Super Flower представила блоки живлення Zillion FG із сертифікатом 80 Plus Gold

Цього місяця компанія Super Flower почала активно розширювати асортимент блоків живлення. Вендор уже випустив лінійки Leadex III та Combat FG, що відповідають стандарту ATX 3.1, а тепер анонсував появу в продажу серії Zillion FG. До неї увійшли моделі номінальною потужністю 650, 750, 850, 1050 і 1250 Вт із сертифікатом енергоефективності 80 Plus Gold.

Super Flower Zillion FG

Блок живлення Super Flower Zillion FG потужністю 650 і 750 Вт належать до рішень класу ATX 2.0, тоді як всі інші моделі відповідають стандарту ATX 3.1 та комплектуються кабелем 12VHPWR для потужних відеокарт. Максимальне навантаження по лінії +12 В становить від 54,1 А до 104,2 А залежно від моделі.

Super Flower Zillion FG

Активне охолодження забезпечує 120-мм вентилятор на гідродинамічному підшипнику. З інших особливостей БЖ виробник зазначає сертифікацію Cybenetics ATX 3.1 Gold, всілякі системи захисту (OVP/OCP/OTP/SCP/OPP/NLP), використання високотемпературних конденсаторів тайванського виробництва та довжину корпусу 140 мм.

Super Flower Zillion FG

Рекомендовані ціни блоків живлення Super Flower Zillion FG становлять від $100 до $180 залежно від номіналу.

Джерело:
Super Flower

Блогер показав переваги Unreal Engine 5.4 над версією 5.0 на прикладі демо The Matrix Awakens

Два роки тому компанія Epic Games представила рушій Unreal Engine 5.0. А щоб користувачі могли особисто відчути його технологічні можливості, ще в грудні 2021 року було випущено технічне демо The Matrix Awakens із великим деталізованим містом. Весь цей час розробники продовжують покращувати рушій, працюють над оптимізацією, а також додають у нього нові можливості. На каналі MxBenchmarkPC з'явилося порівняльне відео The Matrix Awakens на базі UE 5.0 і останньої публічної версії UE 5.44. Блогер порівняв якість графіки та продуктивність, і це той випадок, коли нова версія за всіма критеріями виявилася однозначно кращою.

The Matrix Awakens на останній версії рушія працює помітно швидше. При низькій роздільній здатності Full HD з упором в CPU зростання продуктивності склало до 40%! У високій роздільній здатності 4K з упором на GPU продуктивність зросла на 10-20%. Також у демо з'явилася можливість активації генерації кадрів, що забезпечує додатковий значний виграш у fps. Усі тести проводилися на системі з процесором Intel Core i7-10700F та відеокартою Nvidia GeForce RTX 4080.

Зростання продуктивності поєднується з візуальними покращеннями. У новій версії з'явилася коректна підтримка Virtual Shadow Maps, функція Hit Lighting для Hardware Lumen та інші нові функції. UE 5.44 забезпечує якісніші віддзеркалення і краще працює з освітленням. Зокрема, зникли випадкові мерехтіння відблисків, які помітні по всьому місту в першій версії рушія. Оптимізовано процес компіляції шейдерів, тому менше статтерів після запуску.

Зазначимо, що вже анонсовано нову версію Unreal Engine 5.5, яка обіцяє ще більше поліпшень у роботі з множинними джерелами освітлення завдяки технології MegaLights.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 3)

Розробники S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl готують набір інструментів для створення модів

Ми вже писали, що різні західні видання та блогери почали публікувати прев'ю по S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl. Хороші відгуки відносно довгоочікуваного проєкту залишили навіть журналісти IGN. Тепер з'явилося прев'ю від британського порталу Radio Times, у якому озвучено кілька нових нюансів.

Популярність серії багато в чому була пов'язана з великою кількістю користувацьких модів. Фанати створювали модифікації, які змінювали окремі аспекти гри або навіть створювали повністю нові пригоди. Автор прев'ю сам виявився великим фанатом S.T.A.L.K.E.R. і вирішив дізнатися про підтримку модифікацій у новій грі. Представник GSC Game World підтвердив, що розробники готують інструментарій спеціально для розробки модів. У користувачів будуть широкі можливості для створення як малих модифікацій, так і великих глобальних проєктів.

Загалом автор залишився вкрай задоволений демонстраційною версією гри, з якою він міг познайомитися. Він пише, що нова частина за атмосферою дуже нагадує минулі ігри. При цьому S.T.A.L.K.E.R. 2 виглядає і відчувається на зовсім іншому технічному рівні. В основі гри сильно модифікований рушій Unreal Engine 5.1.

Перестрілки люті, напружені та хаотичні. Діалогова система ближча до ігор Bethesda. Є варіативність, деякі ситуації можна вирішити за допомогою бою або діалогу. Відомо, що в грі будуть елементи виживання, наприклад, потрібно буде регулярно харчуватися. Але також потрібно стежити за зброєю і чистити її. Автор згадує, що гра часом сильно нагадує модифікацію S.T.A.L.K.E.R. Anomaly. І загалом він пише, що S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl виглядає краще, ніж він  очікував.

Джерело:
Radio Times

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

Remedy показала візуальні покращення Alan Wake 2 для PlayStation 5 Pro

Багато ігрових хітів отримають спеціальні оновлення для консолі PlayStation 5 Pro. Alan Wake 2 буде однією з перших ігор, що використовує весь апаратний потенціал нової консолі Sony. Студія Remedy Entertainment опублікувала відеоролик, у якому наочно показані зміни в графіці.

Alan Wake 2 PlayStation 5 Pro

На PlayStation 5 Pro гра буде використовувати якісніше масштабування PlayStation Spectral Super Resolution із застосуванням ШІ-функцій на основі машинного навчання. У режимі якості Alan Wake 2 запропонує найкращу якість віддзеркалень на основі трасування променів з роздільною здатністю 2176x1224, яка буде масштабуватися до 4K. Але частота кадрів у такому режимі все ще становитиме 30 fps.

У режимі продуктивності PlayStation 5 Pro запропонує 60 кадрів на секунду зі збереженням трасування і при вищій якості ефектів відносно звичайної PlayStation 5. Роздільна здатність складе 1536x864, яка буде масштабуватися до 4K. При цьому розробники нагадують, що базова версія консолі видає картинку у форматі 1440p (і це з простішою технологією апскейлингу).

Загалом, гра виглядатиме ближче до комп'ютерної версії. Але власники топових ПК все ще поза конкуренцією. Також гра Alan Wake 2 сьогодні отримає нове сюжетне доповнення The Lake House.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 8)

Розробники Star Citizen обіцяють випустити Squadron 42 у 2026 році

Компанія Cloud Imperium Games провела велику трансляцію, присвячену грі Squadron 42. Це епічний космічний екшен для синглового проходження, події якого відбуваються у всесвіті гри Star Citizen — відомого дорогого довгобуду від цих же розробників. Але якщо вихід фінальної версії Star Citizen під великим питанням, то Squadron 42 близький до релізу, і демонстрація нам це підтверджує.

Squadron 42

Гравцям показали понад годину з Squadron 42 з постановчими сценами, космічними битвами великих кораблів і винищувачів, а також перестрілки з інопланетянами на палубах. Виглядає видовищно, епічно і красиво. Окремі епізоди космічних баталій вийшли неймовірно крутими — враження, що дивишся дорогий кінофільм. При цьому автори залучили до проєкту безліч відомих акторів, включно з Марком Геміллом, Гері Олдменом, Генрі Кавіллом та Джилліан Андерсон.

Розробники обіцяють випустити проєкт у 2026 році. За чутками основна розробка завершена ще наприкінці минулого року. Зараз Squadron 42 на стадії полірування і доопрацювання.

Що стосується безпосередньо Star Citizen, то нещодавно інсайдер Том Хендерсон випустив матеріал, у якому описав проблеми з розробкою гри. Виробництво було запущено ще у 2012 році, за цей час автори зібрали 790 мільйонів доларів. І це неймовірний бюджет для незалежного ігрового проєкту. Але вже цього року намітилися проблеми з фінансуванням і почалися звільнення співробітників. Згадується нераціональне витрачання коштів і складнощі в роботі з рушієм CryEngine. Автор гри Кріс Робертс постійно вносить якісь зміни та змінює бачення проєкту, що також ускладнює робочий процес.

При цьому крім Star Citizen і Squadron 42 студія паралельно працює ще над якоюсь новою середньовічною грою.

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

Чутки: Xiaomi завершила розробку власного чипа під техпроцес 3 нм

З'явилися дані від китайських джерел, що компанія Xiaomi готує власну SoC та планує випускати її за техпроцесом 3 нм. Це не перші спроби китайського гіганта представити власний чип, їхній перший інженерний досвід був пов'язаний із процесором Surge S1, який дебютував у смартфонах Mi 5c близько семи років тому. Але наступне покоління Surge S2 так і не вийшло. Тепер інженери одного з провідних виробників смартфонів нібито завершили розробку нового SoC.

Жодних даних щодо технічних специфікацій або потенційної продуктивності немає. Але цю розробку вже вважають знаковою подією для Китаю. На відміну від інших китайських технологічних гігантів, Xiaomi не перебуває під санкціями та може вести бізнес з TSMC. Вважається, що саме тайванський виробник і буде випускати нові чипи на конвеєрі N3E або N3P. І якщо це буде хороший продукт, то його зможе використовувати у своїх пристроях і Huawei, яка позбавлена доступу до виробничих потужностей TSMC і змушена задовольнятися можливостями внутрішнього виробника SMIC.

Раніше ходили чутки, що Xiaomi готує чип, який за продуктивністю можна буде порівняти зі старим Snapdragon 8 Gen 1 від Qualcomm. Але жодних реальних подробиць про чип поки немає. Запуск виробництва можливий наступного року.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 3)

Gigabyte випустить оверклокерську плату Z890 Aorus Tachyon ICE з підтримкою модулів DDR5 CAMM2

На червневу виставку Computex 2024 багато виробників материнських плат привезли зразки моделей із підтримкою модулів оперативної пам'яті CAMM2. Схоже, що деякі з них все-таки отримають статус серійного продукту. Зокрема, Gigabyte Technology запропонує ентузіастам спортивного розгону плату Z890 Aorus Tachyon ICE CAMM2 для процесорів Intel LGA1851.

CAMM2

Стандарт модулів оперативної пам'яті CAMM2 (Compression Attached Memory Module) організація JEDEC затвердила наприкінці минулого року. Вони позиціюються як заміна рішень формату SO-DIMM і в першу чергу розраховані на використання в ноутбуках. Серед переваг відзначаються компактні розміри та можливість використання більш високошвидкісних мікросхем пам'яті.

CAMM2
Плати Gigabyte Z890, що готуються до релізу

Якщо говорити про швидкісні показники, то, наприклад, ASUS і Kingston демонстрували на Computex 2024 систему з процесором Intel Core i9-13900K і 48-гігабайтним модулем DDR5 формату CAMM2. Він функціонував у режимі 8000 МТ/с за формули затримок 38-48-48-48-128.

CAMM2CAMM2

В той самий час звичайна версія Gigabyte Z890 Aorus Tachyon Tachyon ICE підтримуватиме встановлення двох класичних модулів DDR5. Зразок цієї материнської плати було показано на Computex 2024, щоправда, на той час подробиці про платформу Intel LGA1851 і процесори Core Ultra 200 (Arrow Lake-S) трималися в таємниці.

CAMM2CAMM2

Джерела:
WCCFTech
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

Максимум можливостей для роботи та розваг з ноутбуком HP Omen 17

На правах реклами

Презентуємо HP Omen 17 — потужний ноутбук, створений для надання користувачам максимуму можливостей для роботи та розваг. Тепер з величезним 17,3-дюймовим екраном ви можете грати в найскладніші ігри або реалізовувати робочі проєкти будь-якої складності. Адже завдяки такому великому екрану ваша робоча зона стає більшою, забезпечуючи цілковите занурення в процес.

HP Omen 17

Отримуйте незабутні враження від ігор

Ноутбук, оснащений найпотужнішою графічною картою NVIDIA GeForce RTX 4090, відкриває перед вами новий рівень геймінгу! Тепер ви зможете насолоджуватися найсучаснішими іграми з неймовірною продуктивністю та безкомпромісною графікою. Завдяки інноваційному дизайну з плаваючим шарніром і дисплею з високою роздільною здатністю та частотою оновлення, кожна ваша ігрова сесія буде проходити з максимальним комфортом, незалежно від того, де ви знаходитесь.

HP Omen 17

Пориньте у віртуальний світ з головою — висока роздільна здатність екрана дозволить відчути кожну деталь і зробить вашу гру настільки реалістичною, що ви забудете про все довкола. Грайте, працюйте, творіть без меж! HP зробив усе для того, щоб ви насолоджувалися ідеальною продуктивністю у будь-якій ситуації. Відчуйте цей рівень потужності вже зараз і зробіть свій вибір на користь найкращого!

Робота за межами рамок

З удосконаленим процесором Intel Core i9 13-го покоління ваші задачі будуть виконані швидше ніж будь-коли. Завдяки неймовірній роздільній здатності QHD IPS-дисплей забезпечує максимальне задоволення від робочого процесу та розваг. З турботою про ваш зір новітні технології допомагають контролювати яскравість та мерехтіння екрана, роблячи ігровий процес або роботу комфортним для очей.

HP OMEN 17 — потужний ігровий ноутбук, що відзначається не тільки своєю продуктивністю, але й преміальною конструкцією. Особливу увагу заслуговує його металевий корпус, який забезпечує підвищену стійкість до зовнішніх пошкоджень порівняно з пластиковими аналогами. Він захищає ноутбук від подряпин, ударів і різних механічних впливів. Матове металеве покриття виглядає стильно і відчувається якіснішим на дотик, що підкреслює високий клас цього ноутбука.

HP Omen 17

Windows 11 надає вам покращену продуктивність як для роботи, так і для геймінгу, роблячи кожне ваше завдання максимально ефективним. Ноутбук HP Omen 17 — це справжня знахідка для тих, хто потребує потужності й великого дисплея, що дозволяє працювати з великим обсягом інформації та занурюватися в ігрові світи з неймовірною деталізацією.

З HP Omen 17 ви отримаєте ідеальний баланс між продуктивністю та комфортом, незалежно від того, чи працюєте ви над складними проєктами, чи насолоджуєтесь улюбленими іграми. Завдяки високій потужності та разючому екрану, ви зможете вирішувати більше задач одночасно та отримувати задоволення від кожного моменту за цим девайсом.

Не втрачайте можливість підняти свій досвід на новий рівень! Замовляйте HP Omen 17 вже зараз на сайті та переконайтеся в його незрівнянній продуктивності!

Обговорити в форумі (коментарів: 2)