Технологія DirectStorage знижує продуктивність GeForce RTX 4090 у Forspoken

Однією з особливостей ПК-версії екшену Forspoken стала підтримка технології Microsoft DirectStorage, яка має зменшити час завантаження на системах зі швидким NVMe-накопичувачем. Вона, нагадаємо, розвантажує центральний процесор, дозволяючи відеокарті безпосередньо взаємодіяти з SSD. Щоправда, одночасно з цим збільшується навантаження на графічний процесор, що може позначитися на продуктивності.

Редакція німецького вебресурсу PC Games Hardware перевірила, наскільки сильно технологія DirectStorage впливає на частоту кадрів. Для цього вони використали систему на базі Intel Core i9-12900K та GeForce RTX 4090, а також трійцю твердотілих накопичувачів: з інтерфейсом SATA 6 Гбіт/с, PCI Express 3.0 x4 та PCI-E 4.0 x4. Виміри швидкодії проводилися у роздільній здатності 4K.

З'ясувалося, що при використанні DirectStorage з NVMe-накопичувачами гравці можуть зіткнутися з падінням середньої частоти кадрів. У випадку роздільній здатності 4K воно склало приблизно 10% щодо традиційного SATA SSD. Що важливо, загальна плавність геймплею при цьому не постраждала. Так звані показники 1% fps та 0,2% fps у всіх випадках залишаються приблизно на одному рівні.

Хай там як, варто дочекатися більш детальних тестів технології DirectStorage. Закордонні колеги припускають, що найменший вплив на частоту кадрів спостерігатиметься у роздільній здатності 1080p та 1440p. Також буде цікаво дізнатися, як себе проявлять інші моделі відеокарт.

Джерела:
Tom's Hardware
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 27)

Всі новини за 26.01.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: