Провальний старт Forza Motorsport

Учора відбувся реліз гри Forza Motorsport. Новий проєкт студії Turn 10 є перезапуском усієї серії Forza Motorsport про автомобільні змагання. Теоретично гра мала стати яскравим поверненням серії та одним з головних ексклюзивів консолі Xbox Series цього року. Про успіхи на консолі Microsoft поки що нічого сказати не можна, але на PC гра викликала мінімальний інтерес.

Згідно зі статистикою SteamDB піковий онлайн Forza Motorsport навіть не досяг 5 тисяч людей. В аркадну Forza Horizon 5, яка вийшла два роки тому, досі щодня грає до 16 тисяч людей. Навряд чи ситуація на Xbox Series краща, ніж на PC.

Також у нової гри дуже низький рейтинг від гравців у Steam. Позитивні оцінки дають менше ніж 45% геймерів. Основний негатив пов'язаний з поганою оптимізацією та низькою швидкодією. Нещодавно ми писали, що навіть GeForce RTX 4090 без DLSS не справляється з роздільною здатністю 4K. Але гравцям графіка не дуже і подобається, та ж Forza Horizon 5 виглядає привабливіше. Можливо, це пов'язано з неправильним підбором налаштувань у стандартних режимах якості або з розмитою картинкою через увімкнене масштабування.

Варто зазначити, що деяким покупцям гра припала до смаку. Проте з таким низьким онлайном Forza Motorsport вже можна впевнено називати гучним провалом.

Обговорити в форумі (коментарів: 22)

Всі новини за 11.10.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: