Гравцям та критикам не сподобалася сюжетна кампанія Call of Duty: Modern Warfare III

Сьогодні відбувся реліз Modern Warfare III, яка є третьою грою у перезавантаженій трилогії. З'явилися перші відгуки від гравців у Steam і вони невтішні. Позитивних оцінок менше ніж 50%, хоча основні претензії стосуються сюжетної кампанії. У цьому з гравцями солідарні ігрові критики, які у своїх оглядах прохолодно відгукуються про гру. Багато хто лає сюжет з великою кількістю штампів, відсутність яскравих та видовищних моментів, невиразний фінал. У грі є відкриті локації, але ці місії просто використовують мережеві карти. Гра дуже коротка навіть за мірками серії Call of Duty, дехто проходить її за три години. Автор IGN прямо називає гру нудною і ставить їй 4 бали з 10. Автор GameSpot пише, що гра не варта уваги й оцінює її на 5 балів з 10. Є шанси, що це буде сюжетна гра з найнижчою оцінкою у всій серії. Зараз на OpenCritic у гри середня оцінка 53 бали. На Metacritic середня оцінка поки не відображається, але, ймовірно, вона буде приблизно такою ж.

Про причини такої ситуації розповів у своїй статті відомий журналіст Джейсон Шрайєр із Bloomberg. На розробку нової частини витрачено 18 місяців, що вкрай мало для такого проєкту. Спочатку Sledgehammer Games працювала над доповненням до Call of Duty: Modern Warfare II (2022) під кодовою назвою «Юпітер», що узгоджується з ранніми чутками. Але влітку минулого року Activision перезапустила проєкт, і команді довелося швидко робити повноцінне продовження, сфокусоване на головному лиходії Макарові. Тому сюжетна кампанія робилася у великому поспіху, гру зробили за 16 місяців — найкоротший термін розробки Call of Duty за багато років.

Для фанатів серії головне у Call of Duty — це багатокористувацька гра. Відносно мультиплеєра розгорнутих відгуків поки що немає. Але після «бети» було багато негативних коментарів. Modern Warfare III використовує версії старих карт з класичної Modern Warfare 2, а нові мережеві карти з'являться тільки з майбутніми оновленнями. Це, мабуть, ще один наслідок поспішної розробки.

Call of Duty: Modern Warfare III навіть візуально не відрізняється від старих ігор. На цей раз розробники забули про трасування променів. Проте гра працює досить швидко на сучасних ПК і не вимагає флагманської GeForce RTX 4090 для 4K.

Обговорити в форумі (коментарів: 30)

Всі новини за 10.11.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: