Microsoft має намір придбати Activision Blizzard за $68,7 млрд

Корпорація Microsoft повідомила про плани придбати одного з гігантів світу відеоігор — компанію Activision Blizzard. За неї редмондці викладуть 68,7 млрд дол, що є рекордом для ігрової індустрії. Завдяки цій угоді Microsoft розраховує прискорити зростання ігрового бізнесу на мобільних пристроях, персональних комп'ютерах, консолях та у хмарі.

Коли угоду буде закрито, Microsoft стане третьою за величиною ігровою компанією у світі за виторгом після Tencent та Sony. Разом з покупкою Activision Blizzard софтверний гігант отримає багатий перелік ігрових франшиз, куди входять Warcraft, Diablo, Overwatch, Call of Duty, Candy Crush та інші, а також права на професійну лігу відеоігор Major League Gaming. Після закриття угоди Activision Blizzard підпорядковуватиметься Філу Спенсеру, голові ігрового підрозділу Microsoft.

«Сьогодні ігри — це найдинамічніша та захоплююча категорія розваг на всіх платформах, і вони відіграватимуть ключову роль у розвитку платформ метавсесвіту, — заявив Сатья Наделла, голова та головний виконавчий директор Microsoft. — Ми вкладаємо значні кошти в контент світового класу, спільноту та хмарні технології, щоб відкрити нову еру ігор, яка ставить гравців та творців на перше місце та робить ігри безпечними, інклюзивними та доступними для всіх».

Джерело:
Microsoft

Обговорити в форумі (коментарів: 173)

Всі новини за 18.01.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: