AMD готує перший мережевий адаптер Ultra Ethernet 400 GbE

Компанія AMD готова анонсувати мережеву карту для нового стандарту Ultra Ethernet, фінальні специфікації якого поки не затверджені остаточно. Консорціум Ultra Ethernet (UEC), куди входить 97 компаній, розробляє новий стандарт для високопродуктивних мереж під дата-центри, які орієнтовані на обчислення штучного інтелекту. Цей сегмент обчислень зараз швидко зростає і вимагає високих швидкостей обміну даними всередині обчислювального кластера. AMD Pensando Pollara 400 буде першим пристроєм на ринку, який підтримує швидкість передачі даних 400 Гбіт/с.

AMD Pensando Pollara 400

В основі Pensando Pollara 400 GbE Ultra Ethernet спеціальний процесор, розроблений підрозділом Pensando. Мережева карта буде представлена в четвертому кварталі поточного року і надійде в продаж у першій половині 2025 року, відразу після того, як консорціум Ultra Ethernet офіційно опублікує специфікацію UEC 1.0.

AMD Pensando Pollara 400

Адаптер AMD Pensando Pollara 400 призначений для оптимізації мереж в обчислювальних кластерах ШІ. Його апаратні можливості передбачають інтелектуальний розподіл пакетів за оптимальними маршрутами, щоб запобігти перевантаженню мережі та підвищити загальну ефективність. Також він підтримує швидке перемикання, виявлення та обхід мережевих збоїв для безперебійного зв'язку між GPU. Усе це важливо для масштабованої та надійної роботи інфраструктури ШІ.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 10)

Анонсовано перевидання Tomb Raider IV-VI Remastered

Компанія Crystal Dynamics офіційно анонсувала нове перевидання класичних частин Tomb Raider. На початку поточного року вже вийшла збірка Tomb Raider I-III Remastered. Тепер автори легендарної серії перевипустять Tomb Raider: The Last Revelation (1999), Tomb Raider: Chronicles (2000) і Tomb Raider: The Angel of Darkness (2003) у рамках видання Tomb Raider IV-VI Remastered.

Tomb Raider IV-VI Remastered

Проєкт створюється спільно з Aspyr. Усі три гри отримають технічний апгрейд із поліпшеними текстурами, ефектами та більшою кількістю полігонів у моделі героїні й оточення. Також в іграх буде присутній режим перемикання між новою і класичною графікою. Tomb Raider IV-VI Remastered вийде 14 лютого 2025 року.

Разом з анонсом перевидання Dynamics оголосила про новий рекорд серії. Продажі всіх ігор серії перевищили 100 мільйонів копій. Одночасно проходить розпродаж ігор Tomb Raider, включно з останніми частинами. Знижки сягають значних 85-90%. Акція зі знижками триватиме до 24 жовтня.

Ще одна приємна новина для фанатів Лари Крофт — стартував серіал Tomb Raider: The Legend of Lara Croft, який демонструється на Neflix.

Обговорити в форумі (коментарів: 4)

Графічні процесори Nvidia Blackwell розпродані на 12 місяців наперед

На початку цього року Nvidia представила нові спеціалізовані рішення Blackwell для обчислень штучного інтелекту, і тепер вони поступово починають надходити першим замовникам. Судячи з повідомлень у пресі, на Blackwell спостерігається величезний попит. Повідомляється, що замовлення на Blackwell B200 і GB200 розписані на рік вперед. Це підтверджує аналітик Джо Мур з Morgan Stanley, який посилається на дані спілкування керівництва Nvidia зі своїми інвесторами.

Оскільки сформована черга замовлень на рік уперед, то будь-який новий клієнт, який вирішить зараз придбати партію Nvidia Blackwell, очікуватиме понад 12 місяців до отримання пристроїв. Очевидно, що така кількість замовлень зміцнить позиції зеленої корпорації. Також це означає високе і стабільне завантаження виробничих ліній TSMC, яка є основним партнером Nvidia з випуску чипів. І поки що немає жодних передумов до того, що бум ШІ піде на спад.

Основними замовниками є Amazon, Meta, Microsoft, Google, Oracle та інші провідні технологічні компанії, які закуповують прискорювачі Blackwell у величезних кількостях. Зазначається, що деякі замовлення включатимуть сотні тисяч пристроїв Blackwell, тоді як минуле покоління Hopper замовляли десятками тисяч. Днями компанія Microsoft продемонструвала свої сервери для платформи Azure і стверджує, що вона першою запустить нові пристрої Blackwell для хмарного доступу.

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 6)

Вийшло демо українського шутера Sand про «галичан у космосі»

Розробники зі львівської студії Hologryph оголосили про вихід демоверсії свого проєкту під назвою Sand. Це командний Extraction-шутер, де події відбуваються в альтернативній реальності, і ви досліджуєте безлюдні пустелі далекої планети на величезних парових машинах трамплерах. І тепер кожен охочий може випробувати Sand завдяки безплатній демоверсії.

У демо доступні безплатні PvP битви та система модифікації трамплерів. Автори сподіваються на зворотний зв'язок та відгуки гравців. Для Польщі виділено окремі виділені сервери. На жаль, розробники не встигли закінчити українську локалізацію, поки що гра доступна тільки англійською. Але релізна версія отримає повну локалізацію рідною мовою.

Також автори окремо наголошують зазначають, що в грі не буде перекладу російською, і вона не буде доступною для купівлі в росії.

Обговорити в форумі (коментарів: 5)