Анонсовано гру Ghost of Yōtei — продовження Ghost of Tsushima

Компанія Sony і студія Sucker Punch офіційно представили гру Ghost of Yōtei. Це ідейне продовження Ghost of Tsushima, хоча події гри відбуваються через 300 років — у 1603 році. Це становлення влади військового сьоґуна і початок епохи Едо. У центрі сюжету пригоди жінки-воїна Атсу у великому відкритому світі.

Перший трейлер натякає, що героїня буде месницею і мисливцем, а її історія, ймовірно, пов'язана з міжусобними війнами та кривавою громадянською війною, яка розривала країну до приходу до влади першого сьоґуна. Трейлер за атмосферою нагадує вестерн у стилістиці середньовічної Японії. Також нам демонструють красиві пейзажі та зміну пір року. Гру створюють не озираючись на минуле покоління консолей, тому в технічному плані вона має зробити значний крок уперед відносно Ghost of Tsushima.

Ghost of Yōtei вийде на PlayStation 5 у 2025 році. Про реліз на PC поки нічого невідомо, можливо, він відбудеться пізніше.

Ремастер Horizon Zero Dawn вийде на PlayStation 5 і PC у жовтні

Компанія Sony офіційно анонсувала ремастер гри Horizon Zero Dawn. І це дещо дивно, оскільки оригінал вийшов у 2017 році й досі має гарний вигляд. Але якщо ви ще не встигли познайомитися з грою, тепер зможете це зробити завдяки новій і найкрасивішій версії.

Серйозних змін у перевиданні не буде. Підвищено якість текстур і шейдерів, покращено анімацію і камеру для діалогів. Також оновили модель головної героїні, ймовірно, щоб Елой була схожа на себе в другій частині. Комп'ютерна версія отримає підтримку технологій DLSS 3 та AMD FSR 3.1 з генерацією кадрів.

Реліз Horizon Zero Dawn Remastered відбудеться 31 жовтня поточного року на PlayStation 5 та PC. Гру продаватимуть за 50 доларів, власники оригіналу зможуть оновитися за 10 доларів. Версія на PC потребуватиме прив'язки до сервісу PlayStation Network.

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

Анонсовано перевидання дилогії Legacy of Kain: Soul Reaver

На трансляції State of Play офіційно представили ремастер ігрової дилогії Legacy of Kain: Soul Reaver. Це покращене перевидання призабутих екшенів про вампіра Разіеля, який кинув виклик Каїну. Перша частина серії створювалася відомою студією Crystal Dynamics і вийшла в далекому 1999 році. А перевидання присвячено 25-річчю серії.

У Legacy of Kain Soul Reaver 1&2 Remastered будуть покращені моделі, деталізація і текстури. Але навіть із такими покращеннями гра має посередній вигляд, оскільки сильно застаріла в технічному плані. Також у новій версії можна перемикатися між новою і старою графікою.

Над перевиданням працюють Aspyr і Crystal Dynamics. Реліз Legacy of Kain Soul Reaver 1&2 Remastered має відбутися 10 грудня. Крім платформи PlayStation гра також виходить на PC.

Обговорити в форумі (коментарів: 2)

Metro Awakening вийде в листопаді

Компанія Sony провела чергову презентацію State of Play, на якій показали новий трейлер Metro Awakening. Це гра для системи віртуальної реальності PlayStation VR2 від студії Vertigo Games. Події цієї частини відбуваються до Metro 2033, а сюжет допомагав писати автор першоджерела Дмитро Глуховський. Нам розкажуть передісторію Хана, який змушений покинути спокійне життя заради пошуків зниклої дружини.

Metro Awakening

Metro Awakening запропонує новий для серії досвід із зануренням у віртуальну реальність. При цьому автори створювали проєкт з оглядкою на оригінальну трилогію і намагалися адаптувати багато імерсивних елементів під особливості управління у VR. Крім PlayStation VR2 гра також підтримуватиме системи Meta Quest 3 і Steam VR.

Реліз відбудеться 7 листопада поточного року. Гра отримає українську локалізацію інтерфейсу та субтитрів.

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

Серверні процесори Intel Xeon 6900P отримали до 128 ядер із підтримкою Hyper-Threading

Корпорація Intel офіційно представила лінійку серверних процесорів Xeon 6900P. До неї увійшли чипи сімейства Granite Rapids, в яких використовуються «великі» ядра з архітектурою Redwood Cove (P-ядра в складі Meteor Lake). Нагадаємо, що раніше Intel випустила серію Xeon 6700E, куди увійшли CPU Sierra Forest на базі енергоефективних ядер Crestmont.

Intel Xeon

В арсеналі процесорів Intel Xeon 6900P (Granite Rapids) є до 128 ядер з підтримкою Hyper-Threading, до 504 Мбайт кешу третього рівня, 12-канальний контролер оперативної пам'яті DDR5-6400 з підтримкою модулів MRDIMM на швидкості до 8800 МТ/с, а також до 96 ліній PCI Express 5.0. Паспортний рівень TDP сягає 500 Вт.

Intel Xeon

При виготовленні нових процесорів чипмейкер використовує технології Intel 3 та Intel 7. Найближчими суперниками CPU Xeon 6900P з боку компанії AMD є EPYC Genoa (Zen 4), на зміну яким вже наступного місяця прийдуть процесори EPYC Turin (Zen 5).

Intel Xeon

Окрім того, Intel підтвердила плани додатково розширити асортимент серверних процесорів Xeon 6 у першому кварталі 2025-го. До випуску готуються кілька лінійок чипів, у тому числі CPU Xeon 6900E (Sierra Forest), які зможуть запропонувати до 288 E-ядер Crestmont.

Intel Xeon

Обговорити в форумі (коментарів: 12)

Підсумки минулого кварталу на ринку відеокарт: 9,5 млн пристроїв, 88% — на чипах Nvidia

Експерти Jon Peddie Research підбили підсумки другого кварталу в сегменті графічних карт розширення (add-in boards). За їхніми підрахунками, у квітні-червні було продано близько 9,5 мільйона відеокарт. Це на 9% більше за показники перших трьох місяців 2024-го та відразу на 46% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Хуанг

Що стосується розстановки сил, то тут спостерігається відносна стабільність. Лідером ринку залишається корпорація Nvidia, яка в минулому кварталі поставила 88% всіх графічних процесорів для відеокарт. Слідом йде компанія AMD з показником 12%, а ринкова частка Intel опустилася практично до нуля. Цікаво буде подивитися, чи вдасться Intel хоч якось переломити ситуацію після релізу 3D-прискорювачів Arc Battlemage.

Поставки видеокарт

Додамо, що у найближчому майбутньому на нас очікує новий етап боротьби розробників GPU за серця та гаманці геймерів. Nvidia повинна представити наступне покоління відеокарт GeForce RTX наприкінці цього або на початку наступного року. Водночас Intel і AMD мають поділитися офіційними подробицями про нові 3D-прискорювачі протягом перших місяців 2025-го.

Джерело:
Jon Peddie Research

Обговорити в форумі (коментарів: 13)