Студія Piranha Bytes під загрозою закриття

З'явилися чутки про закриття німецької студії Piranha Bytes, яка подарувала гравцям серії Gothic, Risen та Elex. Студія належить консорціуму Embracer Group, який кілька років активно розширювався та скуповував ігрові компанії. Але після низки фінансових провалів почався зворотний процес. В результаті скорочення витрат та реструктуризації вже закрито студію Volition, відому за серіями Red Faction та Saints Row. Також відомо про закриття студії New World Interactive, яка створювала тактичні шутери серії Insurgency. Заморожування ремейку Star Wars: Knights of the Old Republic також пов'язують із проблемами Embracer Group.

Тепер дійшла черга до Piranha Bytes. Користувачі звернули увагу на відсутність публікацій на каналі студії. Також з офіційного сайту Piranha Bytes зникла будь-яка інформація, на сторінці відображається лише логотип компанії. Потім про потенційне закриття написало видання Gamestar. Тепер з'явилася інформація від авторів німецького подкасту The Pod. Вони поспілкувалися з представниками Piranha Bytes та дізналися, що з кінця минулого року співробітники справді не працюють над новими проєктами. Формально компанія існує, але Embracer Group активно шукає, кому продати Piranha Bytes. При цьому Бйорн Панкрац, один із провідних розробників, покинув команду ще у листопаді. Долю Piranha Bytes буде вирішено в найближчі місяці, й варіант із повним закриттям студії є одним із ймовірних варіантів.

Права на серію Gothic залишаються у THQ Nordic (Embracer Group), і це не вплине на роботу над ремейком першої частини, що створюється іншою студією. А ось серія Elex точно не отримає продовження.

Джерело:
World of ELEX

Обговорити в форумі (коментарів: 81)

Всі новини за 18.01.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: