Baldur's Gate 3 вже ставить рекорди популярності

Після трьох років раннього доступу відбувся реліз фінальної версії Baldur's Gate 3. Це довгоочікувана RPG від Larian Studios у всесвіті Dungeons & Dragons. Відразу після виходу гра увірвалася до переліку найпопулярніших ігор Steam. За неповну добу піковий онлайн ігри досяг позначки 472 тисячі одночасних гравців. Також гра зібрала велику аудиторію у Twitch — до 450 тисяч одночасних глядачів.

Серед однокористувацьких сюжетних ігор найкращий результат у Steam цього року показала лише Hogwarts Legacy. Лідером популярності за весь час поки що є Cyberpunk 2077 з мільйоном одночасних гравців. Третій результат у Steam належить грі Fallout 4 з 473 тисячами гравців, але найближчими вихідними Baldur's Gate 3 явно перевищить ці показники.

Зараз в українському Steam гру можна придбати за 899 грн. З огляду на останні тенденції є ймовірність, що регіональна ціна в майбутньому зросте. Тому краще скористатися моментом та долучитися до Baldur's Gate 3 прямо зараз. Крім Steam гра продається у сервісі GOG. А 6 вересня вона виходить на консолі PlayStation 5.

Аудиторія Steam залишила майже 90% позитивних відгуків. Рецензенти з профільних медіа одержали гру за кілька днів до релізу, що вкрай мало для такого масштабного проєкту. Тому на Metacriric поки що лише три оцінки, але всі вони вкрай високі — від 90 до 100 балів. Baldur's Gate 3 вже називають головною рольовою грою старої школи з моменту появи Dragon Age: Origins.

На сайті Rock Paper Shotgun з'явився технічний огляд гри. З нього випливає, що між API Vulkan та DirectX 11 краще вибирати DirectX 11, що забезпечить вищу продуктивність. Наприклад, GeForce RTX 3070 видасть 102 к/с у форматі 1440p та 56 к/с у 4K. І це добрий результат на тлі багатьох великих релізів цього року, які не вражають оптимізацією.

Baldur's Gate 3 можна запустити при мінімальній якості на старих відеокартах з 4 ГБ пам'яті. І хоча гра вимагає SSD, вона також спокійно працює на HDD. Для оптимізації завантаження текстур із повільних накопичувачів потрібно увімкнути відповідний пункт у меню налаштувань. Гра підтримує згладжування TAA та SMAA, доступне масштабування DLSS та AMD FSR 1.0, в налаштуваннях є фільтр різкості AMD FidelityFX Sharpening. У вересні гра має отримати оновлення з підтримкою AMD FSR 2.0.

Обговорити в форумі (коментарів: 86)

Всі новини за 04.08.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: