Embracer Group купує три ігрові студії разом із правами на Tomb Raider, Deus Ex, Thief та Legacy of Kain

Шведський ігровий гігант Embracer Group оголосив про підписання договору з японським холдингом Square Enix. У його рамках компанії перейдуть студії Crystal Dynamics, Eidos Montreal та Square Enix Montreal, а також багато інших активів. Угода оцінюється в 300 мільйонів доларів й наразі перебуває в стадії схвалення регулювальними органами. Embracer Group очікує, що вона буде завершена в липні-вересні цього року.

Tomb Raider

За підсумками угоди Embracer Group не тільки доповнить свій штат приблизно 1100 співробітниками, але й отримає на додачу права на Tomb Raider, Deus Ex, Thief, Legacy of Kain та більш ніж півсотні інших ігор. У результаті під крилом шведського холдингу перебуватиме 124 студії та понад 14 тисяч співробітників, з яких 10 тисяч активно залучені у розробці відеоігор. Нині вони працюють на 230 новими проєктами, причому понад 30 їх належать до розряду високобюджетних (AAA).

Deus Ex

«Ми раді вітати ці студії в Embracer Group. Ми визнаємо фантастичну інтелектуальну власність, творчий талант світового класу та чудовий послужний список, які демонструвалися впродовж останніх десятиліть. Було дуже приємно зустрітися з керівниками та обговорити, як вони можуть реалізувати свої амбіції та стати важливою частиною Embracer», — заявив глава Embracer Group Ларс Вінгефорс (Lars Wingefors).

Джерело:
Embracer

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

Всі новини за 02.05.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: