Xbox та Inworld AI будуть впроваджувати ШІ в процес розробки ігор

Компанії Xbox та Inworld AI оголосили про початок багаторічної співпраці. Це дозволить поєднати технології та досвід Inworld AI у роботі з генеративним штучним інтелектом з технічними можливостями Microsoft, включаючи хмарну платформу Azure OpenAI. Метою є створення мультиплатформенного набору інструментів для розробників ігор, який розширить можливості розробки діалогів, сюжету і квестів.

Цей інструментарій передбачає наявність ШІ, який допомагає гейм-дизайнерам у створені сценарію, дерева діалогів, квестів та ін. Також буде реалізовано механізм впровадження персонажів з ШІ для простої інтеграції в ігровий клієнт. Це має допомогти розробникам у реалізації нових ідей, дати простір для експериментів та інновацій. Завдання технологій Inworld AI — оживити віртуальні світи, щоб перейти від запрограмованої моделі взаємодії між гравцями та персонажами до моделі, яка адаптується та реагує на дії гравця у реальному часі. Microsoft заявляє, що новий інструментарій використовуватиметься не тільки розробниками Xbox Studios, але й буде відкритий для інших студій.

Зазначимо, що ШІ від Inworld вже використовується моддерами для покращення ігор. Так, моддер під псевдонімом Bloc цього року показував, як можна додати живіші діалоги на базі генеративного ШІ від Inworld у Mount and Blade II: Bannerlord та The Elder Scrolls V: Skyrim.

Джерело:
Microsoft

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

Всі новини за 07.11.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: