arrow Lake

Джерело:
VideoCardz

Для God of War: Ragnarok вийшов мод, що скасовує прив'язку до PSN

Днями ПК-геймерам став доступний ще один ексклюзив PlayStation — пригодницький екшен God of War Ragnarök. Як і інші останні релізи Sony, нова гра вимагає прив'язки до облікового запису сервісу PlayStation Network (PSN). Цілком очікувано, що багатьом геймерам це не сподобалося, особливо якщо враховувати, що йдеться про суто однокористувацький проєкт.

God of War: Ragnarok

Ентузіасти вже знайшли спосіб, як обійти вищезгадане обмеження Sony. За лічені дні вони підготували модифікацію, яка дає змогу грати в God of War Ragnarök без прив'язки до PSN. Геймерам достатньо скопіювати пару файлів у папку з грою. Завантажити цю модифікацію можна з порталу NexusMods.

Варто додати, що внаслідок обов'язкової прив'язки до PlayStation Network пригодницький екшен не можна придбати в тих країнах, де цей сервіс офіційно недоступний. Як зазначають закордонні колеги, іронія в тому, що God of War Ragnarök вже зламали. У такій ситуації, на їхню думку, Sony може почати використовувати Denuvo у своїх ПК-релізах.

Джерело:
DSOGaming

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

Steam встановив новий рекорд: понад 38 мільйонів одночасних користувачів

Минулої неділі, 22 вересня, сервіс цифрової дистрибуції Steam встановив новий рекорд за кількістю активних користувачів. Одночасно на цій цифровій платформі було зафіксовано понад 38 мільйонів осіб. Офіційна статистика та портал SteamDB повідомляють про показник в районі 38,37 млн одночасних користувачів. З них безпосередньо в іграх перебувало понад 12,2 мільйона геймерів.

Steam

Що стосується найпопулярніших проєктів серед користувачів Steam, то їхній перелік переважно залишається незмінним. До десятки лідерів увійшли Counter-Strike 2, PUBG: Battlegrounds, Dota 2, Black Myth: Wukong, Banana, Naraka: Bladepoint, Apex Legends, Source SDK Base 2007, Satisfactory та Grand Theft Auto V.

Steam

Обговорити в форумі (коментарів: 3)

Розробники Homeworld 3 випустять весь новий контент для гри в листопаді замість 2025 року

Цього року Blackbird Interactive випустила продовження легендарної космічної стратегії Homeworld. Третя частина отримала змішані відгуки та негативний рейтинг від гравців у Steam через сюжет, недопрацьовані механіки, проблеми з балансом та багато інших спірних елементів. При цьому в авторів були великі амбіції відносно підтримки проєкту з дорожньою картою на весь 2025 рік. Але після виходу останнього оновлення 1.2 ці плани були переглянуті. Розробники вирішили об'єднати всі безплатні випуски контенту та нові DLC в одне велике оновлення, яке вийде в листопаді. Вони намагаються внести всі поліпшення і додати весь контент за максимально короткий час, щоб забезпечити найкращі враження для гравців. І це досить рідкісне явище, оскільки зазвичай ми спостерігаємо перенесення або відмову від доповнень у разі провалу гри.

Homeworld 3

Згідно з новою дорожньою картою гравці отримають багато нового контенту та покращень для режимів War Games і Skirmish, а також правки балансу, які виконані з урахуванням побажань спільноти. Також будуть внесені зміни в місії сюжетної кампанії. І все це абсолютно безплатно. Покупці Year One Pass отримають два додаткові набори з новими кораблями, випробуваннями та артефактами.

Homeworld 3

Зазначимо, що у гри дуже низький рейтинг 41% позитивних відгуків у Steam і 3,1 бала з 10 згідно з оцінками користувачів на Metacriric. Журналісти загалом залишилися більш задоволені грою, на тому ж Metacriric рейтинг від критиків 75 балів зі 100.

TSMC і Samsung розглядають можливість будівництва заводів в ОАЕ

З'явилася інформація, що великі напівпровідникові виробники розглядають можливість будівництва своїх фабрик на Близькому Сході. Головною перспективною країною тут є Об'єднані Арабські Емірати. Делегати від TSMC та Samsung уже відвідали країну для основних переговорів. Сумарна вартість проєкту може сягнути 100 мільярдів доларів, і уряд країни через свої підконтрольні інвестиційні фонди готовий забезпечити фінансову підтримку.

UAE Dubai TSMC Samsung

Головною проблемою є висока вартість будівництва подібних підприємств у місцевих умовах. Також заводам необхідний доступ до великих обсягів чистої технічної води. В ОАЕ такі обсяги можна отримати тільки під час опріснення морської води, що обходиться досить дорого. Зате тут не буде проблем із дешевими енергоресурсами. Тому така співпраця може виявитися досить перспективною. Але запуск проєкту також залежить від схвалення американського уряду, який може застопорити процес через побоювання з приводу витоку технологій в інші країни.

За чутками інтереси ОАЕ представляє Mubadala Investment Company, яка вже є основним інвестором GlobalFoundries. Свого часу GlobalFoundries вийшла з перегонів за першість в освоєнні нових техпроцесів через високі витрати, яких вимагав перехід на 7 нм. Але схоже, що арабські інвестори все ж мають намір отримати передові напівпровідникові заводи у своєму регіоні.

Джерело:
The Wall Street Journal

Обговорити в форумі (коментарів: 12)