Electronic Arts скорочує співробітників та скасовує гру про мандалорця

Нещодавно була новина, що студія Respawn Entertainment працює над грою про найманця-мандалорця у всесвіті «Зоряних війн». Загальний опис проєкту та його концепт звучали дуже перспективно, але гра, ймовірно, була закрита. Видавець Electronic Arts оголосив про велику оптимізацію. Реагуючи на велику мінливість ігрового ринку, компанія відмовляється від розробки деяких проєктів за ліцензіями та скорочує частину співробітників. Попередньо звільнення торкнуться 5% штату компанії.

Достеменно відомо про скасування шутера від першої особи за мотивами «Зоряних воєн», над яким працювала Respawn. І хоча він не був офіційно анонсований, але єдиним відповідним до опису проєктом є екшен про мандалорця. У майбутньому Respawn зосередиться на Star Wars: Jedi та Apex Legends. Ймовірно, про розвиток серії Titanfall також можна забути. Нова стратегія Electronic Arts полягає у концентрації сил на своїх основних франшизах: Apex Legends, Battlefield, EA Sports FC, Madden NFL та Sims.

Зазначимо, що ця тенденція стосується всіх великих ігрових компаній. Нещодавно масові звільнення пройшли в Activision Blizzard, анонсовані звільнення в ігровому підрозділі Sony. А Embracer Group з минулого року продовжує серію скорочень та закриття студій. Останньою жертвою Embracer Group стала студія Piranha Bytes (творці Risen та Elex), яка перебуває під загрозою закриття.

Джерело:
Electronic Arts

Обговорити в форумі (коментарів: 12)

Всі новини за 29.02.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: