Хронологія серії та релізний трейлер Call of Duty: Black Ops 6

Наближається реліз шутера Call of Duty: Black Ops 6, який обіцяє стати однією з найяскравіших ігрових подій поточної осені. І Activision продовжує радувати роликами майбутньої гри.

Call of Duty: Black Ops 6

Останнє відео присвячене хронології подій, які передують Black Ops 6. У трейлері коротко переказують події минулих ігор, які не стосуються майбутнього.

Також вийшов короткий, але видовищний релізний трейлер із нарізкою яскравих моментів сюжетної кампанії. Трейлер робить акцент на Адлері, колишньому агенті ЦРУ та одному з важливих персонажів Black Ops Cold War. Тепер він буде в епіцентрі всієї історії та всіх інтриг. Також події гри будуть пов'язані з війною в Перській затоці та відомими політичними діячами тієї історичної епохи.

Одночасно Activision продовжує серію жартівливих роликів про персонажа Replacer, який готовий замістити гравців, щоб вивільнити їм час для нової Call of Duty.

Гра стартує 25 жовтня. Нова частина отримає повноцінну сюжетну кампанію, де вперше буде реалізована варіативність у проходженні. Буде зомбі-режим з двома великими картами та мультиплеєр з новою системою пересування omni movement, яка передбачає підкати, стрибки та інші трюки. В українському Steam стандартне видання Call of Duty: Black Ops 6 можна купити за 2999 грн, а преміальна версія Vault Edition обійдеться в 4299 грн.

Обговорити в форумі (коментарів: 1)

Ліза Су відзначила 10 років на посаді генерального директора AMD

Десять років тому, 8 жовтня 2014 року, доктор Ліза Су (Lisa Su) змінила на посаді генерального директора AMD Рорі Ріда (Rory Read). На той час чипмейкер переживав затяжну кризу, а його ринкова капіталізація знаходилась біля позначки в кілька мільярдів доларів. За останні десять років під керівництвом Лізи Су компанія AMD стала одним із лідерів галузі та навіть обігнала Intel за ринковою капіталізацією: $279,7 млрд проти $99,5 млрд.

Лиза Су

«10 років тому мені випала честь стати генеральним директором AMD. Це була неймовірна подорож з безліччю моментів, якими я пишаюся. Сьогодні я хочу подякувати глобальній команді AMD за все, що ви робите. Якими б дивовижними не були останні 10 років, найкраще ще попереду», — розповідає Ліза Су.

За останні десять років AMD домоглася чималих успіхів у сегменті центральних процесорів, почавши з випуску перших CPU Zen у 2017 році. Під керівництвом Лізи Су компанія «відкусила» в Intel відчутну частку у всіх сегментах ринку x86-сумісних процесорів. AMD також продовжує утримувати позиції у сфері однокристальних систем для ігрових консолей. Сподіватимемося, що «червоні» незабаром зможуть повторити цей успіх і на ринку графічних процесорів.

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

Nvidia і MediaTek можуть представити процесори для PC у 2025 році

Цього року компанія Qualcomm пожвавила ринок ноутбуків на базі операційної системи Windows. Перші лептопи на базі ARM-процесорів Snapdragon X дали початок новій платформі Copilot+ PC і відкрили перегони за продуктивністю в обчисленнях ШІ. Шляхом цієї компанії можуть піти Nvidia та MediaTek. Цього року вже були чутки, що вони готують свій чип для платформи PC. Тепер з'явилися нові інсайди від китайських джерел, які це підтверджують.

Nvidia MediaTek SoC

За попередніми даними, Nvidia і MediaTek планують випустити свій процесор у другій половині 2025 року, і він уже на активній стадії розробки. Це буде SoC зі штучним інтелектом, який використовує інженерні напрацювання двох компаній. Чип отримає ядра на архітектурі ARM і вбудовану графіку Nvidia з широкими можливостями прискорення ШІ. Ймовірно, це буде нове покоління iGPU від Nvidia, яке виведе вбудовану графіку на якісно новий рівень продуктивності. Також стверджується, що Lenovo, Dell, HP і ASUS зацікавилися новою розробкою та готові інтегрувати чип у свої майбутні продукти.

Зазначимо, що Nvidia і MediaTek вже щільно співпрацюють в автомобільному сегменті, випускаючи чипи лінійки MediaTek Dimensity Auto. І подальший розвиток такої співпраці буде цілком логічним, особливо з огляду на передові позиції Nvidia на ринку графіки та рішень для прискорення ШІ. Якщо дві компанії дійсно представлять свій чип, то він зможе скласти серйозну конкуренцію для Snapdragon X Elite від Qualcomm і мобільних чипів Lunar Lake від Intel.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

Вийшло доповнення Vessel of Hatred для Diablo IV

Для Action/RPG Diablo IV вийшло довгоочікуване масштабне доповнення Vessel of Hatred. Це найбільше DLC з моменту релізу оригінальної гри у 2023 році. Воно пропонує гравцям нову пригоду, в якій належить перешкодити новим диявольським планам Мефісто. Усе це відбувається в новому регіоні Наханту з густими насиченими джунглями та руїнами стародавніх міст. Також з'явиться новий ігровий клас і нові противники. З'являться нові кооперативні завдання і можливість вербувати найманців.

Diablo IV Vessel of Hatred

Разом із DLC базова гра отримала великий патч, який вносить багато правок в ігрові механіки. Підвищився максимальний рівень, є зміни в системі прокачування персонажа і в інвентарі, з'явилася можливість брати в подорож тварин-вихованців.

Оцінки доповнення суперечливі. Критики хвалять Vessel of Hatred та називають це доповнення чудовим приводом повернутися у гру. У нього навіть рейтинг 85 балів на Metacritic. А ось користувачі Steam незадоволені, і поки рейтинг доповнення дуже низький. Відзначають короткий сюжет, не всі оцінили зміни в системі прокачування, і новий клас не всім сподобався. Але варто зазначити, що частина негативу пов'язана з технічними проблемами на старті, через що реліз навіть відбувся пізніше наміченого часу.

Обговорити в форумі (коментарів: 16)

Стартував ранній доступ шутера Off The Grid

Студія Gunzilla Games оголосила про запуск гри Off The Grid у ранньому доступі. Це королівська битва та Etraction-шутер з режимами PvP і PvE. Головною особливістю гри є кіберпанківська стилістика і сетинг, до розробки якого у ролі головного візіонера залучено відомого режисера Ніла Блумкампа («Дев'ятий округ», «Елізіум»).

В Off The Grid гравці битимуться за виживання та за здобич на великих картах. Кібернетичні кінцівки забезпечують розширені можливості для пересування. Обіцяно сотні комбінацій зброї та можливість модернізувати своє тіло просто під час бою. І загалом в авторів амбітні плани перевернути жанр.

Ранній доступ стартував на PlayStation 5, Xbox Series X|S і на PC (Epic Games Store). Гра доступна безплатно, але в описі зазначено, що вона підтримує технології Blockchain і NFT. Розробкою займається німецька студія Gunzilla Games, у якої є офіс у Києві. Створюється гра на рушії Unreal Engine 5

Обговорити в форумі (коментарів: 4)

Ураган «Хелен» міг вплинути на кварцові рудники, що позначиться на напівпровідниковій промисловості

Днями південно-східні штати США пережили сильний ураган «Хелен», який виявився найсильнішою природною катастрофою з часів урагану «Катріна». Особливо сильно постраждала Північна Кароліна, де зруйновано тисячі будинків і порушено інфраструктуру в низці міст. Також постраждало місто Спрус-Пайн, де розташовані шахти компаній Sibelco North America і The Quartz Corp, які ведуть видобуток кварцу високої чистоти. Це єдині підприємства у світі, які виробляють кварц такої якості. І він вкрай важливий для виробництва мікросхем та чипів.

Sibelco

Оцінити наслідки поки що проблематично. Наразі вся увага приділяється місцевим жителям і сім'ям, які постраждали від шторму. Відомо, що Sibelco призупинила роботу. Але спроби журналістів уточнити інформацію поки що не дають результатів через проблеми зі зв'язком у цьому регіоні. На тлі зупинки цих підприємств можливі порушення в глобальному ланцюжку постачання сировини для виробництва напівпровідників. Хоча великі компанії зазвичай формують великі запаси сировини, і перебої навряд чи будуть серйозними. Але це вкотре демонструє, наскільки ця індустрія залежить від непередбачуваних факторів. Напівпровідникова промисловість вже пережила проблеми з постачанням через пандемію COVID-19, на неї вплинула війна Росії в Україні та спроби Китаю заборонити експорт галію і германію у відповідь на американські санкції. А навесні цього року Тайвань пережив сильний землетрус, що теж призвело до тимчасових перебоїв у виробництві на деяких місцевих заводах.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 7)