Sony купує студію Bungie — авторів оригінальної трилогії Halo та шутерів Destiny

Sony Interactive Entertainment, наслідуючи приклад конкурента, вирішила поповнити список дочірніх ігрових студій. Напередодні вона повідомила плани придбати компанію Bungie. За розробників оригінальної трилогії Halo та серії шутерів Destiny японський гігант викладе $3,6 млрд.

Sony и Bungie

В опублікованому пресрелізі SIE обіцяє, що Bungie залишиться незалежною мультиплатформною студією. Тому будь-які побоювання, що майбутні ігри компанії стануть ексклюзивом PlayStation, одразу розвіюються. Змін у керівництві студії теж не планується, хіба що тепер воно підпорядковуватиметься PlayStation Studios.

«Bungie створює ігри з унікальними технологіями й грати в них дуже весело. Вони також мають безпрецедентну відданість спільноти, яка грає в їхні ігри. Всі в PlayStation та PlayStation Studios у захваті від того, чого ми можемо у них навчитися.

Я провів багато часу зі старшою командою Bungie, і мені ясно, що їхній досвід та навички чудово доповнюють наші. Ми будемо готові вітати та підтримувати Bungie у міру її зростання. Я не можу дочекатися, щоб побачити, що чекає на цю дивовижну команду в майбутньому», — заявив Хермен Хюльст (Hermen Hulst), голова PlayStation Studios.

Bungie

Нагадаємо, що з 2000 до 2007 року Bungie належала Microsoft. Завдяки їй на Xbox з'явилася серія шутерів Halo, а після відходу у вільне плавання студія уклала десятирічний контракт з Activison, яка допомогла у створенні ММО-шутера Destiny. До речі, його розробці та закінченню співпраці Bungie та Activison присвячений окремий матеріал — Довгоочікувана незалежність Bungie або історія розробки Destiny.

Обговорити в форумі (коментарів: 33)

Всі новини за 01.02.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: