Процесор AMD Ryzen Z2 Extreme отримає вісім ядер

На початок 2025-го компанія AMD запланувала реліз процесора Ryzen Z2 Extreme, призначеного для використання в портативних ігрових системах. Чипмейкер уже розпочав тестування інженерних зразків нового APU. Про це свідчать свіжі записи в митних базах.

AMD Ryzen Z2 Extreme

Згідно з наданою інформацією, в арсеналі AMD Ryzen Z2 Extreme буде вісім x86-ядер, найімовірніше, це буде комбінація Zen 5 та Zen 5c. Паспортний рівень TDP становить 28 Вт, але його напевно можна буде налаштувати в діапазоні від 9 до 30 Вт.

Подробиць про графічне ядро Ryzen Z2 Extreme, на жаль, не наводиться. У разі використання кристала Strix Point, знайомого за ноутбучними Ryzen AI 300-ї серії, iGPU нового процесора може налічувати до 16 Compute Units. Разом із високошвидкісною пам'яттю LPDDR5X це забезпечить новинці непогану ігрову продуктивність.

AMD Ryzen Z2 Extreme

На цей момент жоден із партнерів AMD не оголосив про плани випустити пристрій на базі Ryzen Z2 Extreme. Закордонні колеги припускають, що цей процесор може послужити основою нового покоління ASUS ROG Ally та Lenovo Legion Go. Хай там що, офіційні подробиці напевно стануть відомі під час виставки CES 2025 у першій половині січня.

AMD Ryzen Z2 Extreme

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 3)

MSI незабаром випустить материнські плати Project Zero на базі логіки Intel Z890 та AMD X870(E)

Micro-Star International нещодавно влаштувала для представників ЗМІ екскурсію своїми виробничими лініями, водночас поділившись подробицями про продукти, що готуються до випуску. Зокрема, найближчим часом компанія планує розширити асортимент материнських плат Project Zero, особливістю яких є роз'єми на тильному боці. Детальніше про цю лінійку можна дізнатися з окремого матеріалу: «Збірка концепт-ПК MSI Project Zero».

MSI

Під час презентації MSI найбільше уваги приділяла корпусу MAG Pano 110R PZ, оновленій версії актуального MAG Pano M100R PZ. Він належить до так званих «акваріумів» та розрахований на встановлення системних плат формату ATX і microATX. До продажу новинка надійде вже найближчим часом. Рекомендована ціна корпусу стане відома ближче до релізу.

MSI

З нагоди оновлення десктопних платформ Intel і AMD компанія MSI випустить ще п'ять материнських плат серії Project Zero: три з сокетом LGA1851 і пару AM5. Детальні специфікації новинок, на жаль, поки не розкриваються, втім, подробиць не доведеться довго чекати. Системні плати AM5 з логікою X870/X870E надійдуть у продаж уже цього місяця, а реліз перших моделей LGA1851/Z890 відбудеться до кінця жовтня.

Джерело:
Guru3D

Intel залучила 8,5 мільярда доларів фінансування всього за один тиждень

Компанія Intel намагається знайти вихід із затяжної кризи. Після обвалу акцій у якийсь момент капіталізація процесорного гіганта впала нижче капіталізації Starbucks. Але зараз почався зворотний процес, Intel привертає мисливців на вигідні інвестиції, які впевнені в тому, що уряд США не допустить краху такої стратегічно важливої компанії. Також оптимізм інвесторів пов'язаний з оголошенням про реорганізацію всередині компанії, оптимізацію витрат і виділення напівпровідникового напрямку в окремий підрозділ Intel Foundry.

Intel

Головною ознакою стабілізації є нові великі інвестиції в Intel. За один тиждень компанії вдалося залучити фінансування на 8,5 мільярда доларів. Це контракт з Міністерством оборони США в рамках секретної програми Secure Enclave на виробництво чипів для військової та розвідувальної сфери. Також велика компанія Apollo Global, яка займається управлінням активів, оголосила про намір виділити $5 мільярдів інвестицій. Ще $8,5 мільярда і пільговий кредит на $11 мільярдів компанія зможе отримати в рамках підтримки з розвитку напівпровідникового виробництва в США. Також відомо про масштабну співпрацю з Amazon Web Services з виробництва чипів для ШІ, що має забезпечити великий дохід для Intel Foundry в майбутньому. Amazon і Broadcom будуть головними замовниками чипів за новим техпроцесом Intel 18A.

Для скорочення витрат Intel розпродає деякі активи, наприклад, частку в Altera. Буде згорнуто програму з будівництва заводів у Німеччині та Польщі.

Відомо, що Qualcomm пропонує Intel угоду і зацікавлена в поглинанні частини бізнесу процесорного гіганта. Але в аналітиків є сумніви, що Qualcomm володіє потрібними фінансовими ресурсами, оскільки лише 15 фабрик Intel оцінюють у $150 мільярдів.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 10)

Чутки: Rocksteady Studios працює над новою грою про Бетмена

З'явилася неофіційна інформація про можливу розробку нової гри про Бетмена від творців легендарної серії Batman Arkham. Колись команда Rocksteady Studios створила еталонну гру за коміксами й успішно розвивала серію аж до останньої частини Batman Arkham Knight. Після чого студія зосередила сили на Suicide Squad: Kill the Justice League у цьому ж всесвіті. Результат сумний — гру багато разів переносили, і в підсумку вона стала одним із головних ігрових провалів 2024 року.

Batman Arkham Knight

Повернення до джерел має повернути студії колишню довіру. Тому студія працює над повноцінною новою грою, а не над ремастером чи ремейком. Хоча після Suicide Squad є сумніви, що нова частина буде кращою за минулі. Sony нібито зацікавлена в проєкті та хоче купити ексклюзивність для консолі PlayStation. Іншої інформації про нову частину Batman поки що немає. Якщо гра справді запущена у виробництво, то розробка очевидно на дуже ранній стадії.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

Ціна S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl у Steam підвищилася

Нещодавно ми писали, що представники GSC Game World в офіційному Discord-каналі озвучили інформацію про підвищення регіональних цін на гру S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl. На жаль, довго чекати не довелося. Вартість усіх видань дійсно піднялася.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Зараз базове видання в Steam коштує 1399 гривень замість 895 гривень. Версія Deluxe Edition обійдеться в 1899 гривень, а за Ultimate Edition доведеться заплатити 2549 грн. Загалом це можна порівняти з іншими AAA-іграми в українському Steam. Ті, хто давно зробив замовлення, безумовно виграли та зуміли непогано заощадити кошти.

Згідно з останніми запевненнями розробників, гра має надійти в продаж 20 листопада. Крім PC вона також виходить на консолях Xbox Series і в сервісі Game Pass.

Обговорити в форумі (коментарів: 65)