На Steam Deck офіційно доступно понад десять тисяч ігор із бібліотеки Steam

Восени 2021-го компанія Valve оголосила про наміри перевірити всю ігрову бібліотеку Steam на сумісність із портативною консоллю Steam Deck. Наразі список проєктів, що офіційно підтримуються пристроєм, перевалив за 10 тисяч найменувань. Підкреслимо, що йдеться саме про ігри зі Steam, перевірені на сумісність фахівцями Valve. Власникам ніщо не заважає встановлювати неперевірені проєкти, а також користуватися сторонніми сервісами, на кшталт GOG та Epic Games Store.

Steam Deck

За даними порталу SteamDB, повну сумісність зі Steam Deck мають 6653 ігри з бібліотеки Steam. Ще 3518 проєктам було надано статус «Можна грати», а в категорію «Не підтримується» з тієї чи іншої причини потрапили 3152 гри. Одними з головних критеріїв тут є сумісність з контролером, можливість роботи в стандартній роздільній здатності Steam Deck (1280x800 або 1280x720 пікселів) та підтримка інструменту Proton, у тому числі античитом.

Нагадуємо, продажі ігрової консолі Steam Deck стартували у лютому минулого року. В її основу лягла однокристальна система AMD Van Gogh із чотирма x86-ядрами Zen 2 та графічним блоком RDNA 2-го покоління на 8 Compute Units (512 потокових процесорів). Пристрій оснащується 16 ГБ оперативної пам'яті та накопичувачем формату M.2 2230, а в ролі штатної операційної системи виступає SteamOS 3.0 на основі Arch Linux.

Обговорити в форумі (коментарів: 16)

Всі новини за 06.07.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: