У Forza Motorsport великі проблеми з продуктивністю

Незабаром виходить автосимулятор Forza Motorsport, який стане перезапуском серії. У перших оглядах від ігрових критиків нову Forza Motorsport всіляко нахвалюють та ставлять високі оцінки. Але вебсайт WCCFTech.com звернув увагу на погану оптимізацію PC-версії.

Гру протестували на топовому ПК на базі процесора Ryzen 7 7800X3D з 32 гігабайтами пам'яті DDR5, відеокартою GeForce RTX 4090 та швидким NVMe-накопичувачем WD SN850. У роздільній здатності 4K при максимальній якості графіки з повним трасуванням променів такий ПК видав у вбудованому тесті продуктивності скромні 39 к/с. І це при активному масштабуванні DLSS 2 у режимі Performance!

Вимкнення трасування дозволило отримати середній результат у 49 к/с. Але це все одно дуже мало для такої потужної відеокарти. Додатково псують враження постійні статери.

Автор запустив випадкові перегони та потрапив на трасу Grand Oak Raceway у похмуру погоду, де отримав продуктивність від 50 до 100 к/с. Тобто в реальній грі все сильно залежить від конкретної траси та погодних умов. Але грати в нативному 4K без масштабування на сучасних відеокартах просто неможливо. Ймовірно, це мають виправити технології DLSS 3 та AMD FSR 3, але навіть для них потрібна хороша початкова продуктивність.

Ситуація з продуктивністю розчаровує. Гра використовує рушій від Forza Horizon 5, а стара гра досі чудово виглядає та демонструє хорошу продуктивність навіть на більш скромних відеокартах. При цьому Forza Horizon 5 має красиві деталізовані пейзажі, і Forza Motorsport на її тлі виглядає простіше. Не зрозуміло, на що витрачаються ресурси ПК. Можливо, майбутні оновлення частково виправлять цю ситуацію. Офіційний реліз гри намічено на 10 жовтня, але покупці Premium Edition почнуть грати на кілька днів раніше. Гра доступна на PC та консолях Xbox Series X/S.

Обговорити в форумі (коментарів: 50)

Всі новини за 04.10.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: