ASUS випустила систему рідинного охолодження ROG Ryujin III 360 ARGB Extreme

Компанія ASUS анонсувала надходження до продажу процесорної системи рідинного охолодження ROG Ryujin III 360 ARGB Extreme. Це оновлена версія моделі ROG Ryujin III 360, яка побувала в нашій тестовій лабораторії. Однією з особливостей новинки став рухомий кронштейн водоблока, завдяки чому його можна встановити з урахуванням положення найгарячішої точки процесора. Це, наприклад, буде актуально для Core Ultra 200 (Arrow Lake-S).

ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB Extreme

В основі ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB Extreme лежать напрацювання компанії Asetek, зокрема використовується помпа Emma Gen 8 V2. Також відзначається вбудований у водоблок вентилятор, який відповідає за обдув елементів системи живлення процесора. Ну а головною прикрасою став 3,5-дюймовий РК-дисплей з роздільною здатністю 640x480 пікселів, куди можна вивести користувацький контент або різну інформацію про систему.

ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB Extreme

У ROG Ryujin III 360 ARGB Extreme використано 360-мм алюмінієвий радіатор завтовшки 30 мм, шланги в обплетенні завдовжки 400 мм, мідну контактну пластину водоблоку і три 120-мм вентилятори з магнітними кріпленнями для простішого встановлення. «Вертушки» оснащені світлодіодним ARGB-підсвічуванням і характеризуються товщиною 30 мм. До списку сумісних платформ увійшли Intel LGA115x, LGA1200, LGA1700, LGA1851, AMD AM4 та AM5.

ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB Extreme

Рекомендована ціна ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB Extreme оголошена не була. Але ця процесорна СРО вже була помічена в декількох європейських магазинах, де за неї просять від 499 євро.

ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB Extreme

Джерело:
ASUS ROG

Продажі ремейка Silent Hill 2 перевищили мільйон копій

Тиждень тому відбувся реліз Silent Hill 2 Remake. Це оновлена версія легендарного горору, яка отримала чудову сучасну графіку, але історія і загальна структура гри максимально близькі до оригіналу. Ремейк тепло зустріли критики та гравці. Рейтинг Silent Hill 2 на Metacritic становить значні 86 балів зі 100. А в Steam у гри понад 92% позитивних відгуків від користувачів.

Silent Hill 2 Remake

Тепер стали відомі перші результати продажів. Перший мільйон копій гри був проданий ще станом на 11 жовтня (реліз 7 жовтня). Це загальні продажі для PlayStation 5 і PC. Про це досягнення повідомила компанія Konami, яка є видавцем проєкту.

Це гарний результат для гри, яка належить до призабутої серії. Також багато хто називає гру найкращим проєктом польської студії Bloober Team. Нещодавно представники команди натякнули на продовження співпраці з Konami. Тобто в майбутньому ми можемо побачити й інші ремейки за цією франшизою. Безсумнівно, багато хто із задоволенням повернувся б у похмурі світи Silent Hill 1 та Silent Hill 3 з тим технічним рівнем виконання, який ми побачили в Silent Hill 2 Remake.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 4)

З'явилися прев'ю S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl — журналісти в захваті

На великих англомовних сайтах з'явилися фінальні превью довгоочікуваного S.T.A.L.K.E.R. 2, і вони несподівано гарні. З огляду на те, що іноземні журналісти далекі від естетики вітчизняного постапокаліпсису, вони перейнялися духом гри, хвалять її похмуру атмосферу, відкритий світ та ігровий процес загалом.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Журналістам дали пограти в обмежену версію S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, але навіть вона їм сподобалася. Вони пишуть про світ, насичений подіями, коли на нас чекають аномалії, зустрічі з бандитами та мутантами. Також цікаво розвивається оповідання, коли побічний квест розгортається у велику сюжетну лінію. Згадують варіативність.

Журналіст IGN порівнює гру з Fallout 3 та Fallout New Vegas, де кожен вибір викликав внутрішні сумніви — а чи правильно я вчинив? Тут в автора схожі відчуття. За завданням потрібно знайти персонажа — ви можете протистояти йому та вбити або заручитися його підтримкою і піти з ним іншою сюжетною гілкою. Є нюанси, які впливають на ставлення NPC до нас. Наприклад, квестодавець не видасть нагороду, якщо ви обчистите труп його мертвого товариша.

Перестрілки з людьми напружені, складні, але захопливі. Потрібно постійно рухатися, щоб не стати легкою мішенню. І помирати ви будете дуже часто. Також супротивників можна заманювати в аномалії. Відзначають цікавий менеджмент ресурсів. Потрібно підтримувати себе у формі та їсти, щоб швидко не втомлюватися, адже це впливає на влучність і витривалість. Також присутній знайомий азарт постійного полювання за лутом.

Загалом автор IGN задоволений і з нетерпінням чекає можливості повернутися в повну версію гри. У прев'ю на GamesRadar несподівано порівнюють S.T.A.L.K.E.R. 2 з Elden Ring, оскільки тут теж треба діяти методом проб і помилок, вивчаючи недружній світ.

Реліз S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl заплановано на 20 листопада. В українському Steam стандартне видання можна купити за 1399 грн.

Джерела:
IGN
GamesRadar

Обговорити в форумі (коментарів: 16)

Samsung завершила розробку 24-гігабітних мікросхем GDDR7 зі швидкістю до 42,5 Гбіт/с

Samsung Electronics відзвітувала про завершення розробки перших у галузі чипів стандарту GDDR7 місткістю 24 гігабіти (3 ГБ). Нагадаємо, що раніше південнокорейський гігант розпочав виробництво 16-гігабітних (2 ГБ) мікросхем зі швидкістю 28 та 32 Гбіт/с на контакт. Очікується, що саме вони будуть використовуватися в новому поколінні відеокарт GeForce RTX.

GDDR7

Під час випуску 24-гігабітних чипів GDDR7 планується використовувати п'яте покоління технології 10-нм класу. Серед особливостей новинок корейці відзначають підвищення енергоефективності більш ніж на 30% та на 50% більшу місткість за тих самих габаритів BGA-мікросхеми, що й у попередників. Для новинок компанія заявляє швидкості до 40 Гбіт/с, які можна буде збільшити до 42,5 Гбіт/с залежно від умов використання.

Для розуміння, завдяки переходу на мікросхеми GDDR7 40 Гбіт/с пропускна здатність пам'яті у відеокарти з 256-розрядним інтерфейсом складе вражаючі 1280 Гбайт/с. Це на чверть більше за показник GeForce RTX 4090 з 384-бітною шиною. Втім, на появу 3D-прискорювачів із такими чипами GDDR7 доведеться ще почекати.

Цього року Samsung розраховує розпочати випробування 24-гігабітних мікросхем GDDR7 у наступному поколінні ШІ-систем від партнерів. Старт комерційного використання очікується не раніше початку наступного року.

Джерело:
Samsung

Обговорити в форумі (коментарів: 5)

Продажі ремейка Resident Evil 4 перевищили 8 мільйонів копій

Компанія Capcom похвалилася новими успіхами ремейка Resident Evil 4, який вийшов минулого року. Гра перевищила рубіж у вісім мільйонів проданих копій на всіх платформах. Чотири мільйони розійшлися за перші два тижні продажів, а до грудня 2023 року було реалізовано понад п'ять мільйонів копій. Також гра отримала доповнення Separate Ways про Аду Вонг. А на початку 2024 року вийшло видання Gold Edition з усім додатковим контентом.

Resident Evil 4

Поки найуспішнішою грою з низки ремейків залишається Resident Evil 2. Її продажі перевищили 14 мільйонів копій, але вона вийшла у 2019 році. Згідно з останніми чутками, зараз Capcom працює над ремейками Resident Evil Code Veronica та Resident Evil Zero. Також у розробці повноцінна дев'ята номерна частина. На порталі Metacritic навіть з'явилася сторінка Resident Evil 9, хоча жодних анонсів поки не було.

Обговорити в форумі (коментарів: 3)

Опубліковано новий кінематографічний трейлер науково-фантастичної гри Exodus

Студія Archetype Entertainment опублікувала нове відео амбітної RPG Exodus, вперше анонсованої наприкінці минулого року. Це проєкт у дусі Mass Effect від команди розробників, які вийшли зі студій BioWare і Naughty Dog. А керує ними Джейм Охлен, який раніше працював над Star Wars: Knights of the Old Republic і Dragon Age: Origins. Головного персонажа в грі озвучує відомий голлівудський актор Меттью Мак-Конагей.

Exodus

За сюжетом усі події відбуваються в далекому майбутньому в зоряному скупченні Омега Центавра, де нащадки людства живуть разом з іншими космічними расами. Під час гри нам доведеться вивчати незвичайні чужі світи, шукати артефакти та битися з космічними монстрами. І в новому трейлері презентують таких монстрів. Це незвичайні істоти, а точніше скупчення істот у вигляді єдиного величезного організму-корабля під назвою Мара Яма (Mara Yama). Вони борознять простори космосу в пошуках жертв, щоб поглинути їхній розум, спогади та емоції. Ті, хто потрапить до їхніх лап, приречені на жахливі психологічні муки перед тим, як будуть повністю поглинені.

Дата виходу гри невідома. І загалом тут ясно, що до закінчення розробки ще далеко. Серед цільових платформ вказані PC, PlayStation 5 та Xbox Series X|S.

Обговорити в форумі (коментарів: 4)