Чип Apple A17 Pro отримав підтримку трасування променів, на iPhone вийдуть Resident Evil 4 та Assassin's Creed Mirage

Компанія Apple провела велику презентацію мобільних телефонів iPhone 15. Нові флагманські смартфони iPhone 15 Pro та Pro Max засновані на чипі Apple A17 Pro. Це передова SoC, виконана на базі техпроцесу 3 нм. Однокристальна система отримала два високопродуктивних та чотири енергоефективних процесорних ядра. Додатковий 16-ядерний співпроцесор Neural Engine забезпечує обробку операцій штучного інтелекту. Також Apple A17 Pro має новий потужний GPU із «неймовірною» для мобільного пристрою продуктивністю.

У новому чипі реалізовано iGPU з підтримкою нових графічних технологій та апаратним прискоренням трасування променів. Воно вчетверо швидше за програмний метод прорахунку трасування. Також впроваджено масштабування MetalFX, яке дозволяє підвищити продуктивність та знизити енергоспоживання. Ця технологія використовує як GPU, так і Neural Engine.

Оголошено про співпрацю Apple з ігровими компаніями Ubisoft та Capcom для портування відомих ігор на iPhone 15. До кінця року мають вийти Resident Evil 4 Remake та Resident Evil Village у версії для iPhone. Також цього року на телефонах з'явиться Death Stranding. У першій половині 2024 року вийде адаптована версія Assassin Creed Mirage, також для телефонів запланована ексклюзивна The Division: Resurgence.

Apple забезпечить підтримку найкращих ігрових контролерів. Зокрема згадується підтримка геймпада Dual-Sense для PlayStation 5.

Обговорити в форумі (коментарів: 69)

Всі новини за 13.09.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: