Steam Deck вже офіційно підтримує понад 500 ігор

За останні дні Valve провела дуже велику роботу з перевірки бібліотеки Steam на сумісність із портативною консоллю Steam Deck. Ще тиждень тому кількість доступних ігор ледь перевищувала сотню, а станом на 12 лютого сягнула 520 найменувань. Нагадаємо, реліз приставки відбудеться 25-28 лютого з доступністю для тих, хто по черзі оформив попереднє замовлення.

Deck

На жаль, жодна з цих ігор не входить до топ-10 або навіть до топ-20 списку найпопулярніших ігор у бібліотеці Steam. Єдиний виняток, God of War, займає 18 місце у поточному рейтингу Steam. Із зазначених 520 ігор, 309 мають статус «Повністю сумісно» та 211 — «Можна грати», а ще 60 — «Не підтримується». Найімовірніше, до випуску Steam Deck фахівці Valve доведуть загальну кількість перевірених проєктів до тисячі.

Серйозною перешкодою для повноцінної підтримки ігор на приставці є проблеми, пов'язані з античитерським програмним забезпеченням. Оскільки такі ігри мають значні труднощі із запуском операційних систем Linux. З іншого боку, Epic Games нещодавно додала підтримку Steam Deck та Linux в Easy Anti-Cheat. Очевидно, що у разі високої популярності Steam Deck сторонні компанії проведуть оптимізації свого ПЗ й діло лише набиратиме хід.

Список ігор можна переглянути на сайті GamingOnLinux.

Обговорити в форумі (коментарів: 35)

Всі новини за 13.02.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: