На PC вийшла збірка Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1, ігри працюють у форматі 240p та 720p

Учора у Steam відбувся реліз перевидання класичних ігор серії Metal Gear. До першої збірки Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1 увійшли Metal Gear Solid, Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty та Metal Gear Solid 3: Snake Eater з усіма доповненнями. Але компанія Konami зовсім не попрацювала над тим, щоб привести старі ігри у більш-менш прийнятний вигляд.

Старі консольні ігри на PC працюють в оригінальній роздільній здатності без якихось поліпшень. Для Metal Gear Solid з далекого 1998-го це формат 240p, а для другої та третьої частин це 720p. Немає можливості змінити роздільну здатність, немає ніяких налаштувань графіки, немає нормального керування за допомогою миші. Немає опису робочих клавіш для клавіатури, і їх не можна перепризначити. Користувачі пишуть про проблеми з хмарними збереженнями. Деякі ігри некоректно працюють на Steam Deck, хоча низка користувачів купують старі ігри саме під портативну консоль Valve.

Не дивно, що збірка отримала змішані відгуки у Steam, лише 58% рецензій від гравців позитивні. Уся надія на моддерів. І деякі проблеми вони вирішили. На GitHub вже доступний фанатський патч, який додає підтримку форматів 1920x1080, 2560x1440 і 3840x2160 у Metal Gear Solid 2 та Metal Gear Solid 3. Для першої частини такого мода поки немає.

Згідно з чутками до наступної збірки Master Collection Vol. 2 увійдуть Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots, Metal Gear Solid: Peace Walker та Metal Gear Solid V. І для Guns of the Patriots це буде перший реліз на PC.

Обговорити в форумі (коментарів: 31)

Всі новини за 25.10.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: