Final Fantasy XVI отримує високі оцінки

Нова частина легендарної японської серії рольових ігор вийшла на консолі Sony PlayStation 5. Напередодні стали доступні перші огляди Final Fantasy XVI від журналістів та критиків, і вони здебільшого залишилися дуже задоволеними грою. Наразі середній рейтинг Final Fantasy XVI на Metacritic складає 88 балів. Більшість критиків ставить грі максимальну оцінку, але є окремі відгуки з низьким балом. Рецензент IGN захоплений грою і пише, що це поворотний момент для всієї серії — у Final Fantasy XVI чудова бойова система, історія і персонажі, що запам'ятовується, відмінне візуальне виконання і саундтрек.

Усі критики сходяться на тому, що у новій частині екшен домінує над рольовими елементами. Деякі навіть пишуть про марність рольової системи. Але ж динамічні бої всім сподобалися. Сама гра стала похмурішою і брутальнішою, хоча зберегла знайомі для серії риси.

На каналі Digital Foundry вийшов детальний технічний аналіз проєкту. І в технічному плані у гри не все гладко. На консолі PlayStation 5 для Final Fantasy XVI можна вибрати якісний режим при 30 к/с або продуктивний режим при 60 к/с. У першому випадку гра працює при роздільній здатності від 1440p до 1080p, а в режимі продуктивності у важких сценах роздільна здатність може падати аж до 720p. Для динамічного масштабування використовується AMD FSR першої версії, тому картинка розмита і має деякі артефакти.

Поки що гра є ексклюзивом консолі Sony, але розробники не раз згадували про можливість виходу версії для PC в майбутньому. З огляду на сучасну стратегію Sony можна припускати, що реліз комп'ютерної версії відбудеться через пів року чи рік. Нещодавній ремейк The Last of Us Part I вийшов у Steam за пів року після релізу на PlayStation 5.

Обговорити в форумі (коментарів: 37)

Всі новини за 22.06.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: