Steam Deck офіційно підтримує понад вісім тисяч ігор з бібліотеки Steam

За останній рік компанія Valve виконала величезну роботу з перевірки бібліотеки Steam на сумісність із портативною ігровою консоллю Steam Deck. Згідно з даними порталу SteamDB, власники пристрою можуть грати у понад вісім тисяч проєктів. Наголосимо, що йдеться про ті ігри, у працездатності яких переконалися фахівці компанії. Власникам Steam Deck ніщо не заважає встановлювати неперевірені ігри чи проєкти зі сторонніх сервісів (Epic Games Store, GOG тощо).

Steam Deck

Наразі повну сумісність зі Steam Deck мають 2987 ігор з магазину Steam. Ще 5034 проєктам було надано статус «Можна грати», а в категорію «Не підтримується» з тих чи інших причин потрапили 2574 гри. Тут серйозною перешкодою залишаються проблеми, пов'язані з античитерським програмним забезпеченням. Valve має намір перевірити весь каталог ігор Steam, проте, враховуючи кількість проєктів, на це знадобиться чимало часу.

Нагадаємо, що офіційний реліз консолі Steam Deck відбувся у лютому 2022-го. Пристрій базується на однокристальній системі AMD Van Gogh з чотирма x86-ядрами Zen 2 та графічним блоком RDNA 2-го покоління на 8 Compute Units (512 потокових процесорів), а в ролі штатної операційної системи виступає SteamOS 3.0 на основі Arch Linux.

Джерело:
Overclock3D

Обговорити в форумі (коментарів: 11)

Всі новини за 03.03.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: