Assassin's Creed Mirage стартувала в Steam гірше за Valhalla

Учора в магазині Steam відбувся реліз Assassin's Creed Mirage. Раніше протягом року на PC гра була доступна покупцям тільки через магазин Ubisoft Store. Це остання частина відомої серії, яку добре прийняли гравці та критики. Гра розповідає про пригоди Басіма в середньовічному Багдаді, і візуально це чимось нагадує першу Assassin's Creed, що й сподобалася фанатам.

Assassin's Creed Mirage

Аудиторія Steam теж зустріла гру добре. Зараз у неї рейтинг позитивних відгуків понад 74%. Гравці відзначають атмосферу, хорошу графіку та музичний супровід. Скритність тепер відіграє більш важливе значення, є елемент планування і розслідувань. Також гра добре працює на Steam Deck. А до 24 жовтня всі покупці в Steam можуть придбати гру зі знижкою в 50%.

Але попри хороші відгуки гра поки що не викликала великого інтересу. За день піковий онлайн ледь перевищив півтори тисячі одночасних гравців. Assassin's Creed Valhalla після релізу в Steam привернула більше гравців — у перший день піковий онлайн становив 11 тисяч, а через кілька днів дійшов до 15 тисяч. І досі у Valhalla щоденна аудиторія доходить до чотирьох тисяч користувачів.

Зазначимо, що останнім часом ігрова спільнота вкрай негативно сприймає будь-які дії Ubisoft. Останні ігри компанії відверто провалилися, і це могло вплинути на сприйняття Mirage. Хоча багато хто вважає цю гру останнім хорошим проєктом компанії. Наступна Assassin's Creed Shadows нещодавно була перенесена на лютий 2025 року.

Обговорити в форумі (коментарів: 6)

G.Skill випустить набори пам'яті DDR5 CUDIMM у рамках лінійки Trident Z5 CK

Тайванський виробник модулів оперативної пам'яті G.Skill теж готує високошвидкісні рішення DDR5 стандарту CUDIMM (Clocked Unbuffered Dual In-Line Memory Module). Вендор запропонує їх у рамках лінійки Trident Z5 CK. Фото такого модуля компанія днями опублікувала в соціальній мережі X (Twitter).

Trident Z5 CK

Стандарт CUDIMM був затверджений комітетом JEDEC у січні цього року. Його головним нововведенням стала поява тактового генератора CKD (Client Clock Driver) на модулі оперативної пам'яті DDR5. Це покликано поліпшити стабільність роботи, а також оверклокерський потенціал ОЗП.

Детальні специфікації нових наборів G.Skill поки не розкриває. Відомо, що один із комплектів Trident Z5 CK буде набраний двома 24-гігабайтними модулями DDR5-8200 з формулою затримок CL40-52-52-131 та штатною напругою 1,4 В. Більше інформації про новинки CUDIMM DDR5, імовірно, стане відомо після релізу настільної платформи Intel LGA1851, запланованого на 24 жовтня.

Trident Z5 CK

Джерело:
VideoCardz

Remedy анонсувала кооперативний шутер FBC Firebreak у світі Control

Компанія Remedy Entertainment на презентації Xbox Partner Preview анонсувала гру FBC Firebreak. Але це не проєкт із глибоким таємничим сюжетом, як звикли фанати ігор Remedy, а багатокористувацький шутер від першої особи. FBC: Firebreak безпосередньо пов'язаний зі всесвітом гри Control. Штаб-квартира Федерального Бюро Контролю (FBC) стикається з постійними загрозами потойбічних сил, і цим вторгненням протистоїть загін оперативного реагування Firebreak.

FBC Firebreak

Гра запропонує низку кооперативних місій для спільного проходження. У команді буде три гравці, кожен зі своїми навичками та зброєю. А за дизайном і стилістикою те, що відбувається, дуже нагадує Control.

FBC Firebreak вийде 2025 року на PC, Xbox Series X/S та PlayStation 5. Також з першого дня гра буде доступна в сервісі Xbox Game Pass.

Також Remedy представила новий похмурий трейлер доповнення The Lake House для Alan Wake 2.

Це DLC надійде в продаж уже 22 жовтня поточного року.

Обговорити в форумі (коментарів: 1)

Qualcomm припинила випуск Snapdragon Dev Kit — першого міні-ПК на платформі Snapdragon X

Разом із ноутбуками на базі однокристальної системи Qualcomm Snapdragon X Elite у продаж надійшов міні-комп'ютер Snapdragon Dev Kit. Він не тільки став першим міні-ПК на основі цієї SoC, але й на момент анонсу був найдоступнішою системою з новою платформою Qualcomm. Через кілька місяців після дебюту Snapdragon Dev Kit було вирішено відправити «на пенсію».

Snapdragon Dev Kit

Своє рішення компанія Qualcomm пояснила тим, що міні-комп'ютер Snapdragon Dev Kit не відповідає її стандартам якості. Найближчим часом вона поверне гроші покупцям, а ті 200 клієнтів, хто вже отримав міні-комп'ютери, можуть здати їх назад або залишити собі. Тобто можна сказати, що Snapdragon Dev Kit вийшов обмеженим тиражем.

Основою Snapdragon Dev Kit послужив топовий варіант SoC Snapdragon X Elite з маркуванням X1E-00-1DE. Він отримав 12 обчислювальних ядер із частотою від 3,8 до 4,3 ГГц, вбудовану графіку Adreno потужністю 4,6 Тфлопс і NPU-блок продуктивністю 45 TOPS. Пристрій працює під управлінням операційної системи Windows 11 і був оцінений виробником у 899 доларів.

Snapdragon Dev Kit

Ймовірно, саме висока рекомендована ціна підштовхнула Qualcomm згорнути поставки Snapdragon Dev Kit. До того моменту, коли міні-ПК почав надходити новим власникам, у закордонних магазинах приблизно за ту ж ціну можна було знайти ноутбуки з аналогічною платформою. У недалекому майбутньому вартість таких лептопів має опуститися до $700.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

Анонсовано підводне виживання Subnautica 2

У рамках шоу Xbox Partner Preview анонсували нову гру в серії Subnautica. Це відомий представник жанру виживання, де гравці вивчають підводні глибини чужої планети, добувають ресурси, створюють транспортні засоби та будують бази.

Subnautica 2

Subnautica 2 запропонує для дослідження новий великий підводний світ із таємничими глибинами та стародавніми руїнами. Будуть нові біоми та нові морські створіння — від дрібних риб до величезних левіафанів. Система будівництва стала глибшою та різноманітнішою.

Subnautica 2

Також у другій частині реалізують кооператив на чотирьох гравців. Гра перейде на новий рушій, раніше були чутки, що розробники освоюють Unreal Engine 5.

У 2025 році обіцяють запустити ранній доступ, терміни виходу фінальної версії поки не зрозумілі. Гра буде доступна на PC та консолях Xbox Series X/S.

Обговорити в форумі (коментарів: 3)

Intel Core Ultra: десктопний CPU Arrow Lake пройшов через «скальпування»

Зразки процесорів Intel Core Ultra 200 (Arrow Lake-S) для платформи LGA1851 вже на руках у професійних мучителів «заліза». Результати своїх експериментів вони опублікують одночасно з виходом перших оглядів новинок, а поки у нас є можливість розглянути кристали, з яких складаються CPU Arrow Lake-S. Один із процесорів, що готуються до релізу, пройшов через «скальпування».

Arrow Lake

На наданих фото чітко видно окремі кристали, з яких складаються десктопні процесори Core Ultra 200-ї серії. Всі вони виготовляються на потужностях TSMC, зокрема мікросхема з x86-ядрами випускається за технологією N3B, під час виробництва чиплета SoC використано техпроцес N6, а графічний модуль виготовляється за N5P. Об'єднанням цих кристалів у готовий продукт займається сама Intel.

Arrow Lake

Офіційний реліз перших процесорів Intel Core Ultra 200 (Arrow Lake-S) і материнських плат LGA1851 відбудеться наступного четверга, 24 жовтня. Ближче до цього часу будуть опубліковані незалежні огляди та інші матеріали, присвячені новинкам.

Arrow LakeArrow Lake

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 6)

Bloober Team анонсувала Cronos: The New Dawn

Автори The Medium і Silent Hill 2 Remake анонсували нову гру в жанрі Survival Horror. Це Cronos: The New Dawn, події якої відбуваються в альтернативній реальності в постапокаліптичній Польщі, а сюжет пов'язаний із подорожами в часі. У новій грі автори спробували змішати моторошну атмосферу жаху з науковою фантастикою.

Перший трейлер гри виглядає досить незвично. Головний герой одягнений у громіздкий костюм, який нагадує вбрання водолаза. У такому спорядженні він вивчає якусь темну реальність і бореться з моторошними монстрами. І місцями все це виглядає, як кадри з Dead Space. Паралельно нам демонструють, як протагоніст веде шахову партію з якоюсь таємничою бабусею.

Усе це виглядає дуже незвично й таємничо, як і всі ігри від польської команди Bloober Team. Випустити гру обіцяють наступного року на PC, PlayStation 5 та Xbox Series X/S.

Обговорити в форумі (коментарів: 5)