Європейський суд поставив крапку в 15-річній антимонопольній справі проти Intel

Корпорація Intel зараз переживає не найкращі часи, але деякими перемогами вона все-таки може похвалитися. Європейський суд (European Court of Justice) залишив чинним рішення суду попередньої інстанції та відхилив апеляцію Єврокомісії. Процесорному гігантові не доведеться виплачувати антимонопольний штраф у розмірі €1,06 млрд, який Європейська Комісія присудила ще 2009 року.

Intel

Судовий розгляд сягає подій 20-річної давності. На думку Єврокомісії, у 2002-2007 роках корпорація Intel зловживала своїм домінуючим становищем на ринку центральних процесорів. Стверджується, що в той час процесорний гігант надавав знижки великим виробникам (Dell, HP, Lenovo та іншим) за умови, що 95% проданих ними комп'ютерів використовуватимуть процесори Intel.

В січні 2022-го суд загальної юрисдикції в Люксембурзі ухвалив рішення на користь Intel і повністю скасував штраф. Це рішення, як постановив Європейський суд, залишається чинним. Варто додати, що у 2009 році на тлі звинувачень у недотриманні правил чесної конкуренції та інших правових суперечок Intel все ж погодилася виплатити компанії AMD компенсацію в розмірі $1,25 млрд.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 2)

Великий розпродаж ігор Warner Bros., Hogwarts Legacy подешевшала на 70%

У сервісі Steam стартував великий розпродаж ігор від видавця Warner Bros. Games зі значними знижками аж до 90%. Найцікавішою пропозицією на цьому розпродажі є популярна рольова гра Hogwarts Legacy, яка вперше отримала знижку в 70%. Стандартне видання Hogwarts Legacy зараз можна придбати за 479 грн, а Deluxe-версію за 554 грн. Не дуже вдалу Suicide Squad: Kill the Justice League віддають зі знижкою у 80%. На ігри серії Batman Arkham, F.E.A.R., дилогію Middle-earth, на Back 4 Blood і старі частини серії Mortal Kombat знижки 80-90%. Тож це гарний привід поповнити свою бібліотеку відомими ігровими хітами минулих років. Знижки діють до 4 листопада.

Hogwarts Legacy Steam Sale

Але це не єдина акція, яка зараз проходить у Steam. Великі знижки на ігри серії Yakuza та Like a Dragon, на DiRT Rally 2.0 та EA Sports WRC 24, на серію Mafia і The Walking Dead. Також проходить спеціальний розпродаж ігор франшизи Fallout, а в Fallout 76 кілька днів можна грати безплатно.

Обговорити в форумі (коментарів: 1)

G.Skill випускає комплекти пам'яті Trident Z5 CK DDR5 стандарту CUDIMM: до 9600 МТ/с

Тайванський виробник модулів оперативної пам'яті G.Skill представив свої перші набори DDR5 стандарту CUDIMM (Clocked Unbuffered Dual In-Line Memory Module). Вендор пропонує їх у лінійці Trident Z5 CK, причому будуть доступні рішення як із RGB-підсвічуванням, так і без нього. Новинки розраховані на роботу в складі нової десктопної платформи Intel.

G.Skill Trident Z5 CK DDR5

До нової лінійки оперативної пам'яті G.Skill увійшли набори Trident Z5 CK (RGB) із двох 24-гігабайтних модулів DDR5 CUDIMM. Для них характерна швидкість від 8000 МТ/с до 9600 МТ/с і формула затримок від CL40-48-48 до CL46-58-58. Усі новинки підтримують оверклокерські профілі Intel XMP 3.0.

G.Skill Trident Z5 CK DDR5

Нижче наведено скріншоти з демонстрацією роботи топових комплектів Trident Z5 CK DDR5 на платах ASUS ROG Maximus Z890 Apex та ASRock Z890 Taichi OCF. Виробник також не упустив можливості похвалитися розгоном таких наборів до 10000 МТ/с «на повітрі». Доречі, рекордний показник 12066 МТ/с, про який ми розповідали напередодні, теж був встановлений за допомогою ОЗП G.Skill.

G.Skill Trident Z5 CK DDR5G.Skill Trident Z5 CK DDR5
G.Skill Trident Z5 CK DDR5G.Skill Trident Z5 CK DDR5

Рекомендовані ціни наборів G.Skill Trident Z5 CK (RGB) DDR5 оголошені не були. Однак топові комплекти DDR5-9600 вже з'явилися в закордонних магазинах, де за них просять від 390 доларів.

G.Skill Trident Z5 CK DDR5

Джерело:
G.Skill

Обговорити в форумі (коментарів: 2)

25 найкращих горорів на думку IGN

Відомий ігровий портал IGN представив рейтинг найкращих ігор у жанрі жахів за весь час. Редакція відібрала 25 найстрашніших ігор усіх часу. Деякі з них є прямими представниками жанру, але також до рейтингу потрапили деякі шутери та екшени, які за своєю атмосферою заслуговують згадки в такому списку.

На перше місце редакція поставила нещодавній ремейк Silent Hill 2. Це похмура тривожна подорож у світ кошмарів. Емоційна психологічна історія з безліччю підтекстів та різним трактуванням подій, що відбуваються. Не випадково оригінальна гра отримала культовий статус. А оновлена версія від Bloober Team вміло підкреслила всі потрібні акценти, зберігши оригінальне бачення та покращивши його завдяки чудовій сучасній графіці. Гра однозначно заслуговує на увагу поціновувачів жанру, і перше місце можна вважати цілком заслуженим.

Друге місце рейтингу посів ремейк Resident Evil 2 від 2019 року. Це одна з кращих частин у відомій серії Capcom, яка задала неймовірно високу планку для ремейків старих ігор. Комплексна пригода, де всі ігрові елементи та механіки працюють на атмосферу і відчуття виживання в небезпечному особняку та місті, які наповнені ожилими мерцями.

Amnesia: The Dark Descent посіла третє місце. Легендарна гра, яка задала тренд на новий ігровий напрямок у жанрі жахів, коли слабкий герой не здатний протистояти ворогам і змушений ховатися від них. Моторошна й неймовірно атмосферна історія про героя, який вивчає темні коридори готичного замку, щоб повернути собі пам'ять про недавні події.

Цікаво, що четверте місце віддано міні грі P.T., яка була демоверсією та своєрідним анонсом проєкту Silent Hills, над яким планували працювати Хідео Кодзіма та Ґільєрмо дель Торо. Ось тільки Silent Hills так і не отримала зелене світло, а «демка» P.T. була видалена з магазину PlayStation. Це релікт недавнього минулого, але багато гравців досі згадують його.

П'яте місце посів космічний горор Dead Space, на сходинку нижче розташувалася гра Alien: Isolation. Уся перша десятка має такий вигляд:

  1. Silent Hill 2;
  2. Resident Evil 2 (2019);
  3. Amnesia: The Dark Descent;
  4. P.T.;
  5. Dead Space;
  6. Alien: Isolation;
  7. Outlast;
  8. Left 4 Dead 2;
  9. Resident Evil 4;
  10. Five Nights at Freddy’s.

Повний список наведено на сайті IGN.

Обговорити в форумі (коментарів: 45)

Новий трейлер Dragon Age: The Veilguard присвячений виходу гри

BioWare та Electronic Arts представили новий офіційний трейлер на честь скорого релізу гри. Це нова глава у відомій серії фентезійних RPG, яка продовжить сюжет Inquisition і буде пов'язана з магом Соласом. Також ми побачимо і деяких інших знайомих персонажів. В основі ігрового процесу, як і раніше, буде управління командою героїв, але з більш точним контролем та просунутішою бойовою системою.

Dragon Age: The Veilguard

Обіцяють епічну пригоду і похмуру атмосферу. Герої кидають виклик древнім богам, щоб зупинити нову загрозу для світу. У новому трейлері демонструють сцени з сюжетних роликів та яскраві бойові моменти. Нам показують битви з породженнями темряви та магічними створіннями, а наприкінці з'являється могутній дракон.

Гра виходить 31 жовтня на PlayStation 5, Xbox Series X|S та PC. Покупці, які оформлять попереднє замовлення, отримають додаткові бонуси — спеціальний набір обладунків Blood Dragon для трьох ігрових класів. Dragon Age: The Veilguard — перша гра в серії після 10-річної паузи. Тож від неї залежать перспективи розвитку франшизи на найближчі роки та доля самої студії BioWare, яка давно не мала успішних проєктів.

Обговорити в форумі (коментарів: 6)

Thermal Grizzly підготувала серію продуктів для платформи Intel LGA1851

Компанія Thermal Grizzly готова запропонувати ПК-ентузіастам лінійку продуктів, створену спеціально для нової десктопної платформи Intel. Серед них притискна рамка, яка виступає заміною штатному механізму, і покликана зменшити деформацію теплорозподільної кришки CPU. Виробник оцінив її в 30 євро.

Thermal Grizzly

Ще однією новинкою став процесорний водоблок Intel 1851 Mycro Direct-Die Pro. Він розрахований на використання з процесорами Core Ultra 200-ї серії зі знятою теплорозподільною кришкою. Його контактна пластина виконана з нікельованої міді та безпосередньо контактує з кристалами CPU Arrow Lake-S. За цей водоблок доведеться викласти від 130 євро.

Thermal Grizzly

Підготувала Thermal Grizzly й інструмент для зняття теплорозподільної кришки. Intel 1851 Delid-Die-Mate V1 був розроблений спеціально для нового покоління десктопних процесорів Intel та оцінюється в €65. Новинка має зацікавити тих, хто планує використовувати вищезгаданий водоблок, або ж хоче замінити штатний термоінтерфейс на більш ефективний.

Thermal Grizzly

У плани компанії також входить випуск нагрівача для Intel 1851 Delid-Die-Mate V1. З його допомогою процесор перед початком процедури можна буде розігріти до 165°C, у такий спосіб зменшивши ризик пошкодження під час зняття теплорозподільної кришки. Вихід Intel 1851 Delid-Die-Mate Heater V1 заплановано на першу половину листопада, рекомендована ціна складе €90.

Thermal Grizzly

Джерело:
Thermal Grizzly

Обговорити в форумі (коментарів: 1)

Sniper Elite: Resistance вийде в січні 2025 року

Компанія Rebellion представила новий трейлер гри й озвучила дату релізу. Нова частина у відомій серії про снайперів з'явиться в продажу 25 січня наступного року. Події в Resistance розвиваються паралельно зі Sniper Elite 5 в окупованій німецькими військами Франції. Агент Гаррі Хокер виявляє німецьку надзброю і тепер повинен знищити проєкт, співпрацюючи з французьким Опором.

Sniper Elite: Resistance

Гра запропонує знайоме поєднання снайперських механік, стелсу і тактичні бої від третьої особи. Герой вестиме свою приховану війну далеко від лінії фронту. Точні постріли будуть супроводжуватися рентгенівською камерою, яка показує вбивства з усіх ракурсів. Буде просунута фізика стрільби й автентична зброя Другої світової війни. Автори обіцяють епічну сюжетну кампанію для одиночного і кооперативного проходження. Будуть напружені мультиплеєрні режими та улюблений фанатами режим Invasion.

Гра виходить на PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One та PC (Steam, Epic Games Store і Microsoft Store). Також з першого дня Sniper Elite: Resistance буде доступна в сервісі Game Pass.

Обговорити в форумі (коментарів: 4)