Розробники The Day Before закрилися через кілька днів після релізу гри

Сьомого грудня у ранньому доступі Steam стартувала гра The Day Before. Це дивний проєкт від студії Fntastic, чий головний офіс зараз зареєстрований в Сінгапурі. Кілька років тому The Day Before привернула увагу гравців завдяки вражаючим трейлерам та роликам, які обіцяли подобу The Division у світі із зомбі. Але ці ж ролики стали причиною для звинувачень, що гра повністю зібрана з готових ассетів Unreal Engine. Потім почали з'являтися чутки, що проєкт на ранній стадії та з розробкою великі проблеми. Були звинувачення у використанні неоплачуваної праці «волонтерів». Виникли проблеми з авторськими правами на назву гри. Загалом була купа причин припускати, що гра не вийде. Але автори довели проєкт до релізу, і навіть зуміли перевести його на новий рушій Unreal Engine 5.

Ось тільки насправді The Day Before виявилася далекою від обіцянок. Гра виглядала як прототип, і запам'яталася добірками кумедних багів. Дуже швидко рейтинг гри в Steam досяг одного з найгірших значень за всю історію сервісу.

І за кілька днів студія Fntastic оголосила про своє закриття. В офіційній заяві сказано про фінансовий провал The Day Before та відсутність коштів на продовження підтримки. Автори не збирали попередні замовлення та кошти через краудфандингові майданчики. П'ять років команда розробників працювала, не покладаючи рук. У результаті автори просять вибачення і навіть не знають, чи працюватимуть сервери гри далі, оскільки всі кошти, що залишилися, підуть на погашення боргів перед партнерами.

У результаті The Day Before можна вважати головним провалом року. А головне досягнення гри в тому, що за кілька днів проєкт опинився серед найгірших релізів Steam усіх часів.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 31)

Всі новини за 12.12.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: