Новий патч покращив продуктивність відеокарт Nvidia у Starfield

Bethesda готує великий патч для гри Starfield. Зараз він доступний у бета-режимі, але користувачі вже відзначають багато покращень. Відомо, що гра створювалася за тісної співпраці Bethesda Game Studios з AMD. В результаті Starfield вийшла тільки з підтримкою технології масштабування AMD FSR 2. Моддери швидко вирішили цю проблему і додали Nvidia DLSS, але офіційна підтримка цієї технології з'явиться тільки після майбутнього оновлення.

Також гра йшла помітно швидше на відеокартах AMD, і Radeon RX 7900 XTX показувала найкращі результати у всіх режимах. Сайт ChipAndCheese навіть проводив дослідження та показав, що гра активно використовує архітектурні особливості GPU RDNA 3, з чим і пов'язана перевага цих відеокарт. Але із новим оновленням ситуація вже інша. Розробники програми для тестування CapFrameX поділилися результатами продуктивності з бета-оновленням. У важкій графічній сцені відеокарта GeForce RTX 4090 на 8% швидша за Radeon RX 7900 XTX. Хоча на старті представник AMD був швидшим на 23%. Нижче результати цих відеокарт у форматі 2560×1440 та 3840×2160.

Такий результат демонструє загальний баланс сил між двома флагманами. Ймовірно, заслуга такого прискорення GeForce RTX 4090 пов'язана не тільки з оновленням гри, але і з новим драйвером від Nvidia. Також приємно, що хоча б флагманські відеокарти здатні забезпечити 60 к/с в 4K без масштабування.

Вихід фінальної версії оновлення очікується до кінця місяця.

Джерела:
WCCFTech
CapFrameX

Обговорити в форумі (коментарів: 37)

Всі новини за 13.11.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: