Розкрито орієнтовні ціни плат ASUS LGA1851 на чипсеті Intel Z890

Підготовка до релізу нової десктопної платформи Intel набирає обертів. Наступного місяця до продажу надійдуть перші процесори лінійки Core Ultra 200 (Arrow Lake-S), а також материнські плати до них, виконані на базі логіки Z890. І попри те, що до офіційного релізу залишається ще кілька тижнів, один американський ритейлер вже розкрив орієнтовні ціни плат LGA1851 у виконанні компанії ASUS.

ASUS LGA1851

Згідно з наданою інформацією, ASUSTeK Computer готує до релізу не менше десятка системних плат LGA1851/Z890. Однією з найдоступніших стане модель Z890 MAX Gaming — вищезгаданий магазин оцінив її в $268. В той самий час за флагманську ROG Maximus Z890 Extreme доведеться викласти понад тисячу доларів. Інформація про вартість усіх новинок ASUS LGA1851 наведена нижче.

ASUS LGA1851

Офіційна презентація процесорів Core Ultra 200 (Arrow Lake-S) і материнських плат із логікою Intel Z890 має відбутися десятого жовтня. У продаж новинки надійдуть через пару тижнів після цього.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 3)

З пам'яттю CUDIMM DDR5 на платформі AMD AM5 зможуть працювати тільки процесори Ryzen 8000/9000

Найближчим часом виробники оверклокерських модулів оперативної пам'яті почнуть постачання рішень стандарту CUDIMM DDR5. Такі планки ОЗП оснащуються власним тактовим генератором CKD (Client Clock Driver), що має на меті поліпшити стабільність роботи та розгінний потенціал. Наприклад, у разі платформи Intel LGA1851/Z890 і процесорів Core Ultra 200 (Arrow Lake-S) для пам'яті CUDIMM DDR5 заявляються максимальні швидкості в районі 10000 МТ/с. Приріст буде помітний і на платформі AMD AM5, щоправда, з деякими нюансами.

AMD AM5

Оверклокер Toppc днями розповів про особливості материнських плат MSI X870/X870E. Вони дебютують із підтримкою модулів оперативної пам'яті CUDIMM DDR5, проте використовувати їх можна буде тільки з процесорами лінійок AMD Ryzen 8000 і Ryzen 9000. Чипи Ryzen 7000-ї серії на даному етапі несумісні з новими модулями ОЗП, і система банально не запуститься. На думку Toppc, підтримка пам'яті CUDIMM DDR5 для цих CPU може з'явитися в майбутньому, але якоїсь точної інформації поки не надходило.

AMD AM5
AMD Ryzen 5 8500G та пам'ять CUDIMM DDR5 на швидкості 8600 МТ/с

Більше подробиць про нововведення материнських плат AMD X870/X870E стане доступно вже завтра з публікацією перших оглядів. Відразу після цього стартують їх офіційні продажі. Що стосується модулів пам'яті CUDIMM DDR5, то матеріали, присвячені дослідженню їхнього оверклокерського потенціалу, буде опубліковано найближчими місяцями, після того, як ОЗП нового стандарту з'являться у вільному продажі.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 10)

Star Wars Outlaws отримає важливе оновлення перед релізом у Steam

Після поганого старту Star Wars Outlaws і незадовільних фінансових підсумків останнього кварталу компанія Ubisoft вирішила переглянути стратегію відносно своїх основних проєктів. Assassin's Creed Shadows вирішили перенести на лютий наступного року для додаткового полірування, а Star Wars Outlaws випустять у сервісі Steam вже в листопаді поточного року.

Star Wars Outlaws

Також переглянуто дорожню карту та плани з підтримки Star Wars Outlaws. Студія Massive Entertainment і Ubisoft планують до релізу в сервісі Valve випустити три оновлення. У жовтні вийдуть апдейти, які виправлять баги та внесуть низку загальних поліпшень для зручності гравців. У листопаді гра отримає оновлення, яке поліпшить бойову систему та стелс, а також додасть безплатні додаткові контракти. Зазначимо, що багато претензій до гри пов'язано саме з багами, стелсом і дивними добиваннями. Очевидно, автори мають намір серйозно покращити якість гри, щоб отримати позитивніший прийом у широкої аудиторії Steam.

Star Wars Outlaws

Реліз на новому майданчику відбудеться 21 листопада. Цього ж дня вийде доповнення Wild Card, у якому героїня зустрінеться з Лендо Калріссіаном.

Обговорити в форумі (коментарів: 12)

AMD почала готуватися до релізу ігрового процесора Ryzen 7 9800X3D

Компанія AMD не зволікатиме з випуском процесорів Ryzen 9000X3D (Granite Ridge) із технологією 3D V-Cache. Цю інформацію підтверджують відразу кілька джерел, а почнуть «червоні» з релізу моделі Ryzen 7 9800X3D, яку вони називають «найкращим процесором для елітного геймінгу». Чипмейкер уже розпочав підготовку маркетингових матеріалів для X3D-чипів, з одним зі слайдів можна ознайомитися нижче.

AMD Ryzen 7 9800X3D

У продаж процесор AMD Ryzen 7 9800X3D, якщо вірити неофіційним джерелам, надійде наприкінці жовтня або на початку листопада. Тобто незабаром після того, як Intel випустить платформу LGA1851 і настільні процесори Core Ultra 200 (Arrow Lake-S). Нагадаємо, головна відмінність Ryzen 7 9800X3D від випущеного раніше Ryzen 7 9700X криється в додаткових 64 мегабайтах L3-кешу, що забезпечить новинці відмінну ігрову продуктивність. З огляду на підготовку маркетингових матеріалів, більш детальна інформація про Ryzen 7 9800X3D не змусить себе довго чекати.

AMD Ryzen 7 9800X3D

Тим часом чутки приписують старшим чипам серії AMD Ryzen 9000X3D відразу 128 мегабайтів додаткової кеш-пам'яті третього рівня. Стверджується, що в моделях Ryzen 9 990X3D і Ryzen 9 9950X3D кристал з L3-кешем отримають обидві мікросхеми CCD, завдяки чому сумарний об'єм кеш-пам'яті L3 складе 192 мегабайти. Реліз цих процесорів, судячи з усього, не входить у плани AMD на найближче майбутнє, тому якихось подробиць про новинки доведеться почекати.

Джерела:
VideoCardz
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 10)