Нові подробиці про рольову гру Dragons Dogma 2

З'явилося розгорнуте прев'ю рольової гри Dragons Dogma 2 на IGN. Журналіст поділився своїми враженнями від проходження обмеженої пресверсії, в рамках якої він проходив побічний квест. Під час цієї історії він зіткнувся з різними ворогами та випробував різні ігрові класи.

Сама пригода починалася з банального прохання аптекаря знайти онука, викраденого вовками. Але в дорозі на героя напав великий грифон, від якого він насилу відбився, щоб пізніше знову зіткнутися з ним. У результаті просте побічне завдання обростає епічними моментами та видовищними битвами. І це випадкові події, які не пов'язані з основним квестом.

За десять годин гри автор встиг випробувати п'ять класів: боєць, маг, воїн, чаклун і трикстер (Trickster). Просунуті «професії» відкриваються за сюжетом і не вимагають прокачування базових класів, як це було раніше. Найбільше журналіста вразив воїн із потужними видовищними прийомами, аж до можливості зістрибнути зі скелі на голову монстра, завдаючи удару своїм мечем.

Відкритий світ Dragons Dogma 2 приблизно вчетверо більше, ніж у першій частині. При цьому він не нудний, наповнений випадковими подіями та сутичками. Тому у грі завжди є чим зайнятися. Змінилася система ушкоджень та лікування. Тепер кожен пропущений удар також трохи знижує максимальне здоров'я. І повністю відновитися можна буде після лікування в місті або доведеться ставати табором у дорозі з ризиком зазнати випадкової атаки. Можливості швидкого переміщення обмежені спеціальними кристалами телепортації. Дорогами також можна проїхати на возі з биками.

Так звані пішаки відіграють важливу роль у грі. Це віртуальні напарники та помічники, які допомагають у бою. Тепер вони також допомагають орієнтуватися в ігровому світі, де немає звичних маркерів та вказівок на важливих NPC або на дошку з квестами. Напарники вказуватимуть на важливі об'єкти та на ключових персонажів. Автор називає зовнішній світ небезпечним та агресивним, але гра завжди дає належну винагороду, а орієнтування у цьому світі сприймається органічно, як це було в Elden Ring та в останніх частинах The Legend of Zelda.

Гра виходить 22 березня 2024 року на PlayStation 5, Xbox Series та PC.

Джерело:
IGN

Обговорити в форумі (коментарів: 6)

Всі новини за 29.01.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: