Indiana Jones від MachineGames вийде тільки на Xbox та PC

Продовжується судова тяжба між FTC (Federal Trade Commission) та Microsoft щодо угоди про купівлю Activision Blizzard. Американський торговий регулятор чинить опір угоді через небезпеку монополії Microsoft на ринку. У рамках слухань часто виринає цікава інформація. Напередодні Піт Хайнс, один із керівників Bethesda Softworks, визнав, що нова гра про Індіану Джонса розробляється лише для платформ Xbox та PC.

Вперше проєкт було анонсовано у 2021 році. Відомо, що над ним працює студія MachineGames, яка створювала сучасну серію Wolfenstein. При цьому у гри досі немає повноцінного трейлера і гравцям не показали жодного скриншоту.

Цього року Microsoft має два великі ігрові ексклюзиви — Redfall, який вже провалився у продажу, і Starfield, який з нетерпінням чекають мільйони гравців. FTC побоюється, що така практика ексклюзивності торкнеться проєктів Activision Blizzard, включаючи Call of Duty та безлічі інших відомих франшиз. Стратегія захисту Microsoft побудована на тому, що компанія виставляє себе аутсайдером консольного ринку. У відкритому документі, який корпорація направила до суду, знайдено інформацію про те, що за підсумками 2021 року у консолі Xbox лише 16% від загальних продажів на ринку. Також Microsoft робить ставку на відкритість та доступність свого сервісу Game Pass.

Джерело:
The Verge

Обговорити в форумі (коментарів: 6)

Всі новини за 23.06.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: