Вийшов документальний фільм про створення S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Сьогодні на офіційному YouTube-каналі GSC Game World вийшов документальний фільм про створення S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl. Він отримав назву War Game: The Making of S.T.A.L.K.E.R. 2 Documentary. У 90-хвилинному відеоролику розповідається, перед якими труднощами постала українська студія під час розроблення багатоочікуваного шутера.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

«Ми хочемо подякувати команді Xbox за те, що втілили цей фільм у життя. Ми також вдячні вам — усім, хто залишався з нами всі ці роки. Без вас це було би неможливо. Будьте з Україною», — розповідає GSC Game World.

Офіційний реліз S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl заплановано на 20 листопада цього року. Гра буде доступна на консолях Xbox Series X/S та персональних комп'ютерах. Оформити попереднє замовлення на стандартне видання в українському Steam можна за 1399 гривень, а версії Deluxe і Ultimate Edition обійдуться відповідно в 1899 і 2549 гривень.

Обговорити в форумі (коментарів: 5)

Розбираємося у внутрішній структурі мобільних процесорів Intel Lunar Lake

Від ентузіастів надійшли зображення кристалів у складі процесорів Intel Core Ultra 200V (Lunar Lake) для ноутбуків. Завдяки цьому з'явилася можливість ознайомитися з внутрішньою структурою мобільних CPU нового покоління. Нагадуємо, що продажі лептопів на платформі Intel Lunar Lake почали наприкінці минулого місяця. Придбати їх можна і в Україні.

Lunar Lake

У мобільних процесорах Core Ultra 200V (Lunar Lake) корпорація Intel застосувала два окремі кристали. Мікросхема Compute Tile виготовляється за 3-нм технологією на потужностях TSMC, містить x86-ядра, графічний модуль Xe2-LPG, NPU-блок для прискорення ШІ-застосунків і контролер оперативної пам'яті LPDDR5X. Цікаво, що NPU займає більше площі кристала, ніж чотири E-ядра.

Intel Lunar Lake

Водночас чип, іменований Platform Controller tile, випускається TSMC за 6-нм технологією і забезпечує роботу зовнішніх інтерфейсів, на кшталт USB, PCIe тощо. Упаковкою кристалів для процесорів Lunar Lake займається сама Intel, використовуючи фірмову технологію Foveros.

Intel Lunar Lake

Джерело:
Kurnalsalts

Обговорити в форумі (коментарів: 2)

Чутки: Assassin's Creed Shadows отримає кооперативний режим

Нещодавно компанія Ubisoft вирішила відкласти реліз Assassin's Creed Shadows на початок наступного року. В офіційному повідомленні було сказано про бажання забезпечити найкращу якість гри. Також перенесення пов'язують із поганим стартом Star Wars Outlaws і великою кількістю технічних проблем у цієї гри. Відомий інсайдер Том Хендерсон стверджує, що крім технічного полірування в Assassin's Creed Shadows хочуть виправити деякі історичні та культурні неточності. Тепер Хендерсон поділився новою інформацією, згідно з якою для гри розробляється кооперативний режим.

Assassin’s Creed Shadows

Кооперативний режим отримає назву League, і він був у виробництві ще до перенесення гри. League планували випустити на етапі пострелізної підтримки. Але через перенесення порушився робочий графік конвеєра Ubisoft, і терміни готовності кооперативного режиму теж. Подробиць про цей режим немає, ймовірно, гравцям запропонують якісь спільні місії одночасно для Наое і Ясуке.

Для Ubisoft це не перша гра серії Assassin's Creed з кооперативом. Раніше кооперативні завдання були в Unity. І згідно з ранніми планами на 2025 рік компанія готувала проєкт Assassin's Creed Invictus, який с самого початку розроблявся як кооперативна гра. Можливо, терміни виходу Invictus теж будуть переглянуті.

Джерело:
Insider Gaming

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

Відеокарти GeForce RTX 4060 (Ti) набирають популярність серед користувачів Steam

Valve опублікувала свіжу статистику, яка розповідає про уподобання користувачів Steam під час вибору «заліза» та операційних систем. За підсумками вересня відзначається зростання популярності відеокарт GeForce RTX 40-ї серії, насамперед пристроїв класу GeForce RTX 4060 (Ti). Вони поки не встигли відібрати у GeForce RTX 3060 звання найпопулярнішої відеокарти серед геймерів Steam, але вже наступають їй на п'яти.

Згідно з опублікованою статистикою, минулого місяця кількість користувачів GeForce RTX 4060 зросла на 1,17 процентних пунктів. Зараз частка цієї моделі становить 4,58%, а показник її ноутбучної модифікації дорівнює 4,37%. Зростає популярність й GeForce RTX 4060 Ti — з 2,9% до 3,66% за підсумками вересня. На першому місці все ще перебуває GeForce RTX 3060 з часткою 5,86%, тоді як її мобільну версію використовують 3% геймерів Steam.

Steam

Що стосується операційних систем, то однозначний лідер поки що не визначився. Якщо в серпні вперед вдалося вирватися Windows 11, то у вересні найпопулярнішою ОС знову стала Windows 10. З повною статистикою можна ознайомитися за посиланням.

Обговорити в форумі (коментарів: 49)

Опубліковано релізний трейлер Until Dawn — гра виходить уже завтра

Компанія Sony випустила новий трейлер на честь виходу гри Until Dawn. Це покращена версія інтерактивного горору 2015 року від студії Supermassive Games, яка пізніше запустила цілу серію ігор зі схожим геймплеєм The Dark Pictures Anthology. Над новою версією працює студія Ballistic Moon. Гру перенесли на рушій Unreal Engine 5 із сучасною графікою, а також переосмислили та покращили різні ігрові елементи.

Until Dawn

Групі молодих людей потрібно вижити в котеджі в горах, поки на них полює маніяк і якісь моторошні істоти. Пережити цей нічний кошмар зможуть не всі. Кожна дія і вибір під час гри впливають на перебіг подій і те, хто доживе до фінальних титрів.

Гра виходить 4 жовтня на консолі PlayStation 5 і вперше з'явиться на PC. Варто зазначити, що Until Dawn прив'язана до сервісу PlayStation Network і недоступна в країнах, де цей сервіс офіційно не працює (включно з країнами Балтії, деякими балканськими державами та багатьма державами Азії та Африки).

Обговорити в форумі (коментарів: 6)

У процесорах Intel Arrow Lake під LGA1851 зміститься положення найгарячішої точки

Найближчими днями компанія Intel анонсує десктопні процесори Arrow Lake. Вони виконані під роз'єм LGA1851, але збережуть сумісність із кріпленням систем охолодження для LGA1700. При цьому будуть деякі нюанси, пов'язані з різними кристалами. Відомий оверклокер Роман «Der8auer» Хартунг поділився інформацією про те, що в нових процесорах зміститься найгарячіша точка (hotspot).

Hotspot — це найгарячіше місце процесора на теплорозподільній кришці, яке розташоване в зоні процесорних ядер. Під час зміни поколінь можливий невеликий зсув цієї гарячої зони через різну конструкцію кристала і різну кількість ядер, але без серйозних змін. У всіх процесорів LGA1700 ця точка розташована в центральній зоні.

Процесори Arrow Lake побудовані на зовсім іншому кристалі, і тепер їх hotspot зміститься ближче до півночі. Це може вплинути на ефективність систем охолодження, зокрема на водоблоки в системах рідинного охолодження. Раніше орієнтація водоблока, розташування вхідного і вихідного отворів для подачі рідини не впливали на ефективність відведення тепла. Тепер це матиме значення. Der8auer акцентує на тому, що водоблок краще розташовувати так, щоб вхідний порт IN знаходився вгорі (на півночі).

Звичайним покупцям навряд чи варто турбуватися через такі нюанси. Це поради для ентузіастів, які готові боротися за кожен градус у разі використання топових гарячих процесорів.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

MSI готує GeForce RTX 4070 Ti Super для фанатів S.T.A.L.K.E.R. 2. Покупці отримають копію гри

У Мережі з'явилися подробиці про результати співпраці Micro-Star International і української студії GSC Game World. Нагадаємо, що раніше тайванський вендор анонсував лінійку продуктів, натхненних майбутньою грою S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl. Дебютним продуктом серії, як і очікувалося, стане відеокарта.

GeForce RTX 4070 Ti Super

До планів MSI на найближче майбутнє входить реліз GeForce RTX 4070 Ti Super у модифікації Gaming Slim STALKER 2 Edition. Пристрій конструктивно не відрізняється від звичайної версії Gaming Slim, але разом з тим виділяється унікальним оформленням системи охолодження. Щобільше, покупці відеокарти отримають копію S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl.

GeForce RTX 4070 Ti Super

Щодо ціни та термінів виходу відеокарти MSI GeForce RTX 4070 Ti Super Gaming Slim STALKER 2 Edition на цей момент інформації не надходило. Додамо, що реліз S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl офіційно заплановано на 20 листопада цього року.

GeForce RTX 4070 Ti Super

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 75)

Перші чутки про наступне сюжетне DLC для Starfield

Днями Bethesda Softworks випустила перше велике сюжетне доповнення Shattered Space для рольової космічної гри Starfield. Поки що воно отримує неоднозначні оцінки та має низький рейтинг у Steam. Але вже з'явилися чутки про наступне доповнення під назвою Starborn.

Starfield

Інсайдер повідомляє, що майбутнє DLC присвячене організації Сузір'я (Constellation). Герою належить розслідувати зникнення засновника цієї організації. І все це буде пов'язано з артефактами, як і основний сюжет гри. Тобто Starborn стане прямим продовженням головної сюжетної лінії, а не побічною пригодою, як Shattered Space.

Говорити про якісь терміни виходу нового доповнення дуже рано. До релізу Shattered Space пройшов рік з моменту виходу основної гри. Хоча перші кілька місяців розробники займалися виправленням технічних багів та оптимізацією. Тож очікування Starborn, імовірно, буде не настільки довгим.

Джерело:
Wccftech