MSI випустить ігровий десктоп MEG Vision X AI на базі Core Ultra та GeForce RTX наступного покоління

Партнери Intel та Nvidia вже не приховують наближення релізу нового покоління CPU і GPU. Зокрема, компанія MSI нещодавно влаштувала на Тайвані презентацію для представників ЗМІ, де поділилася інформацією про продукти, що готуються до випуску. Серед них ігровий десктоп MEG Vision X AI, який раніше був помічений на стенді вендора в рамках виставки Computex 2024.

MEG Vision X AI

Головними особливостями MSI MEG Vision X AI стануть 13,3-дюймовий сенсорний екран, який займає майже всю фронтальну панель, і просунуті функції на базі штучного інтелекту. Програмний набір MSI AI Engine автоматично оптимізує налаштування на основі активності користувача, а MSI Artist x MSI Chat дасть змогу запустити генеративний ШІ для створення зображень, тексту або відповідей на запитання користувача.

MEG Vision X AIMEG Vision X AI

Прискорення ШІ-функцій забезпечуватиме не тільки NPU-блок у складі процесора Intel Core Ultra 200 (Arrow Lake-S), але й відеоадаптер GeForce RTX наступного покоління. Тут ідеться про пристрої покоління Nvidia Blackwell, на кшталт GeForce RTX 5080 або RTX 5090. З інших особливостей десктопа можна виділити материнську плату MEG Vision Z890, заховані кабелі та 360-мм СРО, що відповідає за охолодження процесора.

MEG Vision X AIMEG Vision X AI

Судячи з усього, наступного року виробники настільних комп'ютерів під час просування своїх пристроїв робитимуть ставку на технології штучного інтелекту. Цю тенденцію вже можна спостерігати в мобільному сегменті, де останні чипи Qualcomm, Intel та AMD пропонують досить потужний NPU-блок, а Microsoft тим часом акцентує на ШІ-функціях Windows 11.

Джерело:
VideoCardz

Nintendo Switch 2 надійде в продаж навесні 2025 року

Надійшла свіжа інформація щодо наступного покоління портативної консолі Nintendo Switch. В одному з подкастів директор компанії Blade, яка займається виробництвом ігрової периферії та аксесуарів, заявив про завершення розробки Nintendo Switch 2. Його компанія вже майже отримала доступ до фінальної версії пристрою. Вікно запуску нової консолі — між березнем та квітнем 2025 року. У Nintendo Switch 2 будуть нові контролери JoyCon із магнітним замком, який забезпечить надійну фіксацію на корпусі консолі. Будуть змінені аналогові елементи контролю. Точної інформації про ціну пристрою немає, імовірно вона буде між 400 і 500 доларами.

Nintendo Switch

Інсайдери приписують Nintendo Switch 2 наявність чипа Nvidia Tegra T239 з графікою на архітектурі Ampere і 1536 ядрами CUDA. Пристрій буде оснащуватися оперативною пам'яттю LPDDR5x-7500 об'ємом 12 ГБ та накопичувачем UFS 3.1 на 256 ГБ. Пророкують, що за рівнем швидкодії консоль виявиться слабкішою за Xbox Series S, зате підтримуватиме DLSS Super Resolution, Ray Reconstruction та інші технології Nvidia. Якщо інформація про запуск Switch 2 навесні вірна, то компанія може офіційно анонсувати консоль до кінця року.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 1)

Продажі Black Myth: Wukong перевищили 20 мільйонів копій

Китайський бойовик Black Myth: Wukong продовжує ставити рекорди. Гра стала головним сюрпризом цього року, показавши неймовірну популярність на старті, і відмінно продається місяць потому. Екшен у світі китайської міфології сподобався не тільки китайським гравцям, а й широкій аудиторії в інших країнах. Відомо, що за перші три дні було продано 10 мільйонів копій гри на PC PlayStation 5.

Black Myth: Wukong

Тепер з'явилися свіжі дані. Кен Кутарагі (колишній керівник Sony та творець PlayStation) під час спілкування з пресою на Toyko Game Show згадав, що за перший місяць гра розійшлася тиражем у 20 мільйонів копій. Очевидно, що на сьогодні ця цифра вже вища. Також він сказав, що гра залучила три мільйони одночасних гравців на всіх платформах. Згідно з даними SteamDB піковий онлайн гри в Steam склав 2,4 мільйона гравців. Звідси можна зробити висновок, що на PlayStation 5 у піковий момент грало 600 тисяч гравців, і, ймовірно, гра має більшу популярність саме на PC.

За чутками розробники вже планують DLC для Black Myth: Wukong, яке вийде в період святкування китайського Нового року.

Джерело:
Insider Gaming

Обговорити в форумі (коментарів: 10)

Оприлюднено попередні специфікації відеокарт GeForce RTX 5090 та RTX 5080

У Мережі з'явилася свіжа інформація щодо характеристик топових відеокарт GeForce RTX на базі архітектури Nvidia Blackwell. Її опублікував відомий ентузіаст kopite7kimi. У минулому він не раз ділився точними відомостями про майбутні GPU Nvidia, але ми, як завжди, рекомендуємо ставитися до наданої інформації зі здоровим скептицизмом.

GeForce RTX

Стверджується, що GeForce RTX 5090 буде виконана на базі графічного процесора GB202-300 у конфігурації з 21 760 ядрами CUDA та 512-розрядною шиною пам'яті. Відеокарта отримає 32 гігабайти GDDR7, а її штатний TGP складе 600 Вт. Доречі, раніше з'являлися чутки, що Nvidia може оснастити флагмана Blackwell відразу двома роз'ємами живлення 12VHPWR.

Водночас GeForce RTX 5080, грубо кажучи, являє собою «половинку» GeForce RTX 5090. Вона базується на графічному чипі GB203-400 з 10 752 ядрами CUDA та 256-розрядним інтерфейсом пам'яті, через який GPU взаємодіє з 16 гігабайтами GDDR7. Очікується, що відеокарти GeForce RTX 50-ї серії обзаведуться підтримкою PCI Express 5.0.

GeForce RTX

Офіційних подробиць щодо термінів релізу нового покоління GeForce RTX, на жаль, поки не надходило. Вважається, що Nvidia анонсує перші відеокарти Blackwell наприкінці цього або на початку наступного року.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 39)

Konami представила новий трейлер Metal Gear Solid Delta: Snake Eater

Японська Konami має намір повернути серії Metal Gear колишню популярність. У рамках цієї стратегії торік вийшло перевидання перших ігор серії в збірці Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1, і пізніше гравцям обіцяють другий набір з іграми, що залишилися. Але головні амбіції пов'язані з ремейком Metal Gear Solid 3: Snake Eater. Нова версія створюється на сучасному рушії Unreal Engine 5, але буде повністю слідувати оригінальному сюжету та спробує відтворити оригінальний ігровий процес з деякими покращеннями.

Metal Gear Solid Delta: Snake Eater

Тепер Konami представила офіційний другий трейлер ремейка Metal Gear Solid Delta: Snake Eater. Він розкриває багато сюжетних моментів. Події гри відбуваються під час Холодної війни, і героя відправляють евакуювати російського вченого, який створив прототип майбутніх бойових машин Metal Gear. Під час виконання завдання він стикається з небезпечним противником полковником Волгіним та зрадою з боку наставниці. Цікаво, що в новій версії гри використовуються збережені оригінальні голоси акторів озвучення з оригінальної версії.

Metal Gear Solid Delta: Snake Eater вийде на консолях PlayStation 5, Xbox Series X|S і на платформі PC. Дата релізу поки не озвучена. У гри вже є своя сторінка в Steam.

Обговорити в форумі (коментарів: 2)