Assassin's Creed залишається найприбутковішою серією Ubisoft

Французький ігровий гігант Ubisoft продовжує відчувати фінансові проблеми. У компанії вже йдуть скорочення, відомо про скасування кількох проєктів. Днями було опубліковано фінансовий звіт за останні 12 місяців, з якого можна отримати цікаву інформацію. Загальний дохід компанії за 2023 фінансовий рік склав 1,74 мільярда євро, що на 18% нижче за минулий період. 58% цієї суми принесли старі ігри. Попри падіння загальних продажів, дохід від регулярних інвестицій гравців (мікротранзакцій) зріс на 23%.

Assassin Creed залишається головною франшизою Ubisoft. Остання частина Assassin's Creed Valhalla підтримувалася протягом кількох років і продовжує приносити прибуток. Заявлено, що Valhalla принесла на 82% більше прибутку в порівнянні з Origins і на 61% більше Odyssey. На тлі загального скорочення співробітників компанія заявляє про збільшення команди розробників Assassin Creed з 2000 до 2800 осіб. Це свідчить, що всі основні сили будуть зосереджені саме на цій серії.

У звіті також відзначається зростання доходів від Rainbow Six Siege на 30% та доходів від Tom Clancy's The Division 2 на 36%. Усі ці ігри вийшли дуже давно. Симптоматично, що у звіті не відзначено успіхи жодного великого проєкту останніх років, включаючи Far Cry 6 та Rainbow Six Extraction.

Нагадаємо, що цього року очікується реліз Assassin's Creed Mirage, яку мали випустити в серпні, але згідно з новими чутками вона вийде восени. Більше інформації розкажуть на онлайн-шоу Ubisoft Forward Live. За чутками компанія вже планує розробку кількох ігор Assassin's Creed — про середньовічну Японію, про Європу XVI століття в період полювання на відьом, мобільну гру про Стародавній Китай, багатокористувацький проєкт під кодовою назвою Invictus та гру-сервіс Assassin's Creed Infinity.

Крім Assassin's Creed Mirage до квітня 2024 року Ubisoft випустить Avatar: Frontiers of Pandora, мобільні Rainbow Six та The Division Resurgence, довгобуд Skull and Bones, The Crew Motorfest та сумнівний шутер XDefiant.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 22)

Всі новини за 17.05.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: