Офіційно: ігрова виставка E3 остаточно скасована

Організація Entertainment Software Association (ESA) сьогодні оголосила, що найбільшу ігрову виставку Electronic Entertainment Expo (E3) остаточно скасовано. Цей щорічний захід проводився з 1995-го, але в останні роки організатори зіткнулися з низкою труднощів та недостатньою зацікавленістю з боку лідерів ігрової галузі.

E3

У 2020 році E3 було скасовано через пандемію COVID-19, після чого ESA більше не змогла повернутися до традиційного формату виставки. Останньою краплею стало рішення Sony, Microsoft, Nintendo та інших компаній пропустити E3 2023, яка мала пройти в Лос-Анджелеському конференц-центрі в середині червня. На сьогодні великі видавці відеоігор віддають перевагу окремим презентаціям та ігровим шоу.

«Після більш ніж двох десятиліть проведення заходу, який послужив центральною вітриною для індустрії відеоігор у США та в усьому світі, Entertainment Software Association вирішила завершити E3, — розповідає голова ESA Стенлі П'єр-Луї (Stanley Pierre-Louis). — Ми знаємо, що вся індустрія, гравці та розробники з великим ентузіазмом ставляться до E3. І ми поділяємо цю пристрасть. Важко прощатися з такою улюбленою подією, але це правильно з огляду на нові можливості, які наша індустрія відкриває для залучення шанувальників та партнерів».

Джерело:
Washington Post

Обговорити в форумі (коментарів: 23)

Всі новини за 12.12.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: